• Welcome to Форум на българските шофьори.

Почивка под 15 мин. за какво се брои?

Започната от Емил, Вторник, 06 Септември, 2011, 17:47:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

wolves

Аз се отказвам,написах ти прочети внимателно.Под друга работа не се подразбира,,,,,,ШОФИРАНЕ,,,,,,,,,,,,,,

wolves

exon

За мен не е подходящ начина по който е зададен въпроса....
Да,аз също съм питал за доста неща,но не и с ултимативния тон с който е зададен въпросът в тази тема.Никой не е длъжен да ти помага,това е въпрос на добра воля.

exon

Емил

До тук разбрах че 10 минутна пауза не се признава за почивка .  Това    което не разбрах е 10 мин. пауза смятали се за карано време
ELM

admin

Цитат на: Емил - Вторник, 06 Септември, 2011, 19:55:13
Ще ви питам по друг начин ...10 минутен  престой брой ли се за карано

Ще ме умориш. 10 минути престой се брои за карано.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Емил

Извинете ме колеги но аз съм начинаеш шофьор и мисля че 10 мин. престой не може да се брой за карано време
ELM

SOLAR

Емиле, наистина Еxon е прав:

Цитат на: exon - Вторник, 06 Септември, 2011, 20:07:24
За мен не е подходящ начина по който е зададен въпроса....
Да,аз също съм питал за доста неща,но не и с ултимативния тон с който е зададен въпросът в тази тема.Никой не е длъжен да ти помага,това е въпрос на добра воля.

Два пъти ти писах да прочетеш РЕГЛАМЕНТА, но ти удряш спирачки. Дори ти писах и какво да прочетеш, но... Дадох ти отговор, Админа също... е като те мързи, прочети го на готово, но така едва ли ще го запомниш.

Цитат
ГЛАВА І
УВОДНИ РАЗПОРЕДБИ
Член 4
р) ,,период на управление" означава общата продължителност на времето на управление от момента, в който водачът започва да управлява след период на почивка извън работно време или в работно време, до момента, в който той вземе почивка извън работно време или в работно време. Периодът на управление може да бъде непрекъснат или прекъснат.

Управлението за по-малко от 15 мин. е прекъснат период на УПРАВЛЕНИЕ ! Надявам се, че ти стана ясно ?
УПРАВЛЕНИЕ=КАРАНЕ

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Цитат на: Емил - Вторник, 06 Септември, 2011, 20:32:18
Извинете ме колеги но аз съм начинаеш шофьор и мисля че 10 мин. престой не може да се брой за карано време

Явно наистина си начинаещ. Нито за миг ли не допусна, че когато попаднеш в едно задръстване и престоиш на място 10 минути, това няма как за тахографа да е престой? Нали не очакваш, че спирането на светофар за 1 минута ще ти се приспадне от работното време? Имам чувството, че си правиш някакви шеги с всички нас. И ако е така, съвсем скоро ще заключа темата!

Емил

Колеги, благодаря за коментарите, но от регламента не се разбира как можеш да накъсаш времето за каране. Знам, че 9 часа за каране можеш да ги направиш във рамките на 15 часа.

Причина за редакция: Правопис!
ELM

SOLAR

Цитат на: Емил - Вторник, 06 Септември, 2011, 20:50:40
Колеги, благодаря за коментарите, но от регламента не се разбира как можеш да накъсаш времето за каране. Знам, че 9 часа за каране можеш да ги направиш във рамките на 15 часа.

ТРО, тоалетна, 45 мин. почивка и 15 часа са изминали.

Според мен, на водачите явяващи се за кат. "С", трябва да държат изпит за ПРАВИЛНИКА и РЕГЛАМЕНТА.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Всъщност часовете за каране могат да бъдат и 10. Обаче само два пъти в седмицата и в непоследователни дни. А принципно можеш да си ги "накъсаш" както си искаш, като трябва да спазваш две неща. Първото е общата продължителност на работното време, която не може да бъде по-голяма от 15 часа. И второто е времетраенето на каране, което не може надвишава 4 часа и половина. След което трябва да направиш задължително 45 минути почивка.

SOLAR

Работното време + почивката = 24 часа. Когато трябва да почиваш 11 ч. работното време е максимално 13 ч. Ако си карал 9 ч. +45 мин. пауза, след това почивката ти е 14 ч. 15 мин.
Чети РЕГЛАМЕНТА и няма да имаш проблеми.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Емил

Цитат на: admin - Вторник, 06 Септември, 2011, 20:59:52

Всъщност часовете за каране могат да бъдат и 10. Обаче само два пъти в седмицата и в непоследователни дни. А принципно можеш да си ги "накъсаш" както си искаш, като трябва да спазваш две неща. Първото е общата продължителност на работното време, която не може да бъде по-голяма от 15 часа. И второто е времетраенето на каране, което не може надвишава 4 часа и половина. След което трябва да направиш задължително 45 минути почивка.
Всичко това е вярно. Но помислете  и проверете сами. Ако почиваш два пъти по 10 минути, това време не се брой за пауза, но и не се брой за карано. Дигиталния тахограф сам смята  времето за каране и почивка. Проверете го сами!
ELM

wolves

Като си толко наясно с нещата,що задаваш тъпи въпроси бе,правиш се на алипав ли и ни бъзикаш-начинаещия

Владимир Ангелов

Емил

Не се сърдете но се опитвам да разбера кое е правилно
ELM

Емил

ELM