Последни публикации
Форум на българските шофьори
Неделя, 23 Юни, 2024, 18:17:17 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
driver-bg.eu
 
   Начало   Обяви Мрежа Галерия Търси Календар Членове Етикети Вход Регистрация Чат  
collapse
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10
 71 
 -: Сряда, 17 Април, 2024, 23:54:03 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Приятел на големия син си купил апартамент в София. Ходил е на оглед с брокер, подписал е договор за оглед и не е разбрал, че е подписал договор пъхнат между другите документи. Оказва се, че се познават с продавача и си направили сделка помежду си след време. По клауза в договора в този случай дължи двойна комисионна - 11 хиляди лева.
"Все повече стават имотните измами. Некоректните брокери се множат, а "опарените" от схемите им губят сериозни суми. За поредна измама съобщават в социалната мрежа. Случката е от Софийско.

Семейство с две деца се свързват с брокер, с когото да направят оглед на предлагана от него къща. Връзката се осъществява и те отиват да видят имота.

Вижте каква е схемата:

"Здравейте, качвам това тук по предложение на Ради Миланов, за да няма и други изгорели в подобни схеми.

Обади ми се една съученичка, харесали си къща на село за 20 000лв, обявата била от брокер, свързали се с него и отишли на оглед. Къщата била заключена и брокера нямал ключ, но дворната порта била вързана с един синджир с кука и влезли да огледат отвън. Много им харесала, вече си представили как ще ходят там всеки уикенд, как ще си подредят, как вече няма да влачат по две коли багаж, където и да тръгнат, а ще си подготвят всичко и ще си носят само дрехи и месо за барбекюто. Седнали на една маса под една ябълка отрупана с плод и се размечтали...

Брокера им казал колко много хора искат да я купят тази къща, как чакат на опашка, но те понеже са с две деца, за тях ще направи изключение и ще ги изчака два-три часа да отидат до банкомат в града и да изтеглят 4000 лв. (явно са се изпуснали, че лимита им за теглене е 2000на ден). За събота и неделя имал над 20 огледа... Плана за сделка бил: дават 4000 лв капаро, после още 4000 за предварителен договор и останалите 12000 при нотариус.

Тръгват нашите да теглят пари и се сещат да ми звъннат, гледам обявата- личи ѝ от 100 километра, че е пълно менте. Външни снимки с дървена двуслойна дограма, вътрешните - с ПВЦ. Разпределението не пасва като се замислиш. Описанието точно на "копърка". И още много неща, които професионалист ще забележи, а клиента не.

Казвам им: По-добре не давайте толкова пари сега, изпратете ми някакъв документ или дайте пари, които после няма да ви спънат следваща сделка и ще прежалите лесно.

"Не! Сакън, ще изпуснем мечтата!"

По пътя се размислили над думите ми и дали "само" 400лв и излъгали, че толкова им е пуснал банкомата.

Онзи ги взел, естествено.

Дал им "документ"(няма да навлизам в подробности).

След една седмица този телефон, на който са звъняли е изключен постоянно, обявата я няма, нашите се разтърсили по селото и с изненада открили, че в къщата са се върнали собствениците, които си ходят всеки уикенд и никъде няма да заминават и нищо от "историята" им не е вярно.

Познайте дали тези хора някога са си обявявали къщата за продажба и са имали намерение да я продават.

А мен ме чака бутилка хубаво вино за спасените 3600."

 72 
 -: Сряда, 17 Април, 2024, 23:30:04 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     По времето на Чингис хан са избити 40 милиона човека - лошо ли е? Не било много лошо, намалило въглеродния отпечатък с 700 тона. Ама е оставил много наследници, твърди се за 8%. Някой да не си помисли, че изброените препоръки се спазват от тези които ни ?призовават? Или си бият ваксинки, или ядат буболечки, или...


