Последни публикации
Форум на българските шофьори
Четвъртък, 01 Юни, 2023, 02:45:56 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Сряда, 31 Май, 2023, 07:26:34 
Започната от LKW - Последна публикация от Tarykata
Неформално се казва,че шасито е от ракетна установка с350<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Sh44sIe4dSM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Sh44sIe4dSM</a>,но тук ще е заграждански цели.

 2 
 -: Сряда, 31 Май, 2023, 00:25:23 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Маркуч за помпане помага да не се сменя гума. Само маркуч, обикновено е много неудобно за помпане, Скания обикновено имат извод за 9 бара, забучва се в този извод, другият във вентила. По някои предприятия имаха такива компресори настроение на 9 бара и като изключат гумата е на такова налягане. Това са редките случаи които става без манометър. Дори да има манометър и маркуч по отделно, най-малко е неудобно. При МАН, маркучът е комбиниран с манометър и чрез лост на манометъра се помпи и при отпускане се вижда налягането. На маркуча който се продава се маха накрайника за вентил, например рязане на маркуча. На това място се слага бърза връзка, а обикновено манометрите имат също такава. При леките коли, на убодени гумите може да се сложи фитил от каучук. След напомпване могат да изкарат стотици и хиляди километри. Гумите за леки автомобили и тежкотоварни, могат да "запълнят" дупка с видия. За всички тези техники е необходимо да имате възможност да я напомпа.

https://youtu.be/qs3IQAamwFY

     Това видео, реално няма какво да научите, но Спасимир Котлов има такива учебни клипове. В това видео, смешното е, че намерил в Скания маркуч с два накрайника за вентил. В коментарите се казва, че по Америка ползват такива за изравняване налягане между двойни гуми. С няколко включване между гумите може да се направи еднакво налягане и на 4-те гуми на моста. Във видеото, единствено което му дойде на ум, бе да използва извода за пистолета за въздух (Скания обикновено имат и такъв извод). Единствената гума която може да напомпа е предна дясна, при десен волан. Понеже нищо не ми е направил, въобще няма да обръщам внимание. И който не опитва, той не греши!


     Как се поставя фитил на автомобилна гума.

https://youtu.be/Knztv4YFO_Y

 3 
 -: Вторник, 30 Май, 2023, 11:50:40 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Не много внимателно слушах Искрен Митев от Продължаване Подмяната на Прост Киро и Кокорита, обяснява как Тиквата е единствена алтернатива. Както Тиквата сам казва: каквото му наредят това ще прави (казва). Румен Радев след като им каза, че са нежелани, образно казано, той бил руски агент. Радев е американски агент, да не говорим за вицепремиерката. В най-добрия случай, надявам се е натовски агент с мисъл и за България, понякога. Макар че не мога да му простя сертификатите и неговия тогава министър на образованието Сорос Денков, как унижаваше децата ни. Ако не ви е проблем, спокойно просто сте еврогейатлантици. Сега, ако не ви текат лигите когато говорите за брюкселското и американското управление, като към колония - задължително руски агент или путинист. Съвсем друг е въпросът, че когато бяхме под безспорно съветско влияние имах много по-голяма независимост, построи се България, имаше раждаемостта. Сега при демокрацията и ЕС от 16,5 години ей сега ще влезем в Рая, още малко. Не достатъчно сме толерантни към тези с ненормална ориентация, мангали от български и цигански произход - само това и ставаме богати.

     Ето го и Записът:

https://youtu.be/IIYqDhrzLYI

 4 
 -: Петък, 26 Май, 2023, 00:42:01 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Ротация ще правят тези които получават заповеди от чужди посолства. Малко е странна тази дума "ротация", въртене означава, просто не са превели заповедите докрай. Нямало да правят коалиция по между си, а какво? Явно избиратели на тези 2 или 3 партии (с общ шеф) за ИДИОТИ?! Въпросът е за някои от нормалните, ясно е, че представят интересите на Емили Тротинетката. Друг съгражданин Руди Гела, беше отишъл при Прост Киро и Кокорита да се бори с ГЕРБ. Сега пък май ще ги напуска, да не помислите, че нещо е с чест?! Който плати или държи по-яките компромати.
     Било много важно на всички българи да се състави правителство. То, на тази логика и всички българи искат да защитават американските интереси на украинска територия - дори с живота си. Може би има и такива.

