Последни публикации
Форум на българските шофьори
Неделя, 19 Май, 2024, 08:37:47 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 -: Вторник, 14 Май, 2024, 03:52:44 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Дали може да се минат 1 000 или 1 100 км на ден? Работен ден за шофьор е често до 15 часа ден или точно денонощие. Веднага ще кажат веднага големите работници - шофьори на надник - няма начин. Става с тесте карти, така и не го научих този белот, 52 ли са картите? Карта за квалификация (код 95), евентуално карта за АДР, ЛК, поне една лична дебитна карта, много са с няколко кредитни карти. Желателно е служебна дебитна, за гориво: DKV, EW, Shell, UTA, LukOil... Някой имат по 3 горивни, надали всички видове. И карта за тахограф - струва ми се картите са 10 до 15 най-много. Има ли някой само с една карта или без нито една? Защо 52, като законно са поне 10? Ако освен личната карта за тахограф, още една не е ли достатъчно? Някъде се дава за проверка ли? Не ги разбирам тези неща, не случайно съм в такава немилост от "великите шофьори".
     И може ли да се минат поне 1 000 км, законно според правилата? Значи средната скорост е 80 или дори 85 км/ч, (в някое време на денонощието, за някои страни) за тези на надник е много по-ниска. Остава тази средна скорост да я умножим по времето. Колко е то? 9 или понякога 10 часа. Кой ли кара 9:00 или 10:00 часа?
     Ако се кара с "разумна" непрекъсната продължителност 4 часа, почивка 45-60 минути, отново 4 часа и дотук 9 часа работно време. Може да се направят 9 часа почивка (18 часа дотук). Отново "разумните" 4 часа, почивка почти 1 час и още 1 час управление и станаха 24 часа, което е едно денонощие. Значи при такова каране са 13 часа управление (май теоретично е до 13 и половина часа), само умножаване по средната скорост - може и с ЕЛКА. Ще получим 1 040 до малко от 1 100 километра. Знам че не можело повече от 10 часа управление в 24 часа. Знам, като съм го чел от "великите" шофьори, а те са го чули - демек няма такова нещо. Давам награда, ако някой ми представи писмено такова.

     Много не препоръчвам такъв модел на работа при надничарите - които са задължително големи тарикати. Шофьор на Дискордиа е на 75 евро/надник или почти 147 лева. При минати 1 100 км, ще им дойде на малко над 13 стотинки на километър, ама може да са в преразход на гориво.

 12 
 -: Събота, 11 Май, 2024, 18:20:23 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
Криворазбраната цивилизация
Сватбите  ни американски. С шаферки с еднакви цветове рокли... и ергенски партита.
Бебетата прохождат по модерни килимчета прощъпулници .
По Нова Година се продават гномчета, а по Великден зайци.
Из фейсбук не предлагат комплект, а лот... ( Дълго се чудих какво значи туй чудо).
На "Гласът на България" се пее основно на английски.
Щом си чел Хорхе Букай, значи си умен много, щото ако си чел Иван Вазов, значи нищо не си чел.
Почиваме на уикенди.
Скрепяваме колектива с тиймбилдинг.
Децата се кръщават с американски имена... че и кучетата и котките .
Ядем мазани филийки, на които им казваме брускети.
На прясното сирене му викаме моцарела.
Посрещаме гостите с уелкъм дринг, а не с наздравица.
Заменихме Христос с Буда, Харе Кришна и други чужди религии.
"Вместо да се поздравяват с Добър ден, се поздравяват с " Наместе"
 България е завзета без война.
  За да си я върнем трябва само да си правим всичко по българските си традиции и да бъдем добри един към друг както нашите баби и дядовци.
Аз мога само да ви разкажа за българското в книгите си, а от вас зависи останалото."

Йорданка Петкова

 13 
 -: Сряда, 08 Май, 2024, 19:40:18 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от ivopifeca
Фулер кутии имаше на Ивеко,и на ДАФ ,поне такива съм карал.