"Как да намалим въглеродния си отпечатък?
Последна актуализация вторник, 19/03/2024

Хранене, пътуване, отопление на дома... Какъв е въглеродният отпечатък на тези дейности и как можем да живеем по-благоприятен за климата начин?

Когато управляваш своя автомобил, купуваш спортни обувки или печеш пържола на скара, ти допринасяш за емисиите на въглероден диоксид и други парникови газове в атмосферата. Това е твоят въглероден отпечатък. Много държави, институции и предприятия се стремят да намалят своите емисии, а ЕС дори постави цел за „неутралност по отношение на климата“ до 2050 г. Ти също можеш да изчислиш въглеродния си отпечатък и да го намалиш. Виж как.

Какво представлява въглеродният отпечатък?
Парниковите газове се дължат на производството и потреблението на стоки и услуги. Въглеродният отпечатък е понятие, използвано за количествено определяне на въздействието на дадена дейност, човек или държава върху изменението на климата.

Колко въглероден диоксид се отделя при производството на твоята тениска, храна или телефон? Количеството зависи от начина на производство и потребление. Ако вземем за пример транспорта, при пътуването със самолет се отделят 285 g въглероден диоксид на километър, в сравнение със 104 g за автомобил и 14 g за влак. Същото се отнася и за вида месо или риба, който консумираш, или за вида дънки, които купуваш.Защо трябва да те е грижа?
Седем милиарда души по света потребяват различни количества от ресурсите на планетата. Според прогнозите на ООН световното население може да достигне 9,7 милиарда души до 2050 г. и над 11 милиарда души до 2100 г. Нарастването на населението води до увеличаване на емисиите и изчерпване на ресурсите на планетата.

Повишаването на емисиите на парникови газове оказва пряко въздействие върху глобалното затопляне. То ускорява изменението на климата с катастрофални последици за нашата планета. Всички ние можем да допринесем за борбата с глобалното затопляне, като живеем по благоприятeн за климата начин.

Как да ограничим въглеродния си отпечатък?
Познаването на твоя въглероден отпечатък може да ти помогне да ограничиш въздействието на твоето потребление върху околната среда. Има различни онлайн приложения, които могат да ти помогнат да изчислиш въглеродния си отпечатък.

Малки промени могат да доведат до голяма разлика в дългосрочен план, например когато става въпрос за транспорт, храна, дрехи, отпадъци и т.н. Ето някои съвети:

Храни

Консумирай местни и сезонни продукти (забрави за ягоди през зимата).
Ограничи консумацията на месо, особено на говеждо месо.
Избирай риба от устойчив риболов.
Използвай торби за многократна употреба и избягвай продукти с прекомерни пластмасови опаковки.
Купувай само това, което ти е необходимо, за да избегнеш изхвърлянето на отпадъци.
Облекло

Грижи се добре за дрехите си
Опитай да разменяш, да взимаш и даваш назаем, да купуваш дрехи втора ръка
Купувай дрехи, произведени по отговорен начин, напр. дрехи от рециклирани материали или с екомаркировка
Транспорт

Карай колело или използвай обществен транспорт
Бъди предпазлив кога и как шофираш
Опитай да пътуваш с влак следващата ваканция
Енергия и отпадъци

Намали отоплението с 1°, това ще окаже въздействие
Взимай кратки душове
Спирай водата, докато си миеш зъбите или почистваш чиниите
Изключвай електронното си оборудване от контакта и не оставяй телефона си да се зарежда, след като батерията вече е заредена
Не съхранявай ненужни данни в облака (научи повече за твоя цифров отпечатък!)
Избирайте енергийно ефективни продукти от клас „А“ (енергиен етикет на ЕС)
Ограничи и рециклирай отпадъците си."
 

 73 
 -: Събота, 13 Април, 2024, 16:38:26 
Започната от ifchu - Последна публикация от Tarykata
Автовоз 1


Автовоз 2


     Редактирани връзки!

