Форум на българските шофьори

Трактори и пътно-строителни машини => Общ раздел => Темата е започната от: sasho2202 в Събота, 04 Февруари, 2012, 23:15:32Титла: Японски трактори втора употреба
Публикувано от: sasho2202 в Събота, 04 Февруари, 2012, 23:15:32
Колеги,напоследък нашият пазар е залят от тези тракторчета.Иакам да знам какво вие мнението за тях,като странични наблюдатели.Аз работя за фирмя директен вносител,и съм ги виждал преди и след реставрацията.Въпросът ми не е за идеите на фирмата в която раотя, а просто искам да видя какво мислят хората.Ако някой има въпроси за тези тракторчета може да пита.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Събота, 04 Февруари, 2012, 23:26:16
Мислим от де да сберем 3500 каймета си узмем едно от 16к.с. и да си шпорим из нивите.
Според мен е тъпня,че не ги дават на лизинг,така мислим де,то па нема с кво.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: loshdancho в Събота, 04 Февруари, 2012, 23:45:44
Да ти кажа за първи път чувам дай малко инфо. линк....


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Неделя, 05 Февруари, 2012, 08:06:49
Да ти кажа за първи път чувам дай малко инфо. линк....
Линка баце е из пътищата ,само около Ст.Загора ги има мислим на 4-5 места,след Сливен пак,на влизане в Кърджали пак,на околовръстното на София на втората отбивка за Г.баня пак у нета линк има само мислим за Ст.Загора за китайските,но друго си е японче. ;)
Туй АПК работата с нет не бишка ,сака си оране. ;)


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Mandor в Неделя, 05 Февруари, 2012, 09:14:06
То лозето иска мотика, а не молитва.
Сега има европрограми за обновяване на техниката. А тези тракторчета дали могат да се финансират от там?
Темата е интересна, може ли повече подробности.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: sasho2202 в Неделя, 05 Февруари, 2012, 10:36:24
По принцип,тракторчетата не са лоши.Но в повечето случаи са прекалено амортизирани.Има марки които са проблемни."Хиномото"-проблеми с двигателите и скоростите,имат и много калпава електроника."Митсубиши"-много нежни скорости,на по-новите модели електрониката."Исеки"-те са произведени по лиценз на "Митсубиши" -но те провлачват лесно и бутала."Кубота"-малко коне,а много пари.Всички тези преди палене,искат подгрев,иначе не палят.
Моят фаворит,поне за работа и ремонти по тракторите е"Янмар".Но по-старичките.Няма подгряване,въртиш и пали.Мотора малко по-твърдо работи,но са железни.
Всички който ги продават завишават конете.Който е мераклия да си копува да гледа надписите на предния капак.Пример:"Хиномото С174"-17коня,"Митсубиши Д1550"-15коня.За да ви върши работа трактора трябва да е над 18 коня.Може да влачи плуг с две тела,чизел,по-малка брана/120 сантиметра/,пръскачка/300литра/.Лошото е че,продавачите казват че има резервни части за тях,но няма.Тези тракторчета са произведени за азиатския пазар и частите са много кът.Набавят се от един магазин в Атина.И то за определени модели.Ако си копувате трактор, и продавача ви каже че може да влачи плуг с 3 тела,вземете си с 2.Така ще удължите живота на тракторчето.И накрая за гаранцията.Тя е само за двигателя-1година.Непокрива скоростите който са проблемни-една зъпчатка е 300лева,а те чупят най-малко 3.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Неделя, 05 Февруари, 2012, 10:50:30
Арно за техникъл супорта оно по-арно ,че ми дойде едно ЮМЗ ма нали съм си мазохист сакам ми е гадно .
От къв зор не се продават на духинг баце,мое ли ни светнеш?


