Последни публикации
Форум на българските шофьори
Неделя, 10 Декември, 2023, 22:57:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 22:44:11 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Струва ми се, че е редно да сме благодарни за малките неща. Скоро намерих кибрит, вярно е, че е стотинки. Ама аз съм благодарен. Да не каже някой, че не работи и е изхвърлен, а не загубен? Проверих, вадя клечка паля - значи работи. Проверих всички и ги върнах обратно.


     Доматите са плод, ама обикновено не са сладки и не добавяме захар. Маслините и те са плод и се ядат обикновено солени. Дините и пъпешите са заленчуци, ама са доста сладки в сезона поне. Лимоните са плод, кисели на вкус, ама надали може на някой да му стане нещо от предозиране с лимони (няколко килограма изядени наведнъж, например). Не бих заложил прекалено на тези твърдения, така съм чувал.


     Преди много ви, организирали конкурс за двойник на Чарли Чаплин. Самият той се явил на майтап, ама не се е класирал.

     Повече 100 доларови банкноти извън САЩ, отколкото в самата държава.


     Факти, които не са много логични:
1. Изобретателят на бягащата пътека е починал на 54 години...
2. Изобретателят на гимнастиката е починал на 57 години...
3. Световният шампион по културизъм е починал на 41 години...
4. Джеймс Фулър Фикс популяризирал бягането и е починал от инфаркт по време на джогинг на 52 години...
5. Изобретателят на марката Nutella е починал на 88 години...
6. Производителят на цигари Уинстън е починал на 102...
7. Изобретателят на опиума загива при земетресение на 116 години...
8. Изобретателят на коняка Хенеси починал на 98-годишна възраст...
И тогава си спомних фанатичния любител на гъши дроб, пури и коняк, сър Уинстън Леонард Спенсър Чърчил, който е доживял до 90 години и фразата му „Дължа дълголетието си на спорта. Никога не съм го правил!"
А също и нашият домашен шивач, чичо Миша Шулман, с неговата максима: „Ако спортът наистина беше полезен за здравето, всеки евреин в къщата щеше да има поне две бягащи пътеки!“


     Любопитни факти за врабчетата УсмивчицаЪ??

Врабчетата не са прелетни птици. Те изглеждат много малки, но не се страхуват от студа. В най-тежкия студ врабчетата седят на покрити със сняг дървета, като топки на коледно дърво.

Родителите врабчета хранят бебетата си само с насекоми и не ги отказват сами; Именно през пролетта ползите от врабчетата са най-забележими - една двойка птици изяжда до 3 кг градински вредители за един месец!

Вероятно всеки е виждал пъргави врабчета, които се мотаят в затоплена от слънцето локва. Това са не само забавни игри, но и прогноза за времето. Ако врабчетата плуват в локви, значи ще има слънце. Чувствайки суша, птицата се къпе във вода, но очаквайки дълги дъждовни дни, се къпе в пясък и прах.

В Китай в средата на 20-ти век се случва непоправимото - популацията на врабчетата била унищожена до корен в светлината на борбата за реколтата. И глад удря страната - Големият китайски глад: гъсеници и бръмбари унищожават цялото зърно, защото техните врагове, врабчетата, вече ги няма!
От 16 до 45 милиона души са умрели от глад през 1959-1961 г. Това е най-масовият глад в историята на човешката цивилизация.
Китайците трябва да купуват врабчета от съседите си и да ги развъждат отново. Оттогава в Китай врабчетата се третират много внимателно!?Ъ?Ъ??

     Източник: Любопитно и интересно

 2 
 -: Петък, 08 Декември, 2023, 13:43:06 
Започната от Светльо55555 - Последна публикация от Светльо55555
Здравейте. Търся информация за фирма Sitra.Рабита, условия, кандидатстване.

 3 
 -: Четвъртък, 07 Декември, 2023, 18:24:29 
Започната от Rammbon - Последна публикация от Rammbon
Само в България може нещо да се случи при регистрация. Не съм писал по темата, но юни месец го регистрирах. Обадиха ми се от КАт , да отида да си регистрирам камиона. Аз бил купувач, разправията минала през автокъщата със следствие и произнасяне против тях. Или всичко е точно. После камиона поработи маллко и замина при нов скобственик, че на мен ми беше минал мерака да си го карам .
Или нощо не съм плащал допълнително и не са водили против мен производства. А и без връзки.

 4 
 -: Петък, 01 Декември, 2023, 17:51:58 
Започната от o - Последна публикация от martin stanev
Извинявам се, за 2 поредни публикации!

