Последни публикации
Форум на българските шофьори
Четвъртък, 30 Юни, 2022, 08:12:31 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
mobimax.bg
collapse
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Вторник, 28 Юни, 2022, 22:04:57 
Започната от emilkost - Последна публикация от admin
Дори и в сайта на GM не се предлага. Ако държиш на GPS устройство в колата, вариант е китайска мултимедия.

 2 
 -: Вторник, 28 Юни, 2022, 08:36:34 
Започната от emilkost - Последна публикация от emilkost
Здравейте , търся специалист за актуализация на картата на България за фабрична навигация за Шевролет Каптива 2011

 3 
 -: Понеделник, 27 Юни, 2022, 00:41:32 
Започната от godji - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     При екипно управление нещата са: максимално непрекъснато управление 4,5 часа, дневно 9 (10 два пъти седмично), периодът е 30 часа - 21 за работа и 9 почивка, седмицата отново е с продължителност 144 часа. Периодът на разположение, обичайно когато картата е във второто гнездо се признава за почивка по време на работа. След разположение от 45 или 15 и 30 минути може да поеме управлението за до 4,5 часа. Не се изискват никакви почивки, при смяната. Но не са и забранени. Преди години в една държава която по принцип "мисли" за източноевропейските шофьори глобяваха и не признаваха разположението. Но тя е една загрижена както тези дни за Северна Македония. С "хубави" чувства ги правят нещата. Но в тази част с "грижата" при двама водачи, отпадна вероятно от много съдебни дела!Колеги,интересувам се спазвайки всички закони как да извърша превоз с автобус от Б-я до Германия без да престоява автобуса по пътя.Благодаря!

     От много години се кара по правилата. Екипажът си изкарва времето на управлението и слиза да почива в квартира, качва друг екипаж и продължава. Днес почивка единствено може да се признае при МПС в покой, квартира или ферибот/влак и в случай че има възможност за почивка. Седмичната, същото без ферибот/влак.


...а при положение че автобуса е постоянно в движение ще се признае ли за почивка времето на останалите двама които не управляват през това време?

     Поне по този регламент 561/2006 не се признава и това е от 16 години. Екипаж, на практика във всички случаи са двама.


До колкото знам при екипаж от 3-ма шофьори се прави пауза от 4 часа,но до колко се спазва е друг въпрос Усмивчица.

    И да е било е било отдавна, 16 години не е така. Споменава се само екипаж - дали са двама, трима, четирима няма разлика 21 часа общо управление, ако се вместят в тези 21 часа работен ден, иначе по-малко. При двама може да се кара два пъти по 10 часа всеки водач, в седмицата 00.00 часа в понеделник до 24.00 часа в неделя време по Гринуич. При трима ще карат по средно 7 часа. Между 20 часа при двама в половината случаи и 18 в останалото време от седмицата. Което е на практика същото, а разход пари за шофьори е точно 50% повече.

 4 
 -: Неделя, 26 Юни, 2022, 23:29:15 
Започната от bo4a - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Класации на 10-те най-дългите автобуси:

https://youtu.be/a9Sp6b5-WMI

 5 
 -: Неделя, 26 Юни, 2022, 16:29:30 
Започната от admin - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
Хубавото в цялата история е, че въпросното лице така и не започна работа като шофьор на тежкотоварно превозно средство.

Преценил си е възможностите и е взел решение. По пътищата се движат неподготвени, неможещи, незнаещи и не особено умни. Но ако човек си знае възможностите и не ги надскача може да се получи.

     Нашите форумни "велики" шофьори обикновено знаят за някакъв регламент относно шофиране и почивки - но не е важен. Правила и закони, за изпита навремето са решили няколко листовки и дори май са виждали Правилника и Закона, ама тези неща са само за курсистите. Понаучили са се да "държат" пътя (4 години са учили). Езици не са необходими: проблем адрес, проблем камион, проблем..., малко мучене, ръце и крака и се разбрахме. Това как работи, онова как... не го барам да не обърка нещо.
     Така, така какво може и умее "великият" шофьор? Сетих се може да се не къпе със седмици, това е необходимо много важно качество. Добре че цели четири години е учил, че още по-смешни въпроси ще задава някой "роден" за шофьор!