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: sasho2202 в Неделя, 05 Февруари, 2012, 10:59:25
Зашото ще ги изловят за данъци.Иначе ти го продават за 5000 лева, а фактурката ти е за 1800 най-много.Пък и гледат да си лапнат мангизите веднага.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: georgi87 в Неделя, 05 Февруари, 2012, 14:33:23
Е па то по-добре човек верно да си вземе нещо Руско че поне части има за него.По Русия видях че трактор Беларус се произвежда и в момента и правят трактори на външен вид заоблени като западните.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Неделя, 05 Февруари, 2012, 14:41:04
Е па то по-добре човек верно да си вземе нещо Руско че поне части има за него.По Русия видях че трактор Беларус се произвежда и в момента и правят трактори на външен вид заоблени като западните.
Бе праат си ората ние нали сме тарикати и завода у Карлово му таковахме таковата,ма ко ни е бре пара бол,че мааме рана маде ин ЕО и зеленчуци маде ин Греко,Туркиш или Македониш силни сме.
Но истината,че за малка ферма в момента тез японски тракторчета са най-доброто като цена ,имаше и Сръбски тракторчета,но нещо май на нашият пазар отсъстват .


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: sasho2202 в Неделя, 05 Февруари, 2012, 15:52:23
В момента колегата от Карлово има най-добри цени,но куца от към ремонти.То и ние де :).В София,Сливен/квартал Речица/,София,Сандански/Ново Делчево/,Исперих,са наши бази.
Ако има някой желание да си купи такъв трактор,да пита.Аз ще му кажа за модели,цени/наи ниските сред вносителите/,характеристики и други.Защото повечето са чуруци. :)


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Събота, 03 Март, 2012, 11:24:16
Всички Японски трактори, произведени за употреба в Япония, са предназначени за много тежка
работа  с фреза,  в оризовите блата, където, фрезата  върти тинеста почва на дълбочина 25-30 см
При тези тежки условия на работа, Японските производители на трактори винаги монтират по-мощни двигатели, които, при голямото натоварване на фрезата, в тинята, редуцират мощността си, върху силоотводния вал, с около 3-4 конски сили надолу.. Никой Японски производител на трактори не произвежда двигатели през 1 конска сила, обикновенно се монтират двигатели през 2-3-4 к.с., понякога  заимствовани от друга Японска фирма, производител на по- качествени двигатели. Във всички тези случай, Японските трактори, произведени за самата Япония, се обозначават с мощността на силоотводния вал, а не на двигателя. Извън Япония, където техните
трактори не работят при трудните условия на оризовите блата, конските сили на двигателя са равни на конските сили  на силоотводния вал. Тоест, трактор с двигател 24 к.с. и силоотводен вал,
при Японсите условия - 20 к.с,  пристига у нас като 20 к.с.,  което, за нашето земеделие без блатнести оризови почви, вече не е вярно. Всеки Японски трактор, извън Япония, е с обща мощност такава каквато е мощността на двигателя му. Данни за мощността на Японските трактори, базирани върху мощността на двигателите им, могат да бъдат взети от каталозите на  Японските производители.
Японските трактори, втора употреба, се изнасят противозаконно, по света, от Японски предпиемачи, които нямат дадени, официално, търговски права върху тях от Японските производителите и, съответно, нямат производствени права върху тях, тоест  НЕ РЕЦИКЛИРАТ в Япония. Тази търговия по света е позната като – grey market.  Всички трактори, втора употреба , внесени от Япония, се рециклират по света от съответния вносител, който, в случай че рециклира, дава  ГАРАНЦИЯ НА ВСИЧКО ПО ТРАКТОРА. Трактори, обявени като рециклирани, но, само с  ГАРАНЦИЯ НА ДВИГАТЕЛЯ ,   са  под въпрос  , и  могат да Ви изложат на дълга поредица от транспортни разходи и ремонти, ту на една част, ту на друга.
Винаги, при покупка, залагайте на  ГАРАНЦИЯ НА ВСИЧКО ПО ТРАКТОРА
Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: SEMPER в Събота, 03 Март, 2012, 12:07:07
Маркирането на мощността е въпрос на стандарти, и се прави според нормативната уредба на съответната държава, а не според желанията на производителя.

Ако се мери мощността при маховика определено ще е по голяма, отколкото ако се мери на края на силовите агрегати - примерно на главините на колелетата. Защото при предаването е нормално да има загуби.