 14 
 -: Събота, 04 Май, 2024, 18:20:47 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от American
Да, лафетната количка я викаме доли
Има едноосно се слага на късите ремаркета, двуосна на дългите

Понеже споменах Чикаго до Албани че се дърпат дълги композиций.
Има си изградени буферни паркинги на всеки екзит на магистралата където ходят тези дългите. Излязат ли от магистралата на тези паркинги се разглобяват и не се движат извън нея.
Тоест тези шофьори които дърпат дългите композиций карат от буферен паркинг до друг буферен паркинг. После ремаркетата се разкачат и си ги закачат други влекачи да си ги карат.

Поне за България ако има буферен паркинг на Капитан Андреево където се зглобява дълга композиция и на София на буферен паркинг се разглоби, аз мисля че е възможно.

 15 
 -: Събота, 04 Май, 2024, 08:57:48 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
САЩ също има опит с дълги композиций от 3 броя 20 футови или 2 броя 53 футови
но само на магистралата от Чикаго до Албани, като и празните щати на запад от Мисисипи

     Напоследък, а може и да е имало и преди в Нидерландия има, горе-долу такива. Камион отзад закачено ремарке "люлка" и след него още една "люлка". В Нидерландия, тези които приемаме за стандартни композиции са не много често срещани, има такива дълги, скандинавския стандарт 25,25 метра - ако се казва така. А такива (и съвсем малки) през нощта много трудно ще спре за 45 минути дори, в Белгия има много повече шансове, ама са по-рядко срещани там. При вас вас явно е на места където е подходящо, като и в Австралия и Нова Зеландия. За Европа, подходяща държава няма. Нужно е и да е равна, че не само е трудно тръгването, а и използване на забавителя става недостатъчно. Спирането не е по-различно от по-малките камиони, за тези които смятат че ще спре пъти или десетки пъти за по-дълго разстояние. Ако има неизправни спирачки и празен ще спира зле.


Ако трябва да коментирам снимката ти която се вижда, най отзад е стандартно тир ремарке, а отпред имаме двуосен стрейт-трок. Това по средата е интересно, оптред е сложено на двуосно доли, но ремаркето (средното) трябва да може да слайдва 3те оси под самото него, за да може да бъде сложено на врата-док за разтоварване.

Тази комбинация е много шашава.

     Малко са ми сложни термините ти "двуосен стрейт-трок", ще рече триосен стрийт-трък ли, на български триосен камион? Той е закачил, много често се нарича лафетна количка (снимки 1 и 2), за да може полуремарке да се тегли като ремарке. "Доли" се използва (думата) също при тежковозите, там е нещо като колесар (снимки 4 и 5) и той се закачи в лафета на влекача и има поне една ос, така тази ос/оси поемат тежестта която носи влекача. "Слайдване" е местене на осите, като цяло го няма, ама наистина за да разтовари на рампа, както и при движение без последното ремарке е редно да се премества напред.


    Влекач с 5 полуремаркета

 16 
 -: Събота, 04 Май, 2024, 00:33:49 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
"На днешният ден преди десет години украински неонацисти убиха 48 души в Дома на профсъюзите в Одеса. Някои от хората бяха изгорени живи, а тези които се опитаха да избягат от пламъците и скачаха през прозорците бяха доубивани от украинските "демократи" и поборници за европейска Украйна. Това зверство бе извършено от активистите на т.нар. "евромайдан" под одобрителния поглед на ментора им и тогавашен президент на "нова" Украйна Олександър Турчинов. Същият бе посочен от "демократичния" Запад за поста и чрез него реално започна войната срещу рускоезичното население на Украйна. Единственият грях на зверски избитите демонстранти на 2 май 2014 година бе, че настояваха да се проведе референдум, за да могат да продължат да ползват майчиният си език като официален. Проблемът на т.нар. "демократична западна общност" беше, че този език е РУСКИ и те застанаха зад Турчинов и майдана, като по този начин реабилитираха и героизираха тълпи от нацисти, които манифестираха по улиците и площадите на украинските градове с портрети на Шухевич и Бандера и зовяха за пълно изтребление на рускоезичното население в страната, което започнаха да наричат за благозвучие "терористи".
Турчинов, напътстван от западни разузнавателни централи и подкрепен от политическите ръководства на редица западни държави, в това число и България, започна т.нар. "антитерористична операция" в източна Украйна, в рамките на която загинаха над 17 000 цивилни предимно в Донбас и Луганск!
Десет години по-късно резултатът е известен на всички ни - стотици хиляди загинали, милиони разбити човешки съдби, една на практика унищожена държава Украйна и разлагаща се икономически и морално Европа. С две думи трагедия!
Всеки, който си е затварял очите за случващото се в Украйна и особенно тези политици, които раболепно през цялото време подкрепяха това безумие трябва да понесат отговорност пред народите си и пред Европа и света като цяло. Същото важи и за тези, които в момента продължават да не забелязват касапницата, която Израел организира в Палестина и с мълчанието си насърчават разпалването на мащабен конфликт в Близкия изток.
Всички псевдополитици и лъжедържавници, които служейки на тъмни задкулисни сили останаха слепи за човешки трагедии и фрапиращи несправедливости и дори ги оправдаваха и насърчаваха няма как да получат моето доверие на предстоящите избори. Лицемерието и слугинажа не бива да се толерират повече, напротив - трябва да бъдат наказани.
Аз определено съм от хората, които в никакъв случай няма да дадат гласа си за още от същото! Русофобията и въобще насаждането на омраза към който и да било народ никога няма да бъде идеология на националното единство на българите. Ние помним!