 74 
 -: Събота, 13 Април, 2024, 07:58:45 
Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
От доста време не съм попадал на никого на 25 канал.

     В Нидерландия май са на този канал? Точно напоследък, не съм чел пожелания за Томас от Бирмингам, инак той е постоянно присъствие.

 75 
 -: Петък, 12 Април, 2024, 23:27:02 
Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Последна публикация от Mandor
От доста време не съм попадал на никого на 25 канал.

 76 
 -: Петък, 12 Април, 2024, 16:05:46 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     По новия закон, начално образование е завършен 4-ти клас. Не може да се повтаря, почнеш ли завършваш. Именно с него се "уредих" с не можене да завърша 3-ти клас, все едно съм завършил и 4-ти.
     Основно е завършен 7-ми клас.
     Средно е при завършен 10-ти клас. Та така че, не бъдете като мен, ако ще ставате шофьори и завършете 10 клас.
     По принцип, 11 и 12 клас са желаещите да продължат и да идат на бал. За да не броите като мен до 3 или малко повече.

     По старому беше, в обратен (низходящ) ред: 11-ти, 8-ми и 3-ти.


     Една обява и коментари. Направи ми впечатление, нищо не казвам поне засега.


"ШОФЬОР НА КАМИОН С ЦИСТЕРНА с ADR
“**********” ЕООД е една от водещите компании транспорта на битум/мазут . Във връзка с непрекъснатoто си развитие и с разширяването на дейността си, фирмата търси отговорна личност за позицията “Шофьор на камион цистерна с ADR”
Курсовете са от Солун/Румъния; Солун/България;
Предлагаме:
- Коректност
-Заплата 4000-6000 лева нето

Изисквания:
- Завършено средно образование;
- Валидна шофьорска книжка категория С+Е, с валидно психо;
- Професионална компетентност за шофьори;
- ADR удостоверение
- Готовност за работа;
- Коректна и организирана личност;
- Умения за работа в екип.

Телефон : 08********"


    Коментари два, от един човек.

"Значи , като ми започнете с това Средно Образование нямам думи . Еее аз пък нямам Средно Образование и не се срамувам да го кажа . Поради една или друга причина така се стекоха обстоятелствата . Та имам 13 г. Опит на тежкотоварен Автомобил над 12 т. Говоря 5 езика + малко Английски , с повече от 2 милиона км. Зад гърба си и в крайна сметка не съм годен . По принцип и да прояви човек интерес , само като види , че искате Средно Образование и е готов да се откаже . По парадиращ начин за Ср. Обр. Може да изпуснете много кадърни и качествени шофьори . Преди 8 г. Си направих транспортна фирма и започнах да работя за себе си . Веднъж се събрах с двама мои познати , които и двамата имаха камиони и от дума на дума стана ясно , че и тримата нямахме Ср. Обр. А се указа , че имат шофьори Висшисти . Та в крайна сметка тези с голямото Образование , работят за такива без Образование . По важното е дали в сърмите , които се намират в главата има нещо . Хубав ден и дано намерите , не със Ср. Обр. , а с Висше Образование , защото ги има много Висшисти , а на края шофьорчето . Лек ден и успех !


Nikolay Karaneshev явно не сте разбра ли , 5 езика + малко Английски . Дефакто стават 6"

     Взето оттук


 77 
 -: Вторник, 09 Април, 2024, 20:58:34 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
Цитат
Вилян Георгиев  От 36 години имам "Професионална" книжка, както и викат гоУемите специалисти ,,,,,, и съм навъртял толкова милиони километра с камион дето 99% от новите "Профита" няма да направят и за 50 години ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

     Колко мислите, че иска такъв "ГОЛЯМ, ГОЛЯМ ШОФЕР"?

