• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

redboy

А какви толкова документи се попълват при подаването,та един колега беше писал на първата страница,че ако не можеш да си ги попълниш,отиваш в някоя агенция. Толкова ли са много и сложни ?

redboy

цецодебел

Цитат на: redboy - Понеделник, 27 Юни, 2016, 21:05:32
А какви толкова документи се попълват при подаването,та един колега беше писал на първата страница,че ако не можеш да си ги попълниш,отиваш в някоя агенция. Толкова ли са много и сложни ?
Може и аз да бях ама за професионалната комп. Не ми обръщай внимание ,аз съм си недоскив и предпочетох да дам 10 кинта на една мацка ,вместо да ме връщат и правят на маймуна ;) Па и бъркам кирилицата с латиница ръкописно :D.......
Кво да се праи  ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

admin

Цитат на: цецодебел - Понеделник, 27 Юни, 2016, 19:53:46
:o Админ. много скъпа тая артия бре!!!

Това е заедно с разглеждането на заявлението. Трудът на инспекторите оскъпява услугата. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Rammbon

Цитат на: Rammbon - Понеделник, 27 Юни, 2016, 15:25:37
Колега по погрешка изкарва картата на втория водач и преди да я вкара пак, тръгва и тогава връща картата в дигитала. Отчита грешка 5. Нарушение има, но колко би била глобата, примерно за Франция, Испания, Италия или Германия?  За Унгария е 30 000 форинта , към  100 Евро.
Някой знае ли какви са глобите?

redboy

Подадох си днес документите за дигитала. Оказа се,че няма нищо сложно в попълването на заявлението. Обикновените неща - Име,ЕГН,адрес,данните от л.к. и ш.к,категориите и така. Момчето каза,че до 10 дни ще е готова.

цецодебел

Цитат на: Rammbon - Вторник, 28 Юни, 2016, 06:27:18
Някой знае ли какви са глобите?
За мосютата най-вероятно любимата им цифра 135 евра :) ако не го сметнат за маловажно .
По мои наблюдения не се вторачват много в тия неща  . Забранено изпреварване 90 твърдо!
Италянците за изпреварване ,може и да ти вземат тефтера за 3 месеца ??? Компютрите са редкост, иска ти разпечатка и са малко тези които знаят какво да гледат  ;D
Испанците не ги знам но ЕШК информация че вече глобяват ако реши че седиш на криво :-\

omega_1964

ВАЖНО моля прочети ме!!!Здравейте момчета и момичета  .Във връзка с картата на водача,не съм 100% сигурен но мисля че при смяна на (свидетелството за управление) не е необходимо да се сменя (картата на водача).Това е така защото на новото (свидетелството за управление) отзад  и най отдолу с номер 12 е упоменат  номера на старото свидетелството за управление което сте заменили!!!
Так че ако имате проблем с проверяващ орган просто е необходимо да му покажете (номер 12) отзад  и най отдолу на свидетелството за управление.За всеки случай проверете дали номера съвпада с този на картата на водача (номер 5а).То ако (свидетелството за управление) е издадено 2 години преди (картата на водача) то след три години ще е необходимо със смяна на (свидетелството за управление) да подмените и (картата на водача) която също е валидна за период от 5 години!!!! но се налага да я смените на 3 години което е против закона в които се казва че валидноста и е 5 години .

admin

Цитат на: omega_1964 - Сряда, 27 Юли, 2016, 14:42:43
ВАЖНО моля прочети ме!!!Здравейте момчета и момичета  .Във връзка с картата на водача,не съм 100% сигурен но мисля че при смяна на (свидетелството за управление) не е необходимо да се сменя (картата на водача).Това е така защото на новото (свидетелството за управление) отзад  и най отдолу с номер 12 е упоменат  номера на старото свидетелството за управление което сте заменили!!!
Так че ако имате проблем с проверяващ орган просто е необходимо да му покажете (номер 12) отзад  и най отдолу на свидетелството за управление.За всеки случай проверете дали номера съвпада с този на картата на водача (номер 5а).То ако (свидетелството за управление) е издадено 2 години преди (картата на водача) то след три години ще е необходимо със смяна на (свидетелството за управление) да подмените и (картата на водача) която също е валидна за период от 5 години!!!! но се налага да я смените на 3 години което е против закона в които се казва че валидноста и е 5 години .

Тук - http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=10.0;msg=76108 вече съм написал достатъчно ясно и точно, че дигиталната карта за тахограф и картата за професионална квалификация на водача НЕ СЕ ПОДМЕНЯТ при подмяна на свидетелството за правоуправление!!!

dapadgiata

Здравейте колеги ,
имам едно жъпросяе,дали биха ме наели българска компания с английски документи или ще ме карат да сменям всичко?
Благодаря ви

Бриги Магнито

Цитат на: dapadgiata - Сряда, 28 Септември, 2016, 07:37:41
Здравейте колеги ,
имам едно жъпросяе,дали биха ме наели българска компания с английски документи или ще ме карат да сменям всичко?
Благодаря ви
Требва да те наемат иначе е незаконно.
Бабино все още е ЕС.
Обади се на началнико,ще измисли нещо.
Респект за ника .

dapadgiata

благодарим Бриго ,и твоя ник е готин хаха

Hasan Alimehmed

На колко волта работи чипа на дигиталната карта?

admin

Цитат на: Hasan Alimehmed - Сряда, 28 Септември, 2016, 21:29:16
На колко волта работи чипа на дигиталната карта?

1.8, 3 или 5 волта в зависимост от модела на чипа.

Божо

Момчета имам питане дигиталната карта ми изтече но се налага от Германия да докарам един влекач с транзити мога ли само на бележка да карам.

admin

Цитат на: Божо - Петък, 07 Април, 2017, 15:32:29
Момчета имам питане дигиталната карта ми изтече но се налага от Германия да докарам един влекач с транзити мога ли само на бележка да карам.

Мисля си, че ако в Германия те хванат да шофираш без карта, със сигурност ще имаш голям проблем. :)

admin