Форум на българските шофьори

Леки автомобили => Общ раздел => Темата е започната от: Haydutyn в Понеделник, 12 Август, 2019, 14:14:21Титла: Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Haydutyn в Понеделник, 12 Август, 2019, 14:14:21
Вие мислите, че сте ударили джакпота, но се лъжете от външния вид. Ето няколко клипчета по темата на руски език.

http://www.youtube.com/watch?v=iBFcBWUsxJc

http://www.youtube.com/watch?v=iCI1u1v2FcM

За да разберете защо са толкова евтини.
Най-малкият ви проблем, е че КАТ не разрешават регистрация заради бели и червени мигачи.
Съществуват три вида талони:    
ПМС с талон за части не може да се регистрира никъде, освен може би в Африка някъде.
МПС с чист талон струва повече от същата марка и модел в Германия и отделно дължите митни сборове при внос в ЕС -всичко е заради чистия талон.  
 МПС с талон за възтановяване-тук може да ви измамят по хиляда вариянта.
Търг ”Копарт” и търг „AIIA” са специализирани само за ударени, удавени, запалени, обръщани и т.н. МПС-та. Само 1% са след краш тест, обаче това е последен модел и трябва да почакате месеци за резервни части.        
Другите аукциони имат други два пъти по-големи цени. Възможно е едно и също МПС да се предлага 25-30 пъти докато достигне желаната цена. Таксата за участие в Копарт е 150-250$.
Редовна врътка е манипулиране на пробега. Тук вариантите са случайно изчезване на една нула или надпис не е актуален.
Ако продавача е автоморга или МПС-то е след кражба или вандализъм липсват скъпите части.  Батерията на тесла-та струва 10-15 000$ . Релетата на Мерцедес след 2014 също са търсени понеже горят често.  Мониторите за БМВ, както и на всички марки под шапката на Фолксваген също са търсени и т.н.
Застрахователите най-честия собственик в Сащ гледа да се отърве преди да изтече гаранцията и да спечели дори минимална печалба.
Прекупвачите купуват ударено МПС слагат фарове, брони и ламарини набързо. После просто лепят стикери за да се спести боядисване целта е да изглежда добре на снимка при следващия аукцион.
Обърнете внимание на Копарт фадромата с вилите пренася МПС-тата или това което е останало от тях, а не се предвижват на собствен ход. Има ли ключ също е важен въпрос. Например Тесла-та без ключ, дори да сте хакер с 99% сигурност няма палене.
 Гледайте на таблото дали свети лампата за възглавниците. Както в Канада и Германия с гръмнали възглавници нямаш право да се движиш или бракуване или възстановяване/ремонт на 1-на възглавница стига до 2000$ инспекцията при тех.прегледа струва оттделно до 700$ в зависимост от щата./ Челно стъкло на скъпите марки още 2000$. Възстановяването в Северна Америка е скъпо начинание. Сервиза взима 600-800$ на час и т.н.
Гледайте как са закрепени пластмасите, калниците имат ли липсващи болтове?  Има ли стикери или и те са боядисани?
Как да разберете колко са ви минали? Срещу минимално заплащане може да проверите историята на вашето бъдещо или сегашно МПС. Нужен е номера на ЛОТ-а или № на рама.
Друг белег, че нещо не е наред е липсата на регистрационен № /дори само заден за някой щати/ или липсва хартиен /временен/такъв.
Най-честата измама пише „Рън енд Драйв” от „Копарт” леко са преместили напред и после са го върнали назад и американците дават заключението, че става за каране. Както се досещате това не е така винаги. Но може някоя друга предавка да е счупена. Без застраховка и рег.№ в САЩ не може  да изкарат от паркинга МПС-то.
Друга измама е ударена отдолу-това е много общо казано т.е. може да е ударен картер, кожух на автоматика, диференциал, преден мост, криво шаси и т.н.
Ако гаранционния ремонт струва твърде скъпо се продават коли и джипове с недовършен ремонт-отново не знаете какво точно купувате и колко още пари, нерви и време е нужно за да стигне до движение.
За продажба се предлагат потопени или удавени МПС-та-чиста руска рулетка е това на което ще попаднеш и какви са щетите. За разлика от запалените, при които всичко е ясно.
Най-големия бандитизъм в САЩ е законен при това. Именно смяна на № на рама /когато намеря клипчето ще ви го покажа/. Целта е да се скрие лоша история. Това как и дали се регистрира извън САЩ нямям представа.                        
Изразявам съчувствие на собствениците на аукционни таратайки.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Monster в Събота, 17 Август, 2019, 16:06:33
  Малко са хората забогатяли по честен начин. Аукцион Дубай, също продава МПС-та с американска регистрация, които са залежали повече време ”Копарт” и „ IAAI”. Така, че разпространявайте какви мошенници са янките.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Boroman21 в Събота, 17 Август, 2019, 16:36:06
За това само ново , верятноста да глътнеш водица е по-малка.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Tarykata в Сряда, 04 Март, 2020, 15:09:35
   Клиин Тайтл или чист талон е 3-4 пъти по скъпо МПС отколкото Ребуилд, Селвидж или Реконструстед тайтъл, защото американците такива просто не карат.
   Сащ се оказа даста бандитска държава или държавата на застрахователните измами.
Например в нрайбрежните щати преди да изтече гаранцията на съответната кола/джип наливат вода в резервоара и после казват, че урагана е виновен.
   В сАщ има 40млн.регистрирани бедни, плащаш на някой от тях за да ти залее тапицерията и таблото с боя, да свали колелата или да разреже с нож тапицерията.
   Друга традиционна измама е от две предни относително здрави парчета брони лява и дясна половина се прави една цяла. По средата се крепи на пластмасата за регистрационния номер, от обратната страна има планка са две винчета. Всичко се лепи със стикер или се боядисва със спрей. Фотографите на Копарт и вероятно не само те минат спецялен курс как да не се виждат дефектите на снимките.
   Например Джип Чероки челно ударен не се купува защото има 11-12 части отрпред всяка по 100-150$ цена без даставката,  обмитяването, ремонта и боядисването.
   Додж Рам Дизел също не е препоръчително да се купува, защото се ползват като автовози за три коли. В американските градове рядко има колонки за дизел т.е. това е работен камион. Принципно не се изисква ЦДЛ или професионална книжка, но почти винаги си има претоварване на осите.
   Самите автовозаджий прибират скъпите части или ги заменят с дефектни(кола/джип от застрахователна компания в повечето случай има части в багажника)обаче копарт няма снимки на частите и вие сте измамени без да знаете това.
    На немските и европейските марки се взимат възглавниците, защото са дефицитни. Ако продадеш МПС без тях отиваш в затвора.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: American в Понеделник, 23 Март, 2020, 21:20:19
За Бога братя не купувайте  ;D