Цитат
Вероятността отново да не ми публикувате поста е доста голяма ама ще опитам отново защото не мога да си обясня защо не публикувахте предишната ми обява от последните дни на 2022 ,,,, Та гледайки как се увеличава автопарка на всяка една фирма и как се търсят водачи под дърво и камък отново предлагам на всеки, който разбира от бизнеса Транспорт да му карам камиона срещу скромните 120€ за всеки ден прекаран в камиона без ADR и без влизания на острова на пакистанците. Вероятността да се засегнат нейде около 90% от тези, които се мислят за добри камионджии е доста висока но ще кажа, че СУМПСа не съм си го купил от Кауфланд на промоция а съм учил точно 4 години за С категория в най- доброто по времето на Дядо Тошо ОТЕ Вилхелм Пик и това, което ни дадоха тогава като знания и опит няма ама нищо общо с това, което днес се взима за 2 седмици по автошколите ,,,, Хайде започвайте с наддаването !!!!!!!!!!!!!!!!

     Доскоро в Дискордиа, с АДР даваха 110 евро/ден, плюс икономия на гориво, много стигаха към 7 000 лв, което е почти 3 600 евро и при 30 дни са почти 120 евро дневно.

     Какво се получава в една от най-оплюваните фирма взема толкова колкото иска един много "ВЕЛИК" шофьор? Обърнете внимание, че иска, в момента работи за 100 евро на ден. Разправяше, че специално за него Дискордиа му давали 120 евро за ден. А и отказва предложение за 1 200 евро седмично - 170 на ден. А ама, той си лъже ЯКО, много, много - ЯКО. За онзи палячо, Голямо лайно, Тъпо копеле или пък карач седемстотин седемдесет и седем.

     Колко различна работи върши, просто шофьор и велик такъв? Ако за 4,5 часа единият минава 350 км, а "великият" вероятно 3 500 км. И обратното, ако 350 км се минават за 270 минути, то "великият" (не говоря конкретно за това лайно) ще мине за 27 минути. Отива обикновеният и товари и чака 2 часа (120 минути), а "великият" за 12 - някакъв по-бърз мотокарист ползва...

     Май и "великите" и обикновените взимат едни и същи пари?! Да не би и двата вида да работят една и съща работа? Няма начин, на едните ЯКО им личи, че имат талант в самохвалството - то май само там имат талант.


Цитат
Joro Hristozov Е ,,,, може да се каже, че съм роден шофьор ,,,,


Цитат
Vasil Mitov  Има фирми и фирми ,,,,, аз примерно сега съм в българска фирма взимам 3200€ месечно но работата е лека и си върви гладко и шефа не е от олигарсите ,,,,,

     Стара информация, сега е на по-малко.

     На втората снимка, един професионален лъжец или професионалист-лъжец, като този нашия. Ще имат какво да си приказват и надлъгват.

 78 
 -: Четвъртък, 04 Април, 2024, 09:57:29 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Освен да се свали/качи гума към главина, залепи към джанта, запуши дупка с фитил, лепенка, тампон. За да се смени гумата е необходимо да се придвижи, тази която се слага и/или тази която се сваля. Една гума за полуремарке е от порядъка на 70-80-90 килограма. От сам човек не е съвсем просто качването на товарната платформа или на влекача например. Можем да използваме наклонена равнина. Това идва от закона за запазване на енергията и гравитацията е консервативна сила (силата на триене не е) - вие го знаете, но потенциалната енергия зависи само от височината и масата, но не и от пътя на придвижване. За да се качи 80 килограма на височина 1,10 метра са необходими E=mgh или 80х9.8х1.1 са 862 джаула m.g.h=f.L или (mgh=fL) от тази съвсем проста формула, следва че колкото повече удължим пътя толкова по-малко е силата която използваме да бутаме по наклонената равнина на първата картинка f и преодоляваме теглото по тангента (успоредната на наклона) m.g.sin тита - силата приложена при оста на гумата. Същият е изводът и ако подходим кинематично, теглото по тангента при наклонена равнина е синуса (ъгъл тита на картинката) на ъгъла при основата по теглото. А синусът на ъгъл тита е h/L, отношението на височината към дължината. Ако ще я вдигаме на 1,1 метра, равнината ни е 2,2 метра то синусът е 0,5 силата е наполовина. Ъгълът ще 30о или пи/6. Освен това, гумата в най-горния край се движи два пъти по-бързо от оста си, съответно тази която в контакт с земята е неподвижна. Значи и оттам "печелим" наполовина сила и "губим" разстояние. Наклонена равнина е яка дъска, групажната има шанс да издържи, щендри и греди при хладилници и фургони, опънат колан (и това е рисковано). Знам, че за всички "образовани", "родени" за шофьори, учили 4 години за "С" и всякакви "велики" това е съвсем елементарно, ама си го пиша подробно, за да мога и аз донякъде да го разбера.

