Последни публикации
Форум на българските шофьори
Понеделник, 22 Юли, 2024, 17:53:25 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Четвъртък, 18 Юли, 2024, 21:32:28 
Започната от yebush - Последна публикация от yebush
Шофьор на свободна практика , 41години ,с категории B,C,(D*без опит и компетентност) ,E  и съпътстващите необходими документи , търси почасова  работа/part time  (локално ,тръгва от Петрич).Опит над 10 години в Европа и Англия (ляв /десен волан,свободно говорим английски и гръцки език.На разположение от 05:00-14:00 всеки ден.Имам и други дейности ,затова не търся работа на пълен работен ден .Индивидуално договаряне .За контакти :0895717615,на лично съобщение в Месинджър ,или Вайбър ,или на имейл
ventsislavshalamanov@gmail.com
.

 2 
 -: Четвъртък, 18 Юли, 2024, 08:34:03 
Започната от djadjarov - Последна публикация от imter
Здравейте, да има налягане дори и след 24 часа. ако не е отварян.
Ще го тестваме за газове в антифриза преди да сваляме главата, но всичко води към глава!
На Ман още от втора серия главите са им слабо място!

 3 
 -: Сряда, 17 Юли, 2024, 10:32:07 
Започната от djadjarov - Последна публикация от djadjarov
да с интардер е камиона.

 4 
 -: Сряда, 17 Юли, 2024, 10:30:35 
Започната от djadjarov - Последна публикация от djadjarov
Здравейте, да има налягане дори и след 24 часа. ако не е отварян.
Ще го тестваме за газове в антифриза преди да сваляме главата, но всичко води към глава!

 5 
 -: Сряда, 17 Юли, 2024, 03:33:55 
Започната от djadjarov - Последна публикация от Koci
Здравейте колеги, МАН ТГХ 420 (2017Г.)
От известно време започна да губи по малко антифриз, за 3000км. Около 5литра.
Забелязах, че прави голямо налягане в разширителният съд дори студен за 5мин работа на място. Проверихме ЕГР-а, Интеркулера и Компресора са ОК. Остава гарнитура или глава на мотора. Но ако е от глава или гарнитура на студен двигател ще надува ли?
И до каква температура работят ЕВРО-6 ? Че има на моменти при спускане стига до 110 градуса за секунда и връща. Ъ?

МАН от много години имат проблеми с главите. Нямам точни спомени за температурата, малко над 100 градуса е нормално и при моторна. Ако е интардер и докато включи хидромотора, може да е нормално.

 6 
 -: Вторник, 16 Юли, 2024, 14:18:15 
Започната от djadjarov - Последна публикация от imter
И на студен двигател е възможно да прави налягане в системата ,имал случай с Ман ТГХ 440 да има този проблем! Пробвайте сутрин преди първоначално палене да отвиете капачката на разширителния съд, ако има налягане ,значи е почти сигурно глава!

 7 
 -: Вторник, 16 Юли, 2024, 11:56:48 
Започната от djadjarov - Последна публикация от djadjarov
Здравейте колеги, МАН ТГХ 420 (2017Г.)
От известно време започна да губи по малко антифриз, за 3000км. Около 5литра.
Забелязах, че прави голямо налягане в разширителният съд дори студен за 5мин работа на място. Проверихме ЕГР-а, Интеркулера и Компресора са ОК. Остава гарнитура или глава на мотора. Но ако е от глава или гарнитура на студен двигател ще надува ли?
И до каква температура работят ЕВРО-6 ? Че има на моменти при спускане стига до 110 градуса за секунда и връща. Ъ?

 8 
 -: Вторник, 16 Юли, 2024, 02:14:31 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     - Този се уреди с книжка и/или диплома и изчезна. Това ли си помислихте? Даже до докато оформях публикацията, изчезна профилът от Фейсбук (за тези книжки). Така че май е било истина, ама пропуснах. Скоро мернах друга подобна, има много общи букви. На снимка 1, а на снимка 2, този автовоз може би, се управлява без книжка. Май ще ходя до Казахстан и аз да подкарам камион, като всички останали. Или пък Нива-та и около нея?

 9 
 -: Вторник, 16 Юли, 2024, 01:48:06 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
"1955г., Белгия

Детето в средата (в клетката) е ЗAКУПEНО от родителите на другите две деца да си играят с него!

Днес, 69 години по-късно, същите тези ни дават акъл за тoлepaнтност, дeмoкpaция и чoвешки пpaва!"

     Снимка 1, ние сме варвари? Датата ми се струва много скорошна, ама е там някъде и вероятно в колониите все още отношението е подобно. Съмнявайте се, не се дръжте като верни евроатлантици или еврогейци, ако предпочитате. Снимка 2, с червено показва в кои държави хора са показвани в зоопарк."Урок по България  - Траките, родът Дуло, Розетата и гяурите мигри.