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Gkil_X67jNc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Gkil_X67jNc</a>


 5 
 -: Петък, 01 Декември, 2023, 14:57:25 
Започната от o - Последна публикация от martin stanev
Уважаеми колеги, оправия няма да има! Ние сме прекалено наведени, вечно стъпили на две мистрии и захванати яко, за дръжките, а работодателя зад нас си прави каквото му е на него угодно и кеф! Никога не си гледаме интереса, все сме доволни на огриските, празните приказки и голите обещания, които работодателя ни залъгва. Работодателя не съблюдава законовите порядки и кодекса на труда, защото самата държава му позволява да ни клати нас, след като ние здраво спътилите на мистриите не щем да помислим и да се изправим. За жалост е голата истина.....

 6 
 -: Петък, 01 Декември, 2023, 01:49:42 
Започната от o - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Сваляне с 10 евро на ден парите за шофьорите. Предполага се, че това е проба как ще реагират хората. Ако все пак стане, лошият пример ще бъде използван и като извинение за намаляване на парите от другите. Повечето работещи в Дискордиа се кълнат, че никога не биха работили на заплащане срещу изминато разстояние и няма по-добро от това на ден.
     Разбира се има пресечна точка, когато заплащането е на ден, да се сметне колко идва на километър. Както и обратното, взети пари въз основа на изминато разстояние, намиране колко е на ден - това ми се струва задължително, освен ако наистина не са много умни, както обикновено считат работещи на такъв тип заплащане.
     Да речем има за месец приход от 4 000 лв, което е 24 дни по 85 евро (166 лв). Ако тези пари са за 10 хиляди километра, ще рече 40 стотинки за километър. Ами ако са за 7 хиляди километра, ще дойде 57 ст/км. То пране, пране, но все пак кой ще дава тези пари?

     Разбира се, при заплащане на ден се гледа да се свърши максимално работа, респективно измине разстояние. Когато е на километър заплащането, целта е уж същата, ама се подбират товарите, защото нищо не дават на шофьора докато чака.

 7 
 -: Неделя, 26 Ноември, 2023, 23:54:05 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Гледам снега и си мисля, колко щяхме да сме цъфнали и вързали, ако бяхме по-верни евроатлантици. Освен нашите политици-лизачи или еничари, да прегръщаме еврогейските идеи още по-ентусиазирано. Ако снегорините биха били на ток - съвсем друго ще е. Ако вече бяхме затворили ТЕЦ-те и АЕЦ - съвсем друго ще е и без сняг. При: топло, слънчево и лек вятър - ще бива. Тези които нямат ток, а са гласували за или не са гласували срещу еничарите. Приемайте го за репетиции това е еврогейското бъдеще. Ще има ток, ако си внесем на каквато цена ни предложат. Вие сте от модерните и нямате пушещи бракми. Малко е свършил токът в батерията и няма такъв - романтика. Токът и в телефоните свършва, ама те и мобилни мрежи могат да спрат. Нали не мислите, че разговорът върви по някакъв "етер" например?

 8 
 -: Неделя, 26 Ноември, 2023, 23:03:32 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Това съобщение се чудя къде да го сложа? Дали в "Теория на относителността...",? Дали в темата с "ефективните мерките" срещу пияни и каращи? Дали в темата "За абсолютно "доброволната" ваксинация" (леко преработено заглавие)? Или респективно в "Коронавирус"?
     Направо си е за тук. В раздел Политика..., тоест професионалните лъжици. Вероятно ще има много недогледали прочели само "професионални". Ще гракнат: и аз съм професионалист. Но пък е вярно, политици и шофьори залагат повече на приказките и лъжите от реалните възможности и действия.

     Ивайло Нойзи Цветков, не се сещах кой е той. Ама споменаха, че имал мнение за ваксините - либерални, мекокитково и каквото се очаква от "прогресивните". Някой ще ме поправи, че той е от курварите и не от "меките". Първо нямам нищо против тези, а само срещу държанието им. Второ, дори и курвари, ако се държат като гнусни амбреажи, са същия отпадък. А не е женкар за съжаление на тези същите, а точно другото, защото такъв материал ползва. Жени почти няма, а от другото колкото искаш, да не кажем всички.

     Ето:


"Нойзи за ваксините: Отказът е като да претендираш, че си свободен да караш пиян"

"Поради предизборната ситуация политическата класа не е на висотата на това, което времето изисква в момента. Ако така продължава здравната криза, след месец ще можем да говорим за национален провал.

Това каза културният антрополог и журналист Ивалой Цветков-Нойзи. Той се обяви категорино за масово тестване и ваксинация

Ясно е защо няма политическа воля, нямат куража при това разделено общество да индуцират тази кампания, да не би да изгубят няколко антиваксърски гласа, коментира поведението на политиците.