А за всички, които загинаха на Източния фронт през последните десет години, в една братоубийствена война, инспирирана и подклаждана от откровени сатанисти - ПОКЛОН!"

     Страхил Ангелов

 17 
 -: Четвъртък, 02 Май, 2024, 17:06:54 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Продължават да ме смайват предполагам "великите" шофьори. Някой, някога да си е помислял, че масовите влекачи които закачат най-често полуремарке с "F.1" 39 000 килограма, били 7,5 тона. Дори няма такива с фактическа маса в графа "G" да са толкова. Надали от новите се произвеждат под 8 тона. А обща допустима маса, която е пише в графа "F.1", ако не знаете разликата, аз не бих могъл да им я обясня. А тази допустима маса е поне 18 тона, до 21 например при Рено и двуосно. За другите е 24, 26 и 36 например за тежковози.

Цитат
Казуса е следния, купувам винетка през телефона за от 7,5 до 12t две оси (влекача е точно 7,5 две оси) на кантара ми връчват глоба 1775 леи~ , на моста не ми вземат 37€ а 25 къде им е мамалигарската логика?


     Преди бях обявил награда, за някой който кара 40 тона композиция (на някои места са 44 тона) от влекач и полуремарке и влекачът му тежи точно 7,5 тона в графа "G". Продължава се с търсене на печеливш, наградата е 10 или 20 стотинки, не помня точно колко я обявих, в случай че се явят хиляди да мога да я изплатя на всеки.


     Коментари за случая беше, че само влекач в Румъния взима винетка категория "Е" и това няма общо с шофьорска категория "СЕ". Тази категория е за 12 и повече тона, до три оси.

     Ако влекачът е категория "N3", в графа (J), не само не е точно 7,5 тона, не е малко над 8, а е товарен автомобил с 12 и повече тона допустима маса, според изискванията за тази категория "N3".

     Един обясняваше, дори, че влекачът не е товарен автомобил, защото нямало къде да го натовариш. Като махнеш ремаркето и е вече с друга регистрация, пътнически с 2 места. Такива глупости можеш да прочетеш и чуеш, как да му се иска на някой да стане шофьор?!

 18 
 -: Събота, 27 Април, 2024, 04:55:33 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
99% сме шушумиги, крадци, пияници и смрадливци  Смотан Ухилен 20 евра ни били много на ден  Ухилен Голям дразнител беше тоя ридер777. Веднъж ме наказаха заради него тук във форума, защото съм го нарекъл шушумига, а той сереше по нас обиди по цял ден. Какви са тези 120 евра дето търси тоя професионален готвач на манджи и пържене на кюфтета/картофи по кабините? Нали беше чорбаджия си спомням, някви рендета имаше и все търсеше будали, за 1500 евра да му карат опърдяните и вмирисани варели на манджа и кюфтета варели? Да не би да е фалирал шушумигата му с шушумига? Аз преди 2, 3 години си изтрих фейсбука и нямам достъп до шофьорските клюкарници на профи дриверите, като 777.

