Превози на хранителни продукти
Форум на българските шофьори
Неделя, 05 Май, 2024, 22:22:53 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Превози на хранителни продукти  (Прочетена 11632 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
sek.1
Младши потребител
**

Рейтинг: +21/-1
Неактивен Неактивен

Bulgaria Bulgaria

Публикации: 85
Теми: 4



Активност
0%

Ел. поща
« -: Четвъртък, 24 Октомври, 2013, 05:45:28 »
ОтговорОтговор



*При превозване на млякото с цистерна,споменато по-горе абсолютно никакви ли не трябва да са грижите за него ?[/b]

Никакви . Цистерните са двойни  с междинна въздушна или друга изолация . Млякото по стандарт на пункта трябва да е охладено до 5 - 6 градуса . Под 10 - 12 градуса в млякото практически не се развиват процеси тоест не може да вкисне . На времето съм товарил от Русе и Белене за София и за 4-5 часа най много с 2 - 3 градуса се качваше температурата в цистерната . После като стана Данон даже и от Бургас караха за София колегите . Аз такъв курс не взех защото там млякото беше под 8 000 литра а аз бях с 24 000 литрова цистерна и за там пътуваха само соло камиони . Отиваха от предишния ден на сутринта рано товарят и газ насам . Тая история с маслото е мит . Камерите са малки нямат вълногасящи прегради и ги пълниш до капака . Обикновено една остава пълна до някъде но както казах няма как да извадиш маслото . Било е някога когато цистерните са били еднокамерни с вълногасящи прегради като гориварките . Което не пречи да си напълниш няколко туби с най хубавото примерно биволско мляко по района обесваш на сезал тубите вътре в млякото да са на хлад и после си го правиш кеф ти на масло кеф ти на сирене и кашкавал .  Който си мисли че живота на шофьора приемчик на сурово прясно мляко живота е лесен много се лъже . На времето (пък и сега) трябва да имаш една доста сериозна базова подготовка по химия защото се работи с химикали и малко или много трябва да познаваш природата на товара защото различните млека се вкисват при различни условия. Млякото има три основни параметъра : Киселинност ; масленост и плътност . Масленоста се определяше като в бутирометър се сипва мляко сярна киселина и изамилов алкохол . Бутирометъра се затваря с гумена тапа и се върти 10 до 15 минути в центрофуга . После гледаме на скалата на бутирометъра . Тука има една уловка бутерометъра трябва да е идеално сух и чист без маслени отлагания от предишна проба защото ще ти го разтвори и отчете . За това всеки си носи и негови бутирометри които от предишната вечер си изварил и подсушил .  Киселинноста се титрува с натриева основа (сода каустик) там пък се гледа промяната цвета при определено количество натриева основа . Само плътноста беше лесна пускаш в една калибрована стъкленица поплавъка правиш темепературните корекции и си готов . И това всичкото ако го правиш на район с 15 - 20 пункта жална ти майка . Някъде към 1997 в Данон въведоха портативните милкотестери сипваш и всички параметри ти излизат на дисплея ама и те даваха много грешки та колегите предпочитаха да работят по стария начин .

Share this topic on FacebookShare this topic on Twitter

Активен
Форум на българските шофьори
« -: Четвъртък, 24 Октомври, 2013, 05:45:28 »

 Активен
Етикети:
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

* Реклама
* Google Plus
* Реклама
driver-bg.eu
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!