• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

YahooGR

YahooGR

admin

Освен това например в Обединеното кралство подмяната на дигитална карта поради промяна в данните върху нея е безплатна, но ние сме царе на извличането на допълнителни печалби.

И да, не само на пръв поглед, но и на втори и на трети дори не нарушаваш закона, защото какво точно нарушение може да ти бъде вменено?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

pepisuni

Добър ден,от това което разбрах, диг. карта се издава за 30 дни срещу 150 лв. !  Може ли някой да сподели към днешна дата дали е така или има промяна ? Става въпрос за София,ако има значение де !

Благодаря предварително !

rider777

Ул. Витиня ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

kRisss

Колеги въпросът ми е следния.Трябва ли да си сменя дигиталната карта ако съм я изкарал с книжка за Ц и сега си сменя книжката с Ц+Е? Благодаря предварително!

Shumaher15

Не. Няма нужда от смяна стига да е валидна.

plwned

Трябва трябва ! ;D :D Аз имам Ц и си намерих работа обаче ме предупредиха да питам в ДАИ дали трябва да се вади втора след като изкарам наесен Е отивам питам и началника на ДАИ ми вика нещо такова се получава втората карта не е със същата сума както първата ама са +-10 20 лева.. Сменя се едната се издава за Ц другата за Ц+Е незнам къде е смисъла дали ще е само камион или камион с ремарке кво включва това дигитала ама както всяко нещо в БГ за манги..  :)

SEMPER

Няма карти за Ц или за ЦЕ, не трябва и да се сменя, щом е валидна.

Няма и наказание, предвидена за несменяне на карта след сменена книжка.

Аз имам немска карта, издадена за българската ми книжка, в момента имам немска книжка.

А органа може да се хване за органа.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: plwned - Събота, 19 Март, 2016, 17:49:16
Трябва трябва ! ;D :D Аз имам Ц и си намерих работа обаче ме предупредиха да питам в ДАИ дали трябва да се вади втора след като изкарам наесен Е отивам питам и началника на ДАИ ми вика нещо такова се получава втората карта не е със същата сума както първата ама са +-10 20 лева.. Сменя се едната се издава за Ц другата за Ц+Е незнам къде е смисъла дали ще е само камион или камион с ремарке кво включва това дигитала ама както всяко нещо в БГ за манги..  :)

Нещо те пързаля този началник. Какви плюс минус 10, 20 лева, след като цената на едната карта е около 90 лева, а на другата около 140?

Относно сроковете за издаване, на 2 март си подадох заявлението за дигитална карта, а на 18 март си я взех от ДАИ. Питах ги за номерата на книжката и картите и ми отговориха, че трябвало да се сменят картите. Когато обаче им зададох въпрос на какво основание е това задължение, отговорът беше - "По принцип трябва да се сменят". Питам ги аз по коя нормативна уредба, а отговорът - "Най-добре да си питате в София".

начинаещ

Цитат на: admin - Събота, 19 Март, 2016, 18:24:04
Нещо те пързаля този началник. Какви плюс минус 10, 20 лева, след като цената на едната карта е около 90 лева, а на другата около 140?
Коя е едната и коя другата?

plwned

Не ви знам кви книжки български небългарски аз ви казвам кво ми отговориха от ДАИ. За Ц категория дигитал вадиш вадиш след година Е нова дигитална карта за Ц+Е и тва е пък как карате вие и какви закони кое как било незнам..

цецодебел

Цитат на: plwned - Събота, 19 Март, 2016, 20:30:21
Не ви знам кви книжки български небългарски аз ви казвам кво ми отговориха от ДАИ. За Ц категория дигитал вадиш вадиш след година Е нова дигитална карта за Ц+Е и тва е пък как карате вие и какви закони кое как било незнам..
И къде на картата пише коя категория си?
И на мен за професионалната компетентност искаха да им дам старата карта при подаване на документите,пък после се оказа че имат готови декларации че ще я предам при получаване ;)
Искат пари бе момче !!! Ако мине ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Shumaher15

Имам френд,който има испанска дигитална карта за 'С' кат. искара С+Е & Д+Е кат.Караси с испанската карта и няма никакви проблеми. Кви са тия карти за С па за С+Е незнам,а ама нещо в ДАИ  ви пързалят.Даже в Англия цената е 30€.Както и в Испания.Само тук сме 'бизнесмени' & балъци да им пълним касите на тея кожудери в ДАИ май. Докато има балъци......ще има и ИГРАЧИ.

admin

Цитат на: начинаещ - Събота, 19 Март, 2016, 20:23:49
  Коя е едната и коя другата?

Картата за професионална квалификация е около 90 лева и дигиталната карта за тахограф е около 140 лева.

начинаещ

Цитат на: admin - Събота, 19 Март, 2016, 22:46:50
Картата за професионална квалификация е около 90 лева и дигиталната карта за тахограф е около 140 лева.
Те май за съвсем друго говореха. Иначе това го знам.

начинаещ