• Welcome to Форум на българските шофьори.

"Строго секретно" - не се препоръчва на песимисти

Започната от комбайнер, Неделя, 04 Септември, 2011, 11:55:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

Брико,,, ако последните ти две изречения ги бях написал аз пак щехте да кажете, че съм тъпанар щом го твърдя,,,,,,,,,,, А това със Синдиката нема да стане никога,,, с големи букви НИКОГА ,,,,, 
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

:)Никой няма право да те обвинява. Чисто и просто има огромен интерес ситуацията с българските шофьори да не се промени. Определени хора печелят милиони всеки месец.Днес гледах един наш евродепутат, който не можеше да разбере ограниченията наложени от ЕС.

briko

SEMPER

Въпросният евродепутат случайно го гледах днес и аз. И понеже по една или друга причина мога да го нарека добър познат от недалечното минало - гарантирам ти, че е достатъчно интелигентен за да разбира добре проблема от всички страни, а позицията която поддържаше му е вменена в интерес на "българския бизнес" Дали е надъхан само принципно, или е приел някаква допълнителна "мотивация" от заинтересовани чорбаджии - няма как да знам.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

micyri

Цитат на: briko - Неделя, 25 Юни, 2017, 18:43:10
Не, няма да се оправим! Причината е проста, нямаме синдикат. Българските шофьори сме тъпи, обаче с преливащо  фалшиво самочуствие и за това не можем да се съюзим . Та ще продължават да ни любят сериозно.
Абсолютно си прав.
Относно синдикатите,аз бях песимистично настроен към тях.
Не за друго,а защото законите ни в държавата са объркани.Всичко е кръговрат,ама не като този в природата. :)
И друго. Я да питам кой ще отдели по 20лв. от заплатата си за синдикален членски внос?

rider777

Абе при краско е евтинийка бре,,,,, само 10 кинта и ти обещава чудеса,,,,,,,

briko

:) Аз бих отделял по 20 кинта. Обаче към момента няма как да се защити българския шофьор, защото всички закони и наредби са написани в полза на работодателя. На 90% се работи на трудов договор 2категория труд / което няма значение / и на 460 брутно възнаграждение и нищо повече, всичко останало е устна договорка и забележете не е незаконно.

shisho

Цитат на: briko - Понеделник, 26 Юни, 2017, 15:54:10
защото всички закони и наредби са написани в полза на работодателя.

Ако попиташ работодателя той ще каже точно обратното.
В съда по-често печели работникът

rider777

Който не иска да виси по граници кара вътрешно,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SEMPER

А който не иска да виси по граници и иска гарантирано да върти най много километри от всички - кара при наш Райдър. Хахахаха  :D  :D  ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

rider777

Не съм казал, че са най-много ,,,,, 2000€ са ама мога да се хвана на бас, че в много фирми особено западни се взимат по-малко пари ,,,,,,,,,,,,,

SEMPER

Печели работника, но печели само върху това което е написано.
За приказките за пари на юнашко доверие - пие една студена вода.

И служебните пари, де се превеждат на личната карта на шофьора в съда минават за изплатени заплати и командировки  :)  Но затова не е виновен нито съда, нито закона, а е виновен бай шофьор, щото толко му е акъла.

SEMPER

Да разсъждаваме малко защо се взимат по малко пари ... Да речем съм леко песимист дали се взимат по малко от  2000, но когато някой е ПРОСТ и не си знае интереса, всеки работодател ще го прецаква, тва е ясно като бял ден.. Ако такъв и на Луната или на Марс да стане шофьор, пак ще е прецакан с парите.

1. Защото в "западните фирми" ( не тези на румънски или словашки договор ) се внасят ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ. В Германия са 14% от брутната заплата, в другите държави не знам, но ще са нещо подобно.Брой ги грубо едни 300€

2. Защото се внасят пенсионни осигуровки. Брой ги и тях едни 250€

3. Защото има платен отпуск 23-25 дни годишно. Брой ги 5 седмици и като ги пръснеш и тях по месеци са още едни 200€ на месец

4. Защото се плащат ДАНЪЦИ върху реалните доходи - сложи ги и тях едни 200€.

И ако ти трябва да осигуриш чисти 2000€ НЕТО и платиш  още 1000 € отстрани освен заплатата - си фалирал още на първия месец и половина.

admin

Цитат на: rider777 - Понеделник, 26 Юни, 2017, 19:12:45
Който не иска да виси по граници кара вътрешно,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ивайло, всички разбрахме, че даваш по 2000 евро на месец и че работата е лека и спокойна, обаче питането ми в онази тема беше за "липса на система". Ще те помоля да спреш да наводняваш всяка тема с офертите си.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

Admin, да я съединим тази тема с темата Строго секретно, че както се развиха темите - приляга да е там, а и във връзка с последните ми постове и в двете теми  - имам и какво да обобщя.

admin

admin