Естествено мощността,която е описана  в документацията е само за сведение когато става дума за втора употреба.
Няма какво да разясняваме точно в този форум, че при експлоатация е нормално малко кончета да умрат.


А специално за БГ - "заводското" рециклиране е маркетингов трик ползван от хитрите търговци. Подобренията се правят у нас, и в повечето случаи са колкото да улеснят продажбата. А в повечето случаи такава техника идва у нас чак като и е свършил експлоатационния живот

Така че като се купува нещо такова - въпрос на преценка, трябва човек да си отваря очите на четири, и в крайна сметка е въпрос на късмет.

Поне според мен такова читаво тракторче ще е много полезно в сравнително малко стопанство.Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: sasho2202 в Неделя, 04 Март, 2012, 10:19:47
От 6.03 до 10.03. се провежда агроизложението в Пловдив.Ако някой се интересува от японската техника и инвентар мога да му помогна.Нашата фирма сме пред палата 3/няма да и кажа името-не дават кинти за реклама :)/.Питайте за Сашо.Пък и ще е готино да се запозная с някой от форума.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: actros 6 в Неделя, 04 Март, 2012, 19:15:21
Ако имам път ще мина че имам някой въпроси. :)


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Събота, 09 Февруари, 2013, 11:30:50
Употребяваните Японски трактори на нашия пазар са два вида - 1. Измити с гаранция на двигателя и 2. Изцяло рециклирани в България с всичко гаранция по трактора.
Две фирми в България - www.agrabg.com - В. Търново и
www.tractors-ktm.com - Петрич рециклират и продават Японски трактори с пълна гаранция. При всяка от фирмите
тракторите се разглобявнат основно, всички износени части се подменят с нови, годните части се промиват щателно и смазват, старата износена боя се смъква с пясъкоструика,
тракторът се грундира и пребоядисва с качествени автолакове. Тракторите излизат нови с гаранция на всички части и възли по тях. Фирмите представят тракторите си по интернет заснети от всички възможни фотографски ъгли за най-пълна информация.
Изборът е ваш.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Събота, 09 Февруари, 2013, 14:52:25
kdjolev  ,бацко решил съм да си закупувам такъв трактор дай акъл кво да гледам при избора.
Принципно дирим да не е 4по4 оти били скъпи,да е до 16 кончета оти сакало се завежда тук там,да оди на преглед и такива щуротии.
А принципно ми требва да е неква машинка дет мое се кичи с кофи,гребла,рала,сенокосачки и прочее.
Принципно естественно че ги гледам при избор у парата и нормално такъв индианец кат мен да гризнее дръвцето,та мъцни нещо по което да се ориентирам у ситуацията.

Естественно мое всичко дет съм изброил ма ич да не е така ,тъй че приемам акъл и относно това.
Примерно да купим тракторче дет е към 20 и кусур кончета па да го пишем че 14 и прочее.
Мерси мноо ако светнеш бацко


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 11:14:14
Реших да споделя едно свое мнение относно споменатите из темата търговци и то е ,че г-жата на г-на от Карлово се е взела насериозно и има добро търговско отношение към хората само до момента докато им прибере парите имайте го в надпредвид.

Иначе от известно време съм собственик на такова тракторче(не закупено от Карлово) и трябва да ,Ви споделя,че като цяло съм много доволен от него като техника,но апетита идва с храненето и ако не Ви трябва за градината или за 1-2 пъти годишно е по-удачно да си търсите не мини,а трактор с поне 40к.с.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Събота, 05 Октомври, 2013, 08:24:44
Твърдението че мощността на Японските трактори е това което е написано върху тях не е вярно. Например, по тази логика трактор Yanmar F 7 трябва да е 7 к.с. а той е с двигател 21 к.с., Трактор Kubota B 1600 трябва да е 16 к.с. а той е с двигател 20 к.с. и т.н. Въпросът с мощността на Японските трактори е от компетентността на най-добрите вносители, които могат да ви докажат документално характеристиката на всеки трактор. Твърдението че няма резервни части за Японските трактори също не е вярно. Съседна Гърция предоставя много резервни части а от САЩ и Япония могат да се доставят всякакви нови или употребявани части - отново въпрос на компетентност на вносителя.
Твърдението че всички вносители продават употребяваните Японски трактори само с гаранция на двигателя също не е вярно. Две фирми -
www.agrabg.com - В. Търново и www.tractors-ktm.com - Петрич продават изцяло рециклирани /фабрично нови/ трактори с всичко гаранция по тях. Фирмата "agrabg" подпомага финансово своите клиенти със собствен безлихвен лизинг