Провалът тръгва от забравянето, изпуснаха се 5 месеца, в които да се действа. Защо нямаше масова комуникационна кампания, попита още Цветков. Познавам 10-те най-добри рекламиста в България, можеше да ги събера на една маса и за един ден да направим кампания като слънце, стига да има воля от държавата.

Посланието на една такава кампания трябва да почива на разбирането, че автономното тяло не може да живее само за себе си, посочи Нойзи и цитира треньора на "Ливърпул" Юрген Кллоп: Това с ваксинациите е като карането пиян - не може да имаш свободата да пиеш и да караш, имаш отговорност към социума."

     Време: 02.11.2021 08:34


     Да го опиша ли с една любима моя дума?! Мангал или мангасарян. В медиите предимно се представял като мъжът на Мария Игнатова. Навремето когато мъжът е бил глава на семейството и не сме били модерни, жените придобивали имена спрямо мъжа си: Ивановица, Петровица, Георгица..., май нещо такова. Сега явно този е Марийкин?! Когато става въпрос за Мария - Рачков, определено съм за Рачков. Набор ми е, с няколко месеца е по-малък. Макар че преди много време в "Господари на ефира" имаше и един Мавриков и "Приятно ми е Мавриков". Този Мавриков го бях "отрязал" един път, ама щото не го познах. Така или иначе, там някъде като време те вече бяха или станаха поръчково предаване. Сега наследниците са с американско финансиране и пишат каквото им наредят. Във Фейсбук, често им опонирам, но не ме блокират - това си е факт.


     Примерите са граничещи към безкрайността. Бивш министър председател - канадец. Министър на финансите, Асена Кокорчева - няма българска адресна регистрация, поне е от модерните (онова което между маховика и скоростната кутия). Министър на войната, Тагаренко-Магаренко - украински служител.


     И този ми набор, ама е мангал и не ме кефи:

"Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишен мъж за шофиране след употреб поа на алкохол.

На 17.11.2023 г. обвиняемият Ивайло Цветков шофирал по ул. „Околовръстен път“ в гр. София лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,12 промила, установено с тест „Дрегер 7510“.

Обвиняемият е дал кръвна проба, чиито резултати се очакват.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Спрямо обвиняемия е наложена мярка „гаранция в пари“ в размер на 15 000 лева и му е отнета шофьорската книжка

Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на разследването.

Автомобилът, който е управляван, е приобщен като веществено доказателство по делото и спрямо него е наложена мярка „запор“ с цел обезпечаване на предвиденото в чл. 343б, ал. 1 от НК наказание „глоба”, както и с оглед обезпечаването на бъдещо отнемане в полза на държавата."

 9 
 -: Понеделник, 13 Ноември, 2023, 23:57:51 
Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Ааачооо, Ааачооо, Ааачооо! Ачо, Ачо, Ачо (почти песен). Малоумен ли е? На мен ми се струва повече от един.


"Здравейте колеги. Поради дразнещия ТОМАС от Великобритания,ви предлагам да сменим на 24 канал за България. Ако има съгласни пишете в коментарите и споделяйте и да уточним от коя дата да сменим канала. Лек ден и лек път на всички колеги."

     От групите.

     Имам предположение кой е този - VOLVO 480. Бях чел по групите, че някой му е правил забележка, че не може да се използва българският канал 25, като от двамата гореспоменати. Отговорил е, че това е обществен канал и всеки може да го ползва, а на тези които не им изнася, да се изнасят. За Ангел от Пловдив, а не Томас от Бирмингам иде реч.

     Знаете има мангали: от цигански произход, от български произход, вече и такива с мощни станции. Обикновено жените и другите немъже, не се вълнуват на колко могат да пречат, не само като водачки, а и пешеходки или с някаква дейност около платното за движение. На мен така ми е удобно, така ми изнася, нека светът се върти около мен и всички са длъжни да се съобразяват с мен. Аз имам права, а другите задължения!
     Няколко хиляди да не могат да си ползват канала, за си говорят двама. Не е много пичовско, нали?!

 10 
 -: Понеделник, 13 Ноември, 2023, 23:36:06 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     В края съвсем като неоспорима истина споменава за фалшивата 681 година. Предполагам повечето вече са на мнение, че сме много по стара държава, нация, интелект... Освен, разбира се еврогейците папагали. С тези въобще не се гордея!
     Разказва, че българите са единствените победили Чингис Хан. Пътували са и са "цивилизовали" народите, не като американците. Учели са ги на земеделието и опитомяване на животни. Българският календар е най-точният, а китайският е взаимстван от него. Всички ние сме орфеисти и духовната връзка е чрез ръченица.

Професор Дамян Попхристов - Тайната за Истината на българите и Силата на Феникса

Страници: [1] 2 3 ... 10
* Реклама
* Google Plus
* Реклама
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!