 5 
 -: Четвъртък, 25 Май, 2023, 15:19:59 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от imter
Цистерната не я мерят,но контейнер-цистерните задължително!

 6 
 -: Четвъртък, 25 Май, 2023, 01:33:30 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
... Миналата година посред бял ден на Видин посока Румъния бях "изплющян за високо полуремарке", така да се каже, като почнаха от 50 еврО, но склониха на 10 накрая.

     Като преписвах, си мислех за полуремарке, ама не съм го споменал конкретно. Не че сметките са други при камион и ремарке. А около 35-45 евро е официалният документ и платена такса между Калафат и Надлаг.

     Също много ниска задница на полуремаркето може да надигне предния ръб на полуремаркето. Царският болт е на около 1,70 метра от предната част на ремаркето, от подобни триъгълници, следва че 7 см отзад са 1 см отпред.И аз бях шокиран,но с празна цистерна се минава ,само през стария Надлаг ,дори както в случая е чисто нова...........!

     Цистерните май въобще не стигат 4 метра, ама уредът им за височина може ли да измери цистерна? Може ли да е вертикален докато мери средата?

 7 
 -: Четвъртък, 25 Май, 2023, 00:40:25 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Тези тахографи до 2012 година например, почти ги няма в международния транспорт. Дори се извъртяха няколко поколения "велики шофьори", това ще рече, че ако за 2-3 години самочувствието "хвръква" в небесата. После идва следващият започнал от нула и много бързо стига върха и края на развитие вероятно, дори смятам че има от най-старите "велики шофьори" да започнат с достигане на мъдрост и че дори те правят грешки и разликата между самочувствие и можене да не е толкова огромна. Но отношение към тахографа си е същото, като към враг и GPS. Тези по-новите са на повече от 10 години и все пак са по-малкото зло, в случай че не се ползва магнит, но това зависи от датчика, не от тахографа. Тези тахографи са с друг софтуер и приблизително, ако не е точно, при две дейности в едната минута се записва тази която е повече. Например 31 секунди чукове и 29 секунди управление - записът е 1 минута само чукове. Същото е 31 секунди легло и 29 секунди - резултат 1 минута легло или още една минута в почивките, която не се прекъсва. Това би могло да се отчете за манипулация, ама много възможности е да мине номерът, отколкото да обясниш при проверка как така имаш 1 минута ("престъпно") управление, понеже си спрял "на кестерме" и си запушил няколко камиона. Когато тахографът отчита чукове, вместо да добавя излишно много време на управление, няма как да се приеме за манипулация. Това е например паркиране на рампи или наместване на паркинг. Съществуват редица "предписания" във "фолклора" как да поместим без да прекъсне почивка да кажем. Например, каране малко време (не си спомням дали се "препоръчва" някакво време) и гасене. Интересно каква връзка има работа на двигателя и тахографът? Май при почти всички (сегашни) при изключване от контак минава на почивка. На контакт, въобще не е нужно да е запален двигателят. Когато спре, тахографът минава на чукове, има копчета които променят дейности: чукове, легло, в готовност (квадрат с диагонал). Четох преди много години, на един дошла му информация "свише" предполагам: движи се 7 секунди за които минава 100 метра и май го гасял. Малко ме смути, че явно камионите с товар са много по-бързи от спринтьорите?! Юсеин Болт 100 метра за 9,58 секунди, като при стартиране спринтьорите изпреварват Ферари например. На всичко отгоре бегачът не спира на финала, докато камионът явно ще е спрял след тези "7 секунди и 100 метра". Освен да повторя: човешката глупост наистина е безкрайна!

 8 
 -: Сряда, 24 Май, 2023, 19:00:19 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от imter
Не само се чува, а е реалност. Миналата година посред бял ден на Видин посока Румъния бях "изплющян за високо полуремарке", така да се каже, като почнаха от 50 еврО, но склониха на 10 накрая. Други корупционни схеми са ако видят газов котлон в кабината. Там е веКе 20 еврО. На Надлаг нова, ако си по влекач може да те изнудват за липса на резервна гума. Друг урок, който наскоро научих срещу 20 еврО на Надлаг, но посока Румъния е че всякаква, ама абсЕлютно всякаква храна, включително безалкохолни, енергийни напитки, храна за кучета, котки, овце и всякаква гад минава през стара граница.
Не само се чува, а е реалност. Миналата година посред бял ден на Видин посока Румъния бях "изплющян за високо полуремарке", така да се каже, като почнаха от 50 еврО, но склониха на 10 накрая. Други корупционни схеми са ако видят газов котлон в кабината. Там е веКе 20 еврО. На Надлаг нова, ако си по влекач може да те изнудват за липса на резервна гума. Друг урок, който наскоро научих срещу 20 еврО на Надлаг, но посока Румъния е че всякаква, ама абсЕлютно всякаква храна, включително безалкохолни, енергийни напитки, храна за кучета, котки, овце и всякаква гад минава през стара граница.
И аз бях шокиран,но с празна цистерна се минава ,само през стария Надлаг ,дори както в случая е чисто нова...........!Така,че при циганите всичко е възможно господин генерал Ухилен Ухилен Ухилен!!!