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: emilpopoff в Събота, 05 Октомври, 2013, 20:31:44
Твърдението че мощността на Японските трактори е това което е написано върху тях не е вярно. Например, по тази логика трактор Yanmar F 7 трябва да е 7 к.с. а той е с двигател 21 к.с., Трактор Kubota B 1600 трябва да е 16 к.с. а той е с двигател 20 к.с. и т.н. Въпросът с мощността на Японските трактори е от компетентността на най-добрите вносители, които могат да ви докажат документално характеристиката на всеки трактор. Твърдението че няма резервни части за Японските трактори също не е вярно. Съседна Гърция предоставя много резервни части а от САЩ и Япония могат да се доставят всякакви нови или употребявани части - отново въпрос на компетентност на вносителя.
Твърдението че всички вносители продават употребяваните Японски трактори само с гаранция на двигателя също не е вярно. Две фирми -
www.agrabg.com - В. Търново и www.tractors-ktm.com - Петрич продават изцяло рециклирани /фабрично нови/ трактори с всичко гаранция по тях. Фирмата "agrabg" подпомага финансово своите клиенти със собствен безлихвен лизинг

Колега не съм на "ти" съм земеделската техника но и аз проявявам интерес към тези тракторчета. По принцип за въпроса с трактовката с "конските сили" е малко разтеглив защото сигурно знаеш,че има няколко стандартизации за мощността например японците мисля, че беше JIS стандарт измерват конските сили без допълните и периферните агрегати(със свалено предаване(т.е без ремъците към тези възли) към климатик, генератор, хидравлична помпа на сервото на волана и т.н) което си някъде към до към 5% повече, а пък в САЩ измерват мощността на двг-то без изпускателната система което си 2-3 % по-високи показатели и пр. В Европа е приета DIN стандарта за измерване на мощността където се включват и периферните възли+ изпускателната с-тема. Затова и според мен има такива разлика в конските сили приравнени към "нашата" стандартизация.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: dimich87 в Събота, 05 Октомври, 2013, 21:23:08
Много са хубави японските тракторчета, но само на приказки от продавача. Като дойде в ръцете на обикновенните земеделци почват мъките.
Имаме самоходно шаси и от 10-тина години сме го пригодили с навесна система. Закачаме плуг и култиватор. Доволни сме от работата, която ни върши. Един комшия преди 3 години започна да обработва градина като нас. Все и говореше че руското за нищо не става и е ноправдано да се експлоатира. Да сме си вземели японски трактор и ще се родим. Така като започва се хвърли на японски трактор Кубота (не знам каква мощност е точно). Купи инвентар за него (плуг и фреза). Още първата година като го взема беше с година гаранция. Гореше масл, но не го отремонтираха с мотива че е нормално за трактор втора употреба. В началото по малко, а сега на няколко часа работа го гледам комшията с едно шише долива.
Оранта е слаба работа, прилича на оране с кон. Ние с шасито заораваме по 25-30см с единичен голям плуг. Сериозни ремонти не сме правили, освен на единия ръкав припасване на нови болтове.
За момента ако имаме работа и на достъпна цена нов владимировец бих предпочел него пред японски трактор. Проблема е че нямаме вече работа (по точно не си заслужава да се работо).