     Дори в Дискордиа, доскоро всички с АДР каращи в Европа взимаха по 110 евро на ден, на него му давали 120, ама той отишъл да работи за 100. Как пък един работодател не го оцени, един некадърник, ако мине днес 500 км, кадърен 700, а единственият в света ще мине да не кажа 7 000, ама поне 2-3 хиляди - като чета и слушам колко е велик това е минималното. И никой не му дава поне 20 евро повече за ден.
     Ако не може да го ползват за шофьор, като гледах видеото с последната фирма където е почнал, изглеждаше със седмичен опит с камион. Друго освен голям карач (седмичен стаж), други неща свързано с шофиране няма. Регламента за времето (управление и почивки) почти няма идея, беше писал голяма глупост за разпределяне на товара, явно и там е зле работа. Скоро във видео не можеше да обясни, кое е станало безсрочно - психото или квалификация на водача на МПС (компетентност) - изобщо нямаше на идея. Имам някакви идеи как може да изкарва пари, без да шофира. Може да го развеждат като панаирджийска мечка. Хората ще дават пари само да го видят отблизо, ще му лепят петдесетачки на челото, много пари виждам, много повече от 120 евро.
     Всички са пияници и некадърници, а той е аристократ 17-то поколение софиянец. Преди време умираше от кеф, как украинци работели по морето за 150 долара месечно. И на него му се полагат такова работници, ама не идват нещо.


Ивчо винаги в бил балон под много високо налягане ,още когато беше писал че правил на двойка 36 000 км на месец ми стана ясен Смотан Смотан Смотан!

     Тези 36 хиляди не са нищо. Заявяваше, че като е работил в испанската "Трота" са правили по 500 хиляди годишно. Ако се работи 10 месеца в годината, ще рече по 50 хиляди километра месечно. По-вероятно е някои да са казали, че са направили 35 хиляди и той да е отгоре е казал 36 000. Естествено не говорим да се спазват някакви норми и регламенти. Макар че нашият "най-велик" шофьор е започнал в по-сегашно време и дори не превозвал под ТИР конвенцията. Глобите са били съвсем приемливи за онова време.
     Принципно съм на мнение, че не е невъзможно да се направят, не от нашия ЛЪЖЛЬО 777,,,,,,,,,,. При 36 хиляди месечно, за 25 дни ще рече по 1 440 км дневно, дори в Испания само в едната посока има такива разстояния. В Испания, тогава дори за 20 часа да се направят има дори 4 часа за някаква дейност като товаро - разтоварна дейност и 5-6 почивни дни. Други може и да са правели, но той надали.

 19 
 -: Събота, 27 Април, 2024, 03:18:56 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     За лечение на деца се събират капачки, СМС на които се плаща ДДС, ваксините за спасяване са със свръх печалба, ама това е най-малкият проблем.
     Чували сте за опашките по границите, има такива които изпреварват, има и не малко "биячи", ама в социалните мрежи и най-много по радиостанцията. Естествено за румънци или други не се обаждат "биячите".
     Тези дни мой приятел чакал за преминаване Калафат - Видин. Турски камион минал покрай опашката и се мушнал пред камиона преди него. Отишла да се разправя и турчинът рекъл: йок проблем комшу, НАТО. Той не повярвал и предложил на НАП, да го проверят и забавата максимално. Оказало се, че наистина превозва стока на НАТО, а по-точно за Американските бази в България вози храна. Интересното е, че тези бази в България, не само че не плащат никакъв наем, а и доставяните стоки с камиони никъде не плащат. Това ще рече: тол такса в България, Дунав мост (1/2), винетка Румъния. Това е сигурно, вероятно и Унгария и т.н.

     Хвърлете някоя капачка за кувьози, ама няма и смисъл, то няма раждаемост.

 20 
 -: Петък, 26 Април, 2024, 16:13:41 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от American
САЩ също има опит с дълги композиций от 3 броя 20 футови или 2 броя 53 футови
но само на магистралата от Чикаго до Албани, като и празните щати на запад от Мисисипи

Ако трябва да коментирам снимката ти която се вижда, най отзад е стандартно тир ремарке, а отпред имаме двуосен стрейт-трок. Това по средата е интересно, оптред е сложено на двуосно доли, но ремаркето (средното) трябва да може да слайдва 3те оси под самото него, за да може да бъде сложено на врата-док за разтоварване.

Тази комбинация е много шашава.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
* Реклама
* Google Plus
* Реклама
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!