• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

briko

Мммммдаааа, колегата може да мушне/вкара/ въпросната бележка /документ / в отвора на тахографа предназначен за карта и " газ" ;D

briko

M.Traykov

Ако го барнат ще изгори като факла.Тия бележки в Европа не вървят.

M.Traykov

admin

Аз пък изобщо се чудя коя законова разпоредба вменява задължение на водача да използва дигитална карта при управление на тежкотоварно превозно средство, което не извършва обществен превоз на товари?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

latzi

Караш без карта но си задължен всеки ден да пускаш разпечатка от тахографа и задължително я попълваш на гърба. Ако си с хладилник а ти се преебе картата чакаш две седмици да ти издадат нова карта ли? Клинтите и стоката дали ще чакат.

Изпратено от моят SM-G389F с помощта на Tapatalk
Челно с 70!

Bachev81

Имам C категория сега съм на курс за Е категория,мога ли сега с С категорията да си извадя дигитална карта и да ми е валидна за Е категория?
Тоз който падне в бой за свобода,той не умира!

hgv_driver

Ами запитай се, ако се качиш на камион, който се управлява с Ц категория, и камиона е снабден с дигитален тахограф... какво ще мушнеш в тахографа, ако нямаш карта? Картата е валидна и за Ц и за Е. Няма разлика.

Bachev81

Да но мисълта ми е да не трябва после да се сменя за да се впише по горната категория?

hgv_driver

В дигитала не пише категория. Има само номера на шофьорската книжка. Затова по-добре изчакай да си вземеш новата книжка и след това си изкарай дигитала, за да впишат номера на новата книжка.
Моя дигитал е с номера на старата ми книжка и нямам проблем. Никой не гледа за това. Ако бързаш може и сега да го изкараш.

Bachev81

За колко време издават картата?

hgv_driver

Доколкото си спомням, две седмици май беше.

Bachev81

keanu

На мен в София ми казаха-месец, но беше готова след 10 дни

juli76

Някой може ли да обясни какво значи това съобщение при вадене на картата.Данни се свалят редовно но от известно време се появи това.

Efrosin

Не са свалени данните от картата ...

BOXERr

Здравейте.
Днес подадох заявление за издаване на дигитална ката и искам да ви кажа някой неща за нея.
Цената на картата е станала 103,02 лв, а на заявлението си е 10 лв. Сметките са :

BIG: UBBSBGSF
IBAN: BG29UBBS80021020087820 
Получател: ТРЮБ-ДЕМАКС АД
ВИД ПЛАЩАНЕ: КАРТА ДИГИТАЛЕН ТАХОГРАФ (според жената от"ДЕМАКС" може и 3 имена с ЕГН )
Сума: 103,02 лв, влязла в сила от 01.8.2018г. (спестява се ~20лв)

BIG:UNCRBGSF
IBAN: BG03UNCR96603120607317
Получател:Дирекция "АА" Враца
ВИД ПЛАЩАНЕ: Разглеждане на заявление за издаване на персонална ...
Сума: 10 лв (спестявате 1лв, комисионна)

Таксата за заявлението е най-добре да се плати на място в банката за да не се обърка нещо с получателя.
Време на издаване 10-12 дни :)

BOXERr