Затова ли най-известният български авто ютубер "бричка" има три Американски коли ?
И в последното му видео пича от северозапада и той с V8 се сдоби ?


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: American в Вторник, 24 Март, 2020, 02:54:39
Аз имам регистрация тука https://sca.auction
Но за сега не съм купил още нищо


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Tarykata в Неделя, 16 Август, 2020, 15:54:40
   Стана мода да се карат американски автомобили от тази година. Преди модата беше десен волан и евентуално обръщане на дирекцията, още по рано внос от Франция, още по-рано от Италия и т.н.
   Предимно се внасят пикапи, но видях и така наречения държавен автомобил на Сащ и Канада Шевролет Импала-да се похваля карал съм такъв и вози по-меко от S-класа и върви доста.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Monster в Сряда, 19 Август, 2020, 14:36:18
Стана мода да се карат американски автомобили от тази година. Предимно се внасят пикапи, но видях и така наречения държавен автомобил на Сащ и Канада Шевролет Импала-да се похваля карал съм такъв и вози по-меко от S-класа и върви доста.
Държавен автомобил???


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Tarykata в Неделя, 13 Септември, 2020, 13:39:00
   Импала се произвежда в Канада и вероятно има някаква договорка със Сащ защото се ползва от двете държави например: Полиция,Разузнаване(в американските филми от ФБР и ЦРУ),Армия,Пожарна,Митници,Данъчни,Съд,Прокуратура,Следствие, Общинска полиция и сигурно още много други. За това има големи складови наличности от части и понеже е масов модел са евтини като цена. За канадските условия има предно предаване на V6 или задно с V8, което е класика за американците.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: American в Неделя, 11 Октомври, 2020, 06:30:34
Импала от 1970-та година е истински автомобил
надлъжно сложен 8 цилиндров на задните колела

импала от 2020 е пълен боклук
веобразен шестак напречно отпред с предно предаване


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: Tarykata в Вторник, 13 Октомври, 2020, 13:11:03
  Аз говоря за предпоследния модел Impala 2006-2013,а от 2014-2016 e Impala Limited, която се произвежда съвместно с последния модел за който говориш.


Титла: Re:Кола / джип от американски аукцион-голяма измама, няма такива бандити.
Публикувано от: American в Четвъртък, 22 Октомври, 2020, 17:03:51
Преди 7-8 години рентвах една такава в Маями и ходих до Кий Уест с нея напред назад.
Беше незабравимо преживяване, но не заради нея.
Просто карането по магистрала върху водата е интересно и карибския климат, палми пясък син океан ..