• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

г.тончев

В Пловдив вадят карта дигитална  за седем дни и за десет професионална  компетенция.Пуснати на 07.01.2014,днеска си взех дигиталната карта в петък другата.

г.тончев

НАФАРФОРИЙ

Здравейте колеги !
В Плевен платих за картата 138,21 лв. казаха че ще бъде готова за 20-25 дни , интересно защо като казах на Даяджията че другия месец ми изтича личната карта а той ми каза да я преснимам защото нямало да отговарят номерата на двете карти.
Та питам , номера на личната карта фигурира ли на дигиталната .
Благодарско предварително.

Леко и безаварийно пътуване.

НАФАРФОРИЙ

admin

Не на личната карта, а на шофьорската книжка е този номер.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

pafel

Здравейте колеги!

Изправен съм пред един проблем. Идва време да напусна текущата ми работа като шофьор на една баничарка и да се прехвърля към нещо по-доходоносно и по-забавно.

Въпроса ми е ... каква е цената на картата за дигитален тахограф и какви са изискванията за издаването й.
В сайта на джедаите видях че се иска СУМПС (категорията е ясна "С" имам я) и снимка паспортен формат.
Сега вече дали снимат както в КАТ / МВР е друг въпрос. Преди време инструктора ми беше споменал че трябвало да имам и професионална компетентност за тая карта ама.. все пак нека се съветвам с по-опитните.

П.п. Нищо лично към инструктора ама че е айдук човек такъв си е , искам да разбера дали ме пързаля.
П.п2. Прощавайте ако има идентична тема, в чичко гугъл ми излезе подобна тема тук ама не намерих информацията която ми трябва.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: pafel - Четвъртък, 06 Март, 2014, 20:36:19
П.п2. Прощавайте ако има идентична тема, в чичко гугъл ми излезе подобна тема тук ама не намерих информацията която ми трябва.

Има една голяма: Дигитална карта  и съвсем за това: Подновяване на дигитална карта на водачите
Нищо по-различно! И какъв регламент?

Въпроса ми е ... каква е цената на картата за дигитален тахограф и какви са изискванията за издаването й.
В сайта на джедаите видях че се иска СУМПС (категорията е ясна "С" имам я) и снимка паспортен формат.
Сега вече дали снимат както в КАТ / МВР е друг въпрос. Преди време инструктора ми беше споменал че трябвало да имам и професионална компетентност за тая карта ама.. все пак нека се съветвам с по-опитните.

Цената не се е променила около 150 лв. и има малко разлика на всяко място. Изисква се преснимана лична карта, свидетелството и талон, нимката също е от теб. Попълва се на място заявление. Само това.

П.п. Нищо лично към инструктора ама че е айдук човек такъв си е , искам да разбера дали ме пързаля.

Да "пързаляте".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

pafel

Регламент.. имах предвид изисквания. Но, ясно.. благодарско все пак  ;)

admin

Цитат на: pafel - Петък, 07 Март, 2014, 07:32:31
Регламент.. имах предвид изисквания. Но, ясно.. благодарско все пак  ;)

Няма изискване да притежаваш професионална компетентност, за да ти бъде издадена дигитална карта.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Люси

Миналата седмица подадох документи за смяна на дигитала,цената е 140.11лв.изисква се копие от книжка и лична карта и една снимка паспортен формат!!!

НАФАРФОРИЙ

И аз така знам, но уцелил съм "компетентен" даяджия :D

ИванТ

Днес се обаждах в офиса на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". Цената е 127.50 лева, но към трябва да добавим и някакво заявление, което се таксува на стойност от 12.61 лева или пакетната цена е 140.11 лева. Необходими са ксерокопия на личната карта и свидетелството за правоуправление, както и две (2) снимки в паспортен формат.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

niko c-max

Добър ден някои знае ли таксите които трябва да платя в софиският даи за да ми направят дигитална карта и компетентност и за какъв период ще са готови

georgi_stoi4kov

дигиталната карта струва 128 лв и 12 лв е  заявлението за нея като то се попълва с тънкописец и гледай да не го объркаш защото трябва нови 12 лв картата става за 2 седмици,а  професионалната  компететност  мисля  че беше 80 лв пак за 2 седмици,но това беше  преди 2 години дано не те лъжа все пак... ???

niko c-max

Аз бях чувал за по скъпи документи но благодаря все пак

rider777

Абе по-скъпи са ,,, ЕШК ,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

penzata

В ДАИ Монтана, Дигитална карта - 147,50лв. за две седмици, Професионална компетентност - 90лв. 1 месец ама става по рано.Информация от месец Февруари.Заявленията си ми ги попълни жената която ми прие документите.
Не парите правят мъж, а мъжът прави пари.

penzata

Не парите правят мъж, а мъжът прави пари.