Имаше някакви опити, но в крайна сметка разумът надделя и си спести проблеми както на себе си, така и на останалите. Или както казват хората, всяко зло, за добро!

     Далеч съм от мисълта, че тези в които не могат да се открият никакви качества и въпреки това самочувствието е до небето биха взели разумно решение. Може да се почете поне малко, дори и на друга тематика. Много биха си казали: иска ми се да попадна в среда където се чете. Уточнявайте къде, защото по арестите и затвора всички четат и да не стане като със Златната акула която изпълнила желанието?!


 6 
 -: Събота, 25 Юни, 2022, 12:54:20 
Започната от o - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
Лично за мен това е успешна фирма, каквото и да се говори за нея. Не им знам историята, но имам познат, който работи там и ми е споделял само хубави впечатления.

     Плащане на ден и с нормалното каране, без да ги натискат до последно, както е в много които са на ден заплащане. Нормата е постижима и при начинаещи, какво остава за "велики шофьори" - единствен сериозен минус и пак е относително.     Нека да припомним как изглежда темата от автора:

До Модератора Моля изтрийте темата ми не желая повече да съм част от вашия форум,Желая ви всичко най-добро много наслука и късмет


     Авторът още преди 11 години се е "разсърдил" не ясно за какво. От месеци се "моля" някой да даде АРГУМЕНТИ, защо тази фирма е "черна" или поне да взима пари "месец за месец", тоест след няколко дни да вземе всичките пари за юли и ако има желанието да си ги изработи по-късно. Категорично не е за Черен списък и името "... не плаща" също. Време е да заеме мястото си поне близо до действителното!


     Един виц: в казармата един се провикнал:
 - В ротата има "различен".
 - И как разбра?
 - Някой ми е откраднал червилото!


    Друг виц:
 - В Дискордиа е пълно с некадърници!
 - Как разбра?
 - Като се знам какъв некадърник съм и колко време ме държат и пари взимам!

 7 
 -: Петък, 24 Юни, 2022, 22:39:03 
Започната от admin - Последна публикация от admin
Добра вечер на всички! Някой има ли опит с ThingDiag и възможно ли е да сподели информация за устройството?
Намирам безброй предложения както в България, така и в китайски сайтове, но не мога да се ориентирам кой модел какво представлява.

 8 
 -: Понеделник, 20 Юни, 2022, 14:59:35 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
... Товарил съм в Германия и ми направи впечатление, че човекът с мотокара си носеше лист хартия, рулетка и много внимателно мереше разстоянията и слагаше подложки против хлъзгане на точно определени места и след това качваше товара.

     Това всъщност е много добре за шофьора. Много често в Германия схемата на товаренето е съгласувана с тяхната служба BAG и ако е натоварен по тази схема няма как шофьор да бъде глобен. Друга страна която нейният президент е много "загрижен" за шофьорите - Макрон. При тях, ако има правилно и грешно ще те натоварят грешно. Ако е брезент и има възможност да се натовари от едната страна, ще е отдясно, в почти всички останали от двете страни. В Германия и Австрия как товарят и разтоварват почти винаги отляво?

     Много често притесненията са претоварване на оста на диференциала, само че има и минимално натоварване. На много места не се интересуват, водачът се заинтересува когато забоксува, ама в Швейцария направо си глобяват. Изискванията са да са поне 25% от общата маса да бъде там, алинея (3).
     За единична ос може да се говори когато е на повече от 1,8 метра една от друга и тогава може да се натоварва до 10 тона. Много често си нямат на идея, че при по-малко разстояние от 1,8 метра са по-различни. Разстояние при група оси, като не съм сигурен дали е българска или руска, по-долу се наричат двойни и тройни оси е 1,31 метра, в интервала 1,3 и 1,8 метра.


НАРЕДБА № 11 ОТ 3 ЮЛИ 2001 Г. ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ИЗВЪНГАБАРИТНИ И/ИЛИ ТЕЖКИ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 67 ОТ 2007 Г.)

Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2007 г.) Допустимото максимално натоварване на ос за ППС с допустими максимални маси по чл. 6, ал. 1 с пневматично или признато за еквивалентно на него окачване за движение по всички пътища, отворени за обществено ползване, както и за ППС със същите маси без пневматично или признато за еквивалентно на него окачване за движение само по дадените в приложение № 2 отворени за обществено ползване пътища, е за:
1. единична ос - незадвижваща - 10 t;
2. сумата от натоварванията на ос на една двойна ос на ремаркета и полуремаркета, когато разстоянието между осите е:
а) по-малко от 1,0 m - 11 t;
б) от 1,0 включително до 1,3 m - 16 t;
в) от 1,3 включително до 1,8 m - 18 t;
г) равно или по-голямо от 1,8 m - 20 t;
3. сумата от натоварванията на ос на една тройна ос на ремаркета и полуремаркета, когато разстоянието между осите е:
а) равно или по-малко от 1,3 m - 21 t;
б) над 1,3 m - 24 t;
4. единична ос - задвижваща:
а) на ППС при условията на чл. 6, ал. 1, т. 2 и 3 - 11,5 t;
б) на ППС при условията на чл. 6, ал. 1, т. 4, 5, 6 и 7 - 11,5 t;
5. сумата от натоварванията на ос на една двойна ос на моторни превозни средства, когато разстоянието между осите е:
а) по-малко от 1 m - 11,5 t;
б) от 1,0 включително до 1,3 m - 16 t;
в) от 1,3 включително до 1,8 m - 18 t (19 t);
6. сумата от натоварванията на ос на една тройна ос на моторни превозни средства, когато разстоянието между осите е:
а) равно или по-малко от 1,3 m - 21 t;
б) над 1,3 m - 24 t.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2007 г.) Допустимото максимално натоварване на ос за ППС без пневматично или признато за еквивалентно на него окачване за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, които не са дадени в приложение № 2, е за:
1. единична ос, незадвижваща или задвижваща - 10 t;
2. сумата от натоварванията на ос на една двойна ос, когато разстоянието между осите е:
а) по-малко от 1,3 m - 13 t;
б) от 1,3 m включително до 1,4 m - 16 t;
в) от 1,4 m включително до 1,8 m - 18 t;
г) равно или по-голямо от 1,8 m - 20 t;
3. сумата от натоварванията на ос на една тройна ос, когато разстоянието между осите е:
а) равно или по-малко от 1,3 m - 19,5 t;
б) над 1,3 m - 24 t.
(3) Натоварването на задвижващата ос или на задвижващите оси на моторни превозни средства или на състав от ППС не трябва да бъде по-малко от 25 на сто от общата маса на моторното превозно средство или на състава от ППС.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2007 г.) Стойността в скоби по ал. 1, т. 5, буква "в" се отнася за случаите, когато задвижващата ос е оборудвана със сдвоени гуми и пневматично окачване или окачване, което е признато за еквивалентно, в съответствие с изискванията, посочени в приложение № 1, или когато всяка задвижваща ос е оборудвана със сдвоени гуми и максималното натоварване на всяка ос не надвишава 9,5 t.


 9 
 -: Понеделник, 20 Юни, 2022, 01:05:49 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Доскоро приказката беше: кабина и само това. В Дискордиа има такива (най-евтините), близък приятел работещ там беше много скептичен относно двигателите. Но са със "стряскащо" ниска норма - 21 литра плюс 310 милилитра на тон. Вероятно само "най-великите" шофьори могат да я постигнат? Не и нормалните. Сещам се за "най-великия" по собствено самооценка,,,,,,,,,,,, с "милиони" километри,,,,,,,,, за него всички шофьори са: крадци, некадърници и пияници! Преди време се хвалеше, че стрували ми се в BOMEX с DAF, XF му е горял 18,2 литра на 100 км, тежко и планиско. Шефовете не бързайте да се радвате, същият се хвалеше, че седмично продава по 500-600 литра - поне на 45 на 100 км, го докарва. Може и да бъркам, зависи колко кара седмично. Скоро обясняваше как в испанската Трота е правил половин милион годишно на двойка, предполагам за 10 месеца, 50 хиляди месечно общо и 25 хиляди всеки. Какво пречи да обяви, че прави по 35 хиляди месечно и 8-9 хиляди седмично. Тогава по зареждане ще гори 25 на 100 км и 600 литра у джоб. И не се хвалеше много, че не можел този ДАФ да мине под ниски мостове - вероятно вече знае подходящата скорост?!