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Неделя, 06 Октомври, 2013, 09:08:03
По повод публикуваните съвети за покупка на Японски трактори втора употреба от 05.02.2012 на някакъв "капацитет" Сашо, се чувствам задължен да споделя следното :
1. Тракторите Хиномото съвсем не са проблемни. Произвеждат се от фирмата "Hitachi Construction Machinary". Фирмата "Toyosha" ги пуска първи в Япония през 1950 година, докато Кубота започва проишзводството си на трактори едва през 1960 година. Днес Хиномото произвеждат цялото задвижване на американските трактори "Massey Ferguson" и са експерт в производството на здрави, дълготрайни и удобни трактори на най-конкурентните цени в света. Ние от "Аграбг"
ги рециклираме и продаваме с всичко гаранция по тях от 1996 година
и от тогава до сега нямаме нито една рекламация за тях. Намираме всички необходими части.
2. Тракторите Исеки не са лиценз на Митсубиши а се произвеждат с двигатели Митсубиши и Исузу. Изключително добри трактори. Фирмата е основана през 1927 година и днес има оборот от 10 милиарда долара.
3. Фирмата Янмар произвежда най-добрите двигатели в света и по отнощение на двигател Янмар са най-добрите трактори в своя клас
4. Надписите по Японските трактори въобще не означават конските им сили. Японците единствени в света кръщават тракторите си според минималната мощност на силоотводния вал на трактора при работа в оризищата, където фрезата върти 30 см. кал. Мощността на двигателите им няма нищо общо с написаното върху тях. Надписите са валидни само за Япония и за условията на работа там.
5. Внасяните у нас употребявани Японски трактори са произведени само за Япония и отговарят на специфичната Японска характеристика,
различна от Европа и САЩ
6. Частите за Японските трактори въобще не са кът за компетентния вносител. В съседна Гърция се продават доста нови части, от Американските тракторни морги могат да бъдат закупени всякакви употребявани части, а Японските производители могат да предоставят всичко на по-високи цени.
7. В България две фирми рециклират Японски трактори и продават тракторите си със 100 % гаранция. www.agrabg.com - Велико Търново и www.tractors-ktm.com - Петрич рециклират тракторите си до състояние - фабрично нови - и ги продават с всичко гаранция. Фирмата Аграбг подпомага клиентите си със собствен безлихвен лизинг


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 19:43:04
kdjolev не се коси баце кой кво писал,оди при конкурента ти у Ст. Загора ти обясни туй онуй и ,че си пукнеш от смех.
Арно лафи момчето и ош по-арно си верва,че му вервам.

Я мъцни у твойто фирме как сте с инвентаро съответно лизинга дет го мъцаш важи ли и за инвентаро,оти една мини-балировачка млати цена колко две тракторчета(примерно)
Питам оти язека съм любител и нема от де да изръсим едно 5-10 хилки за инвентар накуп,ами се ще да си го имам тамън целия,че живота кратък.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: rolly_s в Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 20:00:05
kdjolev не се коси баце кой кво писал,оди при конкурента ти у Ст. Загора ти обясни туй онуй и ,че си пукнеш от смех.
Арно лафи момчето и ош по-арно си верва,че му вервам.

Я мъцни у твойто фирме как сте с инвентаро съответно лизинга дет го мъцаш важи ли и за инвентаро,оти една мини-балировачка млати цена колко две тракторчета(примерно)
Питам оти язека съм любител и нема от де да изръсим едно 5-10 хилки за инвентар накуп,ами се ще да си го имам тамън целия,че живота кратък.
Е не моа се сдържа- ше те цуням.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Четвъртък, 10 Октомври, 2013, 20:21:51
Е не моа се сдържа- ше те цуням.
Ич не ме бави ,ми ме зафатай


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Deadhoreseman в Четвъртък, 23 Януари, 2014, 22:27:15
А нещо за http://kubota.tractor.bg/ (http://kubota.tractor.bg/) да кажете ?

А и забелязах,че някой малко лъжат с мощността на тракторите.Примерно във http://agrabg.com/ (http://agrabg.com/) трактор Iseki TU220 го пишат 25 к.с. В този сайт http://www.tractordata.com/ (http://www.tractordata.com/) проверих и пише,че е 22 к.с. или Iseki TL1900 го пишат 25 а всъщност е 19...


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Петък, 24 Януари, 2014, 07:49:18
А нещо за http://kubota.tractor.bg/ (http://kubota.tractor.bg/) да кажете ?