 9 
 -: Вторник, 23 Май, 2023, 14:20:14 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от Hristo Lishev
Не само се чува, а е реалност. Миналата година посред бял ден на Видин посока Румъния бях "изплющян за високо полуремарке", така да се каже, като почнаха от 50 еврО, но склониха на 10 накрая. Други корупционни схеми са ако видят газов котлон в кабината. Там е веКе 20 еврО. На Надлаг нова, ако си по влекач може да те изнудват за липса на резервна гума. Друг урок, който наскоро научих срещу 20 еврО на Надлаг, но посока Румъния е че всякаква, ама абсЕлютно всякаква храна, включително безалкохолни, енергийни напитки, храна за кучета, котки, овце и всякаква гад минава през стара граница.

 10 
 -: Вторник, 23 Май, 2023, 12:21:46 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Чува се, че в Румъния събират пари, които са функция на височина над 4 метра. Нашите северни съседи са известни с "циганските" номера. Някои твърдят, че високомерът се отклонявал от вертикалата, което води до премерване по голяма дължина, която се представя за височина. Срещнах мнение, че отклонявали с 5 см и това дава "височина" с 5 см повече.
     Понеже въобще не ми е ясно, попреписах и прекопирах. Общото правило е да използваме косинусова теорема снимка 1, но може да използваме нейният частен случай - питагорова теорема за правоъгълен триъгълник, снимка 2. Гледайте руска снимка, вместо някой дрогиран джендър да ни показва, то сложили руска картинка, но да продължаваме. Единият катет е височината - 4 метра или малко отгоре, другият е отклонението което прави и хипотенузата се представя за височина. Значи по втората картинка смятаме 42+0,052 и накрая намираме корен квадратен на сбора. Понеже няма такъв символ във форума ще го запишем в като степенуване, всички знаете че степенуване и коренуването са реципрочни (42+0,052)0,5.
На атласаджиите ще им е по-трудно извличането на корен квадратен, защото те не използват: навигация, телефон съответно нямат калкулатор като нямат телефон. И прилагаме сметките за 5 см или 0,05 метра, резултатът е 4,0003 метра или с 0,3 милиметра повече. Дано атласаджиите които са учили само 4 години за "Це-ту" биха могли да измерят 3 десетки с шублера?

     Ето още примери колко повече ще се измери при отключване от вертикалата:

5 см, с 0,3 мм или 0,03 см;
10 см, с малко над 1 мм или 0,1 см;
15 см, са почти 3 мм или 0,3 см;
20 см, са почти 5 мм или 0,5 см;
25 см, са почти 8 мм или 0,8 см;
30 см, са 11 мм или 1,1 см;
35 см, са 15 мм или 1,5 см;
40 см, са 20 мм или 2 см;
45 см, са 25 мм или 2,5 см:
50 см, са 31 мм или 3,1 см;
и так далее и так далее!

     Видяхте ли? Май наистина има кремълско влияние навсякъде? Права е кака Лена, онази където я хванаха за парапета и не е руса, но е почти толкова умна. Остава само да се раздадат 4-те хиляди.

     Друг метод е, ако разполагате с ъгломер и тази стойност която я измери се умножавате по косинуса на ъгъла, който между вертикалата и този метър.


     П.П.: Това горното където съм го преписал, честно казано: аха да го разбере, аха още малко и май нещо разбрах. Нещо ми просвета, ама за вас, толкова учени, толкова със стаж и още толкова можещи - няма да е никакъв проблем да го разберете.

Страници: [1] 2 3 ... 10
* Реклама
* Google Plus
* Реклама
driver-bg.eu
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!