• Welcome to Форум на българските шофьори.

Почивка под 15 мин. за какво се брои?

Започната от Емил, Вторник, 06 Септември, 2011, 17:47:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Емил

Кой е ЗА и кой е против ?

Редакция на правопис.
ELM

Емил

ELM

SOLAR

Цитат на: Емил - Вторник, 06 Септември, 2011, 21:40:15
     Всичко това е вярно . Но помислете  и проверете сами. Ако почиваш два пъти по 10 минути това време не се брой за пауза  но и не се брой за карано.Дигиталния тахограф сам смята  времето за каране и почивка проверете го сами.

За да имаш шофьорска книжка, навярно си завършил 8 клас. Вземаш молива и пишеш. Така правят и западните шофьори.
ПРОЧЕТИ РЕГЛАМЕНТА ! Този казус е засегнат там.
Цитат...при проверка на данните от дигиталния тахограф, имат право да допускат толеранс до 15 минути за период от 4,5 часа(четири часа и половина) време на управление, за превозни средства, с които се извършват превози с чести или многократни спирания, при условие че наличието на такива спирания може да бъде доказано...

ЛЕКИ ПЪТИщА !

SOLAR

exon

Казваш,че дигиталния тахограф сам смятал времето на работа...Доколкото съм запомнил нещо от инструкцията за работа с такъв,за да регистрираш "почивка" трябва да избереш това ръчно!Когато не си избрал ръчно "почивка" или "време на разположение"(когато сте двама водачи),при престои се отчита като "работа не свързана с автомобила"- товаро-разтоