Форум на българските шофьори

Пътувания => Пътища и пътувания => Темата е започната от: МИНКО ИЛЧЕВ в Петък, 26 Януари, 2024, 00:17:18Титла: Излизащи държави от Евровинетка
Публикувано от: МИНКО ИЛЧЕВ в Петък, 26 Януари, 2024, 00:17:18
"Моля, обърнете внимание: Дания изход 2025
На 1 януари 2025 г. Дания ще премине от евровинетка към пътен данък за тежкотоварни превозни средства на база изминати километри. Моля, проверете www.vejafgifter.dk/en за повече информация относно новия данък. В резултат на тази промяна след 31 декември 2024 г. в Дания вече няма да е необходима евровинетка.

 

В останалите държави членки на Евровинетката: Люксембург, Нидерландия и Швеция все още е необходима евровинетка за тежкотоварни превозни средства."

     Източник: Евровинетка (https://www.eurovignettes.eu/portal/bg/booking/booking)

     Все още има нужда от Евровинетка само за камиони от 12 тона и повече обща допустима маса за: Дания, Люксембург, Нидерландия и Швеция.

     Забележка: Въпреки твърденията на "великия шофьори", масовите влекачи които прикачат обикновено 39 тона полуремаркета, че тежали 7,5 тона. Не само че тежат от 8 тона нагоре, но общата допустима маса е поне 18 тона и 21 при Рено например. Така че и почти всички ги "хваща" забраните, както и Евровинетка, когато е само влекачът.