За „влюбените“ в западният свят родни безродни българи напомням един прост но доказан исторически факт:

"Западният свят" не е бил никога свят, а е жалко сборище на дебилни кретени, които ако не са били някога нашите богомили (катари и албигойци) да ги ограмотят и да им дадат тласъка на Ренесанса им, още щяха да си горят жените и по-учените си мъже на клади, като еретици, които не са признавали на католическата им църква канона, че Земята била плоска.
Когато няколко хиляди години преди новата ера, нашите предци траките и техните деца от от династията Дуло са открили 7-те планети на нашата слънчева система, (Розетата от Плиска) този "западен свят“ е бил съставен от жалки първобитни племена живеещи в землянки и пещери...
Розетата от Плиска на българите е образ и карта на нашата Слънчева система днес, а в средата и е руната „Y“ с двете хасти от двете и страни (хаста е „I“) и е приет за знак на рода Дуло и на древните траки и българи.
Как и по какъв начин древните ни предци са открили и научили, хиляди години преди Новата ера, че имаме 7-дем планети, без да са имали оптически средства за това, никой не може и до днес да каже и открие.
Но факта си е факт, и нашите предци са познавали хиляди години преди всички Слънчевата ни система.
Затова те и съставят най-точният и вечен като подредба календар в света – българският.

Българите са знаели за небесните тела и принципите на строежа на Вселената, както и на живота на Земята. Много от мегалитните обекти в България сочат към Полярната звезда. И други народи от древността са я почитали като небесен център, но при нашата митологична традиция, има „миграция” и към друга централна небесна сфера – тази на Плеядите като сезонен заместител на Златния Стожар или Полярната звезда. Те са почитани, което е видно от българския традиционне календар, когато са в техния зенит в дните около Архангеловден, поради, което придобиват наименованието Стожери или Седмостълбци. Известно е почитанието на небесни тела, например Сириус при безписмените додони в Африка, така че не е чудно, че нашите начетени предци са имали астрономическа култура, която се оказва основа за развитието на много от науките, които се развиват по-късно.
Българката Доц. Татяна Ярулина е изследвала дълги години огромното влияние, което оказват при формирането на българската цивилизация познанията за Сириус, Орион и "Учението за върховното единство с Полярната звезда". Древните българите още преди новата ера са знаели за тройната звезда Сириус в съзвездие Голямото куче като не бива да се забравя, че едва в последния 20 век на нас ни стана ясно, че звездната система е тройна.

Един от празниците във Волжска България е празникът на ралото, наречен Сабантуй. На езика на волжските българи "сабан" означава рало, плуг.
Сабан означава и съзвездието Орион, което ние - дунавските българи, наричаме Ралица. Негово ритуално изображение също е двойната брадва – лабрис. Орачът с ралото, символ на съзвездието Орион играе роля и в кукерските ни празници, където “царят на кукерите”, първо търкаля по мегдана ситото, с което пресява житото и засява разораната бразда.
Траколозите в България, доказаха, че в микенските текстове пише, че съзвездието Орион се е наричало Брадва. И че лабрисът на траките (българите) – двуострата ритуална секира е всъщност символ на Великата богиня майка. Тук трябва да допълним, че символ на Орион в схващането му като двуостра ритуална секира е и знака “микас” (Голям Дервент, Странджа). Произходът на схващанията за съзвездието Орион като плуг и двуостра секира са изцяло древни български и имат своите корени в праисторията на нашия народ, когато започва изграждането и степенуването на обществено-социалните отношения и създаването на кастите. Важно действие в това изграждане и степенуване играят именно символите на лабриса (двуострата брадва) и плуга.

Ритуално задължителна на българския празник Сабатуй е била още стрелбата с лък, а лъкът и стрелата са са също едни от най-древните символи на Сириус. Друг символ – тризъбецът, наречен Балтавар, е бил знак на рода Дуло. Типично български знаци, свързани със Сириус са равнораменният кръст (все още го имаме в много големи количества по нашите земи, използван особено през турското робство и след освобождението ни от него), кедърът, самурът, вълкът, кучето, лъвът, еднорогът, митичното същество получовек-полуриба (в Шумер се нарича Оанес, а в Акад - Дагон), златното поле, изумруденото поле, черният цвят. В древната българска митология рибата Бойгала се смята за прамайка на всички българи. Тя ражда първия българин Иджик с вид на змийче в деня на лятното слънцестоене - 22 юни. Тагмата на Атле (Атила) е риба. Канас Аспархрук, (Испор, Исперих, Аспарух) е символизиран като амфибийно същество с мощна опашка в "Именник на българските канове". Такова същество е изобразено и в герба на българската столица на третият син на канас Курт (Кубраат, Курт - означава вълк на старобългарски) - гр. Казан, столицата на Ка.." Снимка 3.

 10 
 -: Вторник, 16 Юли, 2024, 01:28:39 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Нещата май не са така както ги обявиха. Има някакви бели на цвят, които са за Словакия и Чехия, друга май беше идеята?! Не можах да я открия за да я покажа.

     Винетките са като в България, до 3,5 тона или състав до 3,5 тона. Над тази маса, винетка със същата цена - 10, 14 и 50 евро са седмична, месечна и годишна. Не всички пътища са за винетка в Словакия - снимка 1.

     Снимка 3, как се изписва Словакия (не Словения) на словашки.

Страници: [1] 2 3 ... 10
* Реклама
* Google Plus
* Реклама
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!