• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дигитална карта

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 09:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Вторник, 31 Май, 2011, 19:43:18
  Да допълня, задължително тънкописец. Струват лев, два. В Плевен, може и да се доредиш за служебния. В София, мисля задължително си носиш.
Баце, за кво е това ????
То се е видело, че ше си делим бирата :D, ама да се види кога ще е! ::)

BoBy_BoY

Fast_Boy

Благодаря ви за бързият отговор!!!
Има ли някъде в сайта на ИА нещо свързано с тази Дигитална Карта?

Fast_Boy

BoBy_BoY

Ами, ако те интересува нещо, мъцай тука!

Fast_Boy

Ами честно да си кажа всичко ме интересува!
Това за ИА по постоянен адрес ли е?

BoBy_BoY

Мхм, значи, като почнeш от горе на началната страница, чааааак до долу, кьорни :o  кво пише! Aко си мислиш, че нещо не е както трябва бутни у форума!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Извинете ,че спамя
Баце и с 150лв. ще имаш карта и ще почерпиш Боби успех с чакането за София е около месец.

BoBy_BoY

Еееее, те това е!
   Баце, аз иакрах на човека кинтата биричка от джеба, он сега си ги прибра! :-\
Ами, как така след месец? Ами, август? ???

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: BoBy_BoY - Вторник, 31 Май, 2011, 21:06:55
  Еееее, те това е!
Август ,бирата е от мен  ;)

BoBy_BoY

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Вторник, 31 Май, 2011, 21:09:41
Цитат на: BoBy_BoY - Вторник, 31 Май, 2011, 21:06:55
 Еееее, те това е!
Август ,бирата е от мен  ;)
:o, Те това е! Обещаното си го търся повече от завещаното! ;)
Ако ще и само двама да сме си (съмнявам се!)  :P

Цитат на: Fast_Boy - Вторник, 31 Май, 2011, 20:28:06
Ами честно да си кажа всичко ме интересува!
Това за ИА по постоянен адрес ли е?

Ами, където се водиш по адрес и по отчет!
Сега, ако си от Синдел или Белослав, или Долни дъбник(  ??? ??? ???),,няма как да ти изкарат там дигитална карта. Бягаш у големия град ( абе, кьоркаш регистрацията на колата)!

Joro

В  София е 15 дни, мойто за толко стана :)

velizar

Един бургаски работодател с на 28 камион, пътуващи в ЕС ми препоръча да си подновя дигиталната карта, защото най-много проблеми можел съм да имам в Унгария, макар че в Бълагария можело да се кара и със старата от старото свидетество. А имало и номер, да кажа че съм си изгубил старата и след като ми издадат и новата да карам с 2 карти, но само в България.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: velizar - Събота, 18 Юни, 2011, 01:35:22
Един бургаски работодател с на 28 камион, пътуващи в ЕС ми препоръча да си подновя дигиталната карта, защото най-много проблеми можел съм да имам в Унгария, макар че в Бълагария можело да се кара и със старата от старото свидетество. А имало и номер, да кажа че съм си изгубил старата и след като ми издадат и новата да карам с 2 карти, но само в България.

То по принцип, може и с две лични карти, няколко шофьорски книжки. Доколкото чух, за фалшива шофьорска книжка, глобата е 500 лв. За каране с чужда карта, непотвърдена информация, 3'000 лв глоба и шест месеца лишаване. Това е за притежателя на картата и за любезно услужелия. Ако и двете са твои, какво следва. Нямаш право да носиш чужда карта, камо ли фалшива. По въпроса ти, не е много ясен, ако става въпрос, за смяна на шофьорска книжка. А на КДТ, пише стария номер, до сега не се е чуло да има проблем, ако караш с нова книжка. И за доказателство преснета стара.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Не мисля, че е добра идея да караш с 2 карти, и то в България. За да си извадиш нова карта, подписваш декларация, че старата е загубена и ако те хванат, попадаш директно под ударите на Наказателния кодекс за подписване на документ с невярно съдържание и може и до съда да стигнеш. А това важи както за дигиталните карти, така и за личните, и за останалите документи.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

BoBy_BoY

Аха, ами пробвай се при него, баце! Кога те барнат му звънни по телефончето и скивай как ше ревне с глобата или с рушвета ако си е у БГ! Кога получаваш картата не се ли подписваш на една бланка кво трябва да се направи при загуба, или намерена чужда карта?
  Тука сега ме бута нещичко да попитам:
     Какво бихте направили ако намерите картата на ваш колега?
  Нали си говорим за етичен кодекс в една от темите!

admin

Много ясно, че ще направя всичко възможно да го намеря и да му я върна.

admin