• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Правилно! Доста мисъл е вложена в тези дигитални тахографи и може би първото, което е минало през ума на инженерите, е точно това. Шофиране с две карти. И много точно го каза Боби, това не е нарушение, а престъпление. Измама, която германци и французи не прощават. Даже съм склонен да мисля, че за други нарушения ще измислят някакъв толеранс, но точно за тази манипулация едва ли.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Емил

Внимание..... Ограбват българските шофьори. Цени на дигиталната карта в България 150лв., а в Испания 27 евро. В Европа средно 30 евро. Същото се отнася и за професионалната компетентност 90лв за издаване само на картата. Колеги, пишете на министъра на транспорта, аз вече го направих.
ELM

Емил

ELM

abator

Освен цената има и друга разлика. В Испания ти издават дигиталната карта за около 7 дни, а в България се оказва, че 30 дни не са достатъчни.

admin

Цитат на: emilmalinov - Неделя, 28 Август, 2011, 14:40:18
Внимание..... Ограбват българските шофьори. Цени на дигиталната карта в България 150лв., а в Испания 27 евро. В Европа средно 30 евро. Същото се отнася и за професионалната компетентност 90лв за издаване само на картата. Колеги, пишете на министъра на транспорта, аз вече го направих.

Добре дошъл във форума и благодаря за споделената информация. Прочети обаче правилата на форума и най-вече тези за писане на кирилица и с изцяло главни букви!

bad_kras

Абе колега , всичко добре , ама научете се да пишете бе!!! Ти така ли си писал в училище?
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

Цитат на: emilmalinov - Неделя, 28 Август, 2011, 14:40:18
И като му писа , какво ти отговори министъра?  От понеделник ще ги правят по 25 стотинки. Нема такава държава
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

admin

Цитат на: bad_kras - Неделя, 28 Август, 2011, 15:03:48
Абе колега , всичко добре , ама научете се да пишете бе!!! Ти така ли си писал в училище?

Обявявам публично, че от днес нататък ще броя дори и еднотипните нарушения и при достигане на три броя директно бан за цял месец. На какъв език да му напиша, че в този форум се пише на кирилица? Първите му няколко публикации бяха на латиница, после пък пише с главни букви! А за неграмотните му писания думи нямам.

Емил

Парите ви отиват в частна фирма (монополист).

Причина за редакция: Правопис!!!
ELM

JoroBoro

Интересен въпрос ми беше зададен днес :)
Във фирмата на един мой приятел са закупили товарни бусове. Въпросните са дошли с дигитални тахографи. Та ме запитаха дали изискват категория за да изкарат дигитална карта?
???

admin

Цитат на: JoroBoro - Събота, 03 Септември, 2011, 13:40:38
Интересен въпрос ми беше зададен днес :)
Във фирмата на един мой приятел са закупили товарни бусове. Въпросните са дошли с дигитални тахографи. Та ме запитаха дали изискват категория за да изкарат дигитална карта?
???

Задължително поне категория С. Моята дигитална карта я поръчах още докато нямах С+Е и дори и за това стана спор. Дадох им пример, че е възможно да си намеря работа на соло камион, съгласиха се и ми приеха документите.

JoroBoro

Благодаря за бързия отговор, адаш +1 :)
Предполагах че е така, но да си питам.

admin

Няма логика да ти издадат дигитална карта, ако имаш само категория В. Принципно с тахограф трябва да бъдат оборудвани превозните средства с общо тегло над 3.5 тона, но пък тогава вече ти трябва категория С.

Иво19667

Трябва да вадя карта, някой може ли да сподели подробности?
Чистотата на работното място, израз на порядък в невидимата технология.

admin

Цитат на: Иво19667 - Неделя, 04 Септември, 2011, 15:42:23
Трябва да вадя карта, някой може ли да сподели подробности?

Вземаш си свидетелството за правоуправление, 150 лв. и отиваш в ИААА. Там обаче внимаваш подписа ти да не излезе извън полето, защото ще те върнат да си купиш ново заявление.

Иво19667

Снимки и др. необходими ли са? И дали да изчакам подмяна на свидетелството, така или иначе ще го сменям скоро.

Иво19667