А и забелязах,че някой малко лъжат с мощността на тракторите.Примерно във http://agrabg.com/ (http://agrabg.com/) трактор Iseki TU220 го пишат 25 к.с. В този сайт http://www.tractordata.com/ (http://www.tractordata.com/) проверих и пише,че е 22 к.с. или Iseki TL1900 го пишат 25 а всъщност е 19...
Че Баце това с конете най-арно го ползват именно в Ст.Загора.
Иначе ,когато търсих тракторче минах и от там останах с чувството,че собственика набляга повече на продажбата на гребла за челни товарачи отколкото на трактори иначе имаше бая хубави тракторчета естественно и на добра цена.
Определено и след това с покупките н инвентар ,погледа ми не е насочен към Ст.Загора


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Петък, 24 Януари, 2014, 09:39:44
В отговор на Deadhorseman /необичаен прякор/ че agrabg.com лъжат за мощността на тракторите си публикувам следното опровержение
Тракторите Iseki TU 220 и Iseki TL 1900 са със един и същ двигател -
Isuzu 3AF1 - 1170 cc. И двата трактора са със мощност на двигателите си 25 кс. Не всички данни в източника на Deadhoreseman  са верни. На автора, както и на нашите клиенти ще покажем съвсем друг много по-достоверен източник за мощността на тракторите ни. Ние сме сериозна фирма и не е в мантгалитета ни да лъжем, господин Deadhorseman


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Deadhoreseman в Петък, 24 Януари, 2014, 10:35:09
Нормално е така да кажете,че моя източник не е верен.Веднага мога да ви покажа и други сайтове където ще потвърдят информацията! А вие как ще ми докажете мощността на тракторите?!
Това го правят и на други места,не съм искал да направя лоша реклама на агра.бг просто дадох пример от там.А както каза и Бриги Бичкията в Ст.Загора също малко преувеличават.

Бриги Бичкията,вие от къде си купихте трактор и какъв? И най-вече доволен ли сте от него?


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Петък, 24 Януари, 2014, 11:03:18
Веднага ще ти отговоря, приятелю. На някои места просто нямат техническа документация за  конкретните двигатели, а в интернет има толкова разнородна информация, че човек може да се обърка.
Започвам от началото - значи примерно отишъл си да гледаш едно тракторче. Да вземем за пример Iseki TU1700. TU1700 - означава, че реалната производителност на този трактор на ВОМ-а е 17 к.с. Японците са единствената нация, която си кръщава тракторите по реалната мощност, която дават на сило-отводния вал. Обикновено трактор, който дава 17 к.с. на сило-отводния вал има около 20-22 к.с. двигател, за да може при редуцирането на мощността през скоростната кутия да се получи посочената мощност на вала. Това е нещо като си купуваш кола - казват ти че е 150 к.с. (но това е мощността измерена на маховика на двигателя), а реално на гумата отиват около 110-115 к.с.
При конкретното Iseki TU1700 има и друг момент обаче. Iseki TU1700, Iseki TU1900 и Iseki TU2100 са със един и същ двигател, а именно 3AF1 - 1170 кубика. Ето списък с двигателите на някои трактори Iseki - http://www.det-isuzu.com/en/isuzu-diesel-motoren/toepassingen/iseki
В този случай TU1700 е с двигателя на TU2100, което означава, че на японците просто не им е било икономически изгодно да произведат 3 двигателя за тези 3 трактора, при което, както виждаш Iseki TU1700 изкарва 21 к.с. на ВОМ-а. Оставям изводите по-нататък на теб.  ;)


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Deadhoreseman в Петък, 24 Януари, 2014, 11:21:22
Добре,това може и да е така :)
Но си мисля,че хората повече ще ги интересува к.с. на ВОМ-а,нормално е да си изгубят няколко кончета от двигателя до сило-отводния вал.
Значи разбрах вече,при вас давате информация за максималната мощността на двигателя в изолирано състояние. Нали така?

А имам един друг въпрос,над колко к.с. вашите трактори са снабдени със навесна система?


