Отварям темата с надежда, да бъде препоръчана качествена посуда, която ще върши работа по време на пътуванията, логично ще се използва с газов котлон. Макар, материята да ми е доста тъмна, като знания, предполагам при тиганите лидерът е Tefal. При тенджерите нямам никаква представа за качество, марки и цени...
Тигана задължително по-дълбок около 10 сантиметра и с тефлоново покритие.Обаче обърни внимание на инструментите дето ще бъркаш в него не трябва да са метални , също така и котлона да е с по-голяма пита че иначе не може да го сгрее.Инструменти за хранене пълен комплект и нож макс 8 сантиметра острие , него го слагаш някъде да се намира лесно.Вземаш си и нож с голямо острие(ако ти е нужен де) но го криеш добре иначе го прибират ченгетата. За острене може и от стъклото да ги остриш , носиш си също и няколко панички метални , чаша за кафе (тип термус) и пластмасови чаши за други напитки.Може една тенджерка да си вземеш+ джезве за кафе да си правиш.Също така ще ти трябва и съд дето да се бръснеш , става една метална чаша от магазин за левче.
Задължително и дъска за рязане , размери по желание.
ПП.Ако се сетя още нещо ще пиша пак.
Забравил си турска тефлонирана скара. Много важен атрибут! :)
Цитат на: driver1 - Събота, 10 Август, 2013, 10:27:35
Забравил си турска тефлонирана скара. Много важен атрибут! :)
Аууу , евала и браво забравил съм едно от най-важните.
Щом ще е качествена,вземай с керамично покритие.
Къде има турска скара с керамично покритие,,,, ако има някой друг освен Фико дето пътува до Турция и идва до София си поръчвам такава скара,,, а тенджерата най-добре да е под налягане,,, хем по-бързо се готви в нея хем като пътуваш като сложиш капака и няма опасност от разсипване,,,,,,
Аз си взех чугунена скара с телени дръжки,от едната страна е релефна от другата плоска за палачинки.Доста е дебела и тежка.Купих я от Ла Хункера ,най-близкия хранителен магазин до митническия паркинг.