     Впечатленията са: по-дълга е композицията влекач с полуремарке за някои кабини с 16, дори срещах и 26 сантиметра от стандарта 16,50 метра. Има възможност шофьорската седалка да се завърта и стъкло ниско долу на дясната врата за "сляпата зона" и прибираща се дясна седалка - както се видя на клипа. Чистачките са вече само две, може да показва натоварването на първия мост, дори когато е на ресорно окачване, пултът за възглавниците може да се поръча да управлява и ремаркето - неща които рядко се срещат при други марки. Осветлението вътре и отвън е изцяло светодиодно, има варианти с огледала, с камери и огледала и камери едновременно. Много удобно са поставили куплунг за запалка до предното стъкло и така кабелите за захранване на навигация не минават половината кабина. Това са удобства за навигацаджиите. Обаче сега се замислям, ами тези където не ползват навигация - атласаджиите? Дали е помислено за тяхното удобство? Често се справят стотици пъти по-зле от приказките им!

 10 
 -: Неделя, 19 Юни, 2022, 23:43:43 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Тъкмо преди 2-3 дни,.смятах да обявя, че чудото приключи и какво било - било. Вечерта в новините отново министърът на отбраната обяви, че самолетът бил наблюдаван и не е застрашил по никакъв начин.
     Ако група деца явно под 10 години се забележат от патрул, че зарежда кола с гориво и потегля. Дали ще наблюдават и ако не застрашават няма да предприемат мерки? Въпросът е дали са наблюдавали? НЕ, естествено!

     Ето още данни за самолета, но не и за точният брой хора, отпреди време:

"10.06.2022 09:15

Продължава огледа на самолета, който проби въздушното пространство на няколко страни от НАТО и кацна у нас. Свалят се натривки, показа репортаж на Нова телевизия.

Самолетът е 6 местен. Той е бил добре поддържан. Машината лети на бензин и със скорост не по-висока от 300 км в час. Летял е много ниско, което според запознати означава, че пилотът е много добър.

“Това е бил международен полет. За него е необходимо да се излети от международно летище и да се кацне на друго международно летище. В България има 5 такива: летище Горна Оряховица, летище София, летище Варна, летище Бургас и летище Пловдив. Законен полет от чужбина може да се осъществи, кацайки само на едно от тези летища”, обясни в предаването пилотът с над 600-700 часа във въздуха на подобен самолет Венцислав Петров.

Той говори за предполетната подготовка и попълване на полетния план, в който се посочват мястото на излитане и кацане, пътната линия, броя пътници, дори и наличното гориво на борда.

Причината да няма летателен план откритият у нас самолет все още се проверява. Целта на пътуването засега остава неизвестна.

По неофициална информация: двама души са пътували на борда му, намерена е и камера. Тя е била поставена на покрива на самолета със сим карта, в която са се съхранявали файлове. Такива камери се поставят, за да проследяват полетите. Тя е следила всеки, който обикаля, разкри неофициално един от следователите за NOVA вчера на място.


Още по темата:
Министър Заков: Самолетът, навлязъл у нас, бе следен през цялото време
Прокуратурата в Търговище разследва случая със самолета-нарушител, прелетял през 4 държави и кацнал край града
Заков защити ВВС за самолета, нарушил въздушното ни пространство
Фирма от София е собственик на мистериозния 6-местен самолет
Бивш военен пилот от Литва притежавал самолета нарушител."

Страници: [1] 2 3 ... 10
* Реклама
* Google Plus
* Реклама
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!