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: kdjolev в Петък, 24 Януари, 2014, 12:20:22
Добре,това може и да е така :)
Но си мисля,че хората повече ще ги интересува к.с. на ВОМ-а,нормално е да си изгубят няколко кончета от двигателя до сило-отводния вал.
Значи разбрах вече,при вас давате информация за максималната мощността на двигателя в изолирано състояние. Нали така?

А имам един друг въпрос,над колко к.с. вашите трактори са снабдени със навесна система?

Когато хората се свържат с нас даваме пълна информация за машините ни, както подробности, така и тънкости по работата с тях.
А инъче, за навесната система, много зависи от модела на машината. Обикновено по-малките са с 2-точково прикачване, а по-големите са с 3-точково, но на всеки един може да се сложи навеска, така че не е проблем.  :)


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Петък, 24 Януари, 2014, 21:24:30


Бриги Бичкията,вие от къде си купихте трактор и какъв? И най-вече доволен ли сте от него?
БушиДзверчето си го познах при Атанас в Сливен,може да се каже,че на този етап не съм доволен,а нпправо прехласнат от възторг.
Принципно обаче не те съветвам да го взимаш оттам,но ако цената е от значение там е истината,тъй като Танаси прави тънкани само и само да не отидеш при неговияр бивш партньор от Карлово,който пък отвори и магазин в Сливен,та в общи линии играят си на прееби другарче.
Гледам по запознат си от мен ,тъй като аз не бях и чувал за навесна система и брах и беря бая ядове с три точковият инвентар,който закупя.В момента за да сменя косачка и плуг ,местя и преправям навесната система,което отнема бая време.
Производителите на инвентар не са и чували вече за дву точково захващане.
Една малка три точкова навесна система струва сто и петдесетина лева нейде,но монтирането и към примерно мойто тракторче е мисия невъзможна,та въртях втулки и правих планка с ухо за да мога някакво да я закрепя,проблема е че при необхоимост на кардан за прикачният инвентар се налага да я захващам по друг начин и си е купон,но някой ден може и да ми светне как се захваща триточкова навесна система към мойто тракторче


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: hypnosis в Понеделник, 27 Януари, 2014, 15:08:27
Здравейте, и аз от известно време чета какво обсъждате в тази тема и понеже от около две седмици вече и аз съм горд собственик на едно тракторче ISEKI TU257 та реших да ви споделя и моите мнения относно някои търговци. Аз моето си го взех от един приятел, а той си го е докаръл от някъде от Европа, понеже има автокъща. Та и аз звънях на много от търговците в България и понеже исках точно ISEKI около 27-30 коня се бях спрял на едно такова от търговеца от Кърджали, а именно ISEKI TU255. Звъннах му, каза че го имал налично, че било в перфектно състояние и т.н. Обаче като започнах да търся точна информация за модела, разбрах че такъв модел TU255 изобщо няма. Лепенката на трактора изглеждаше нова. Поразрових се доста из интернет и ето какво намерих - трактора всъщност май е ISEKI TL1900 или TL2100, но със сменена лепенка, така че да може да каже че е 25 коня и видите ли, че цената била ниска. Много долна измама, а аз почти бях тръгнал към Кърджали да го гледам и евентуално да го купувам. Тя обявата даже още стои в Mobile. Прикачам даже и снимки, ако някой по-компетентен има от мен, да каже какво точно е, но аз мисля че е TL2100, понеже намерих снимка на същия трактор при търговеца от Стара Загора.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: hypnosis в Понеделник, 27 Януари, 2014, 15:11:19
Ето снимката и на трактора при търговеца от Стара Загора,че забравих да я прикача.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Неделя, 02 Февруари, 2014, 20:59:58
 ;) Баце според мойто източник  има.....


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: hypnosis в Вторник, 04 Февруари, 2014, 11:22:23
Да... TU257 има. Нали моят е такъв. Обаче TU255 - не съществува такъв модел.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Вторник, 04 Февруари, 2014, 18:43:07
Да... TU257 има. Нали моят е такъв. Обаче TU255 - не съществува такъв модел.
Извинявай не съм стоплил,често ми се случва,но си прав  ::) ::) ::) :-\ :-\ :-\ :'( :'( :'( :'(Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Deadhoreseman в Събота, 27 Септември, 2014, 13:31:39
Да попитам какво масло слагате в скоростната кутия?

