• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

latzi

Здравейте
Тъй като сегашната ми карта дава грешки подадох документи за нова. Новата е готова но не мога да я взема в момента а след 2 седмици. Та питането ми е като взема новата карта и за първи път я вкарам в тахографа дали ще иска инфо какво съм работил от датата на издаване до датата на вкарване на картата в апарата.
Какви данни ръчно да вкарам първия път?
Челно с 70!

latzi

Челно с 70!

Koci

Последно изваждане е когато е издадена. Ако си със същия камион ще има данни в тахографа, ама е хубаво да си източиш карта преди да я върнеш.

Koci

he4obek

Цитат на: admin - Сряда, 27 Юли, 2016, 23:02:42
Тук - http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=10.0;msg=76108 вече съм написал достатъчно ясно и точно, че дигиталната карта за тахограф и картата за професионална квалификация на водача НЕ СЕ ПОДМЕНЯТ при подмяна на свидетелството за правоуправление!!!

здравейте, а при нова категория..трябва ли да подмена дигиталната карта за тахографа и картата на водача?

briko

Дигиталната не, но ако смяташ да практикуваш с новата категория ти трябва нова книжка, нов курс за компетентност и нова карта с вписани в нея пътници и товари.

he4obek

Цитат на: briko - Вторник, 02 Октомври, 2018, 15:49:13
Дигиталната не, но ако смяташ да практикуваш с новата категория ти трябва нова книжка, нов курс за компетентност и нова карта с вписани в нея пътници и товари.
за книжката ясно... аз карам с Ц вмомента. и карам курс ЦЕ... защо трябва нов курс за компетентност не трябва ли да сменя просто картата за да пише вътре новата категория?

briko

Не бе от къде да знам, че питаш за едно и също дето в тази тема е коментирано на всеки втори ред :D
Компетентността е два вида - пътници и товари, ти имаш товари щом караш камион, та като изкараш за ремарке, нали това са пак товари. Ти си компетентен, имаш валиден документ. Няма смисъл да си сменяш картата, нито едната, нито другата.

admin

Цитат на: he4obek - Вторник, 02 Октомври, 2018, 16:13:35
за книжката ясно... аз карам с Ц вмомента. и карам курс ЦЕ... защо трябва нов курс за компетентност не трябва ли да сменя просто картата за да пише вътре новата категория?

Дигиталната карта НЕ СЕ СМЕНЯ при подмяна на книжката, а картата за квалификация се издава след завършен курс за превоз на товари, независимо с коя категория ще се извършва този превоз.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

he4obek

Цитат на: admin - Вторник, 02 Октомври, 2018, 20:01:03
Дигиталната карта НЕ СЕ СМЕНЯ при подмяна на книжката, а картата за квалификация се издава след завършен курс за превоз на товари, независимо с коя категория ще се извършва този превоз.
мерси значи няма нужда като изкарам ЦЕ да сменям картата на водача нали така?

admin

Въпросът ми към Европейската комисия и отговорът! Надявам се, че ще задоволи и най-любопитните колеги!

Dilyan_Zagorchev

131,02 лв. платих днес.Връщам старата и казаха,че имало по-къс срок за издаване като цяло щом се връща стара карта.Ще видим.

цецодебел

За да смениш дигитала трябва да си безработен ,или поне един месец отпуска ;D
С новата карта в Европа , как ще докажеш , че предишните 28 дни не си карал по 20 часа ?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Dilyan_Zagorchev

България-Гърция карам засега с шайба.И да,пазя шайбите,че проверяват и в двете страни

Dilyan_Zagorchev

Потвърждавам-на 20.03 подадох и на 29.03 е издадена новата

imter

Здравейте колега спорен ден и лека седмица ,искам да ви питам може ли дигитална карта да се подмени предварително, а именно моята изтича на 28.12 ,а понеже сега имам време,мога ли сега да  си подам документите вместо декември месец?

admin

Цитат на: imter - Понеделник, 19 Октомври, 2020, 08:04:34
Здравейте колега спорен ден и лека седмица ,искам да ви питам може ли дигитална карта да се подмени предварително, а именно моята изтича на 28.12 ,а понеже сега имам време,мога ли сега да  си подам документите вместо декември месец?
Мисля, че няма никакъв проблем да си подмениш картата по-рано.

Изпратено от моят M2007J20CG с помощта на Tapatalk

admin