     В това видео е показано как можем чрез "разлюляване" да се качи гума нависоко. Но ми се струва че е необходима не малка сила и много техника. Питах един гумаджия за този метод и той май каза да му се обадя когато го направя така. Ама то откъде гума на камион? Ако някой иска да го пробва на собствен риск, изобщо не изглежда безопасно.


     Видео как може да се вдигне гума нависоко

 79 
 -: Сряда, 03 Април, 2024, 23:47:53 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от МИНКО ИЛЧЕВ
     Какво ще кажете, ако забременее приятелката ви? Както често се случва напоследък, майките не са такива каквито са ни чели в приказките. Решавате, че искате и ще си гледате детето. Да, ама "МАЙКАТА" решава да продаде детето. Това става лесно и безнаказано.

„Приятелката ми забременя през януари 2010 година. До месец април всичко си беше съвсем нормално. Тя се промени буквално за една нощ, като започнаха истерии - не искала дете, имала други планове за живота и т.н. Не ми беше нужно много време, за да взема решение как да реша проблема. Казах ѝ, че поемем всички грижи за детето, а тя след раждането е напълно свободна да реши как да постъпи, като аз не искам нищо от нея. Това я успокои. Естествено, издържах я финансово и я подкрепях емоционално по време на цялата бременност.

Детето трябваше да се роди в средата на октомври. Още в началото на септември аз бях напълно готов – стаята ми беше пълна с всякакви нужни и дори не чак толкова нужни неща – креватче, кошара, количка, дрешки, уреди за затопляне на храна и дезинфекция на шишета... Бях говорил и с банка за осигуряване на истинско майчино мляко.

В началото на септември майката (И.С.) неочаквано престана да се вижда с мене.

Около 15-ти октомври очаквах да ми позвъни, за да отида в болницата на изписването и да взема детето. Но вместо това получих смс, че терминът е объркан и ще роди след две седмици. А след две седмици – нов смс, че раждането се е отложило за декември. Тогава разбрах, че става нещо нередно. Бързо ми стана известно, че детето е припознато от семеен мъж – В.М.К. от София. И скоро след това беше осиновено от съпругата му – И.М.К. Двамата са собственици на фирмата П. АД.

Най-страшното обаче започна след това, когато се оказа, че държавата, вместо да защити мен и детето, буквално със зъби и нокти се хвърли да защитава „продажбата“ на детето.“

Как се продават деца в България, цялата схема: https://bars-hr.net/kvk.htm

 80 
 -: Сряда, 03 Април, 2024, 07:34:18 
Започната от МИНКО ИЛЧЕВ - Последна публикация от American
А спазва ли се задължението за спиране на знак "Стоп"?

Аз понеже съм Българин при наближаване ако няма коли мога да мина бавно, но ако идва и друг се предполага че един от двамата трябва да е пръв, тогава немога да си позволя да не спра.
Разбираш ли ситуацията ? По горе казах че тези 4 стопа ни правят да се самоконтролираме.

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10
* Реклама
* Google Plus
* Реклама
driver-bg.eu
Powered by PHP Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
Валиден XHTML 1.0! Валиден CSS!