Аз на моя Yanmar F22D от Сливен ми казаха ATF, а сега пък един майстор казва,че това е много грешно.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: emilpopoff в Събота, 27 Септември, 2014, 14:37:19
Да попитам какво масло слагате в скоростната кутия?

Аз на моя Yanmar F22D от Сливен ми казаха ATF, а сега пък един майстор казва,че това е много грешно.

Колега, какъв е типа(механична, автоматична(варио-вариаторна, хидротрансформаторна ) на скоростната ти кутия ? По принцип сигурно знаеш как се бе превежда съкращeнието ATF ? А ако е АТФ какъв тип да е dexron 2 или dexron 3 ?
 P.S При леките автомобили само някои модели на ВАГ груп(както и общите им модели като Форд Галакси) ползват ATF за механични скоростни кутии, поне аз не съм срещал друга марка да ползва масло за автоматична скоростна кутия и серво на кормилната дирекция в механична скоростна кутия.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Deadhoreseman в Събота, 27 Септември, 2014, 16:48:52
Механична е,но от маслото на скоростната кутия ми взима и за навесната система.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: emilpopoff в Събота, 27 Септември, 2014, 18:13:51
Механична е,но от маслото на скоростната кутия ми взима и за навесната система.
Колега, не можах да намеря в online каталозите на няколко марки масла, точно този модел  F22D, за почти всичките им модели на Yanmar с изключение на тези(4х4) маслото на трансмисията и "хидравликата" е едно и също- трансмисионно масло 80W . Но най-квалифициран отговор ще ти дадат в специализиран сервиз за земеделска техника.


Титла: Re:как се прикачва плуг към янмар 1800
Публикувано от: babata в Сряда, 28 Октомври, 2015, 18:31:11
момчета,една баба на 65 г си купи янмар 1800,купи си и плуг за да си оре градината,но нещо не може да го нагласи да оре-плъзга се по земята.някой може ли да ми покаже как е правилно да го прикача.плуга е български с три тела


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Сряда, 28 Октомври, 2015, 19:31:20
Баце,махни му едното тяло
Закачи го за трактора и наравно място пусни плуговете на земята гледай всички да опират земята и да са наклонени леко напред и навътре
А буквално се закача посредством навесна система ако нямаш или си купи или побългари
Тя пък се закачва към трактора ако нямаш съответните джаджи по трактора ще ти трябват планки


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: georgiivanov в Понеделник, 17 Юли, 2017, 13:25:29
За да не отварям нова тема ще пиша тук. Отскоро се замислям дали и аз да не си взема ново тракторче. Доста време изкарах с един стар т10, но е време за смяна. Какво бихте ми препоръчали?


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Понеделник, 17 Юли, 2017, 18:48:12
На първо четене Еднагически ти каЖувам а се наметаш у един Диър и само му подавай.
На второ четене обаче,не е лошо а дадеш джокер за какво мислиш да ползваш трактор?
Па към второто четене не е лошо да споменеш в какъв регион ще го ползваш(равно,наклонено )
Оти га има наклони е арно малко тракторче,така съм чувал поне


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: LKW в Сряда, 19 Юли, 2017, 13:05:48
Нов или втора ръка?Ако е втора ръка драсни ми едно лично.Ако е нов Кубота или Ну Холанд.Едните ги злобяват в Германия а другите идват с кораби на Зеебруге.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: georgiivanov в Петък, 21 Юли, 2017, 16:33:57
Реших да е ново. Един приятел също ми препоръча Кубота, нямам впечатления от марката, но щом и вие казвате, че става ще го обмисля. Преди време си бях взел плуг от https://tractor.bg/ и се чудя сега дали да не се обърна пак към тях за съвет.


Титла: Re:Японски трактори втора употреба
Публикувано от: Бриги Магнито в Събота, 29 Юли, 2017, 08:02:06
Тия от Карлово ли беа ТРАКТОР.Бг,оти ако са они мноо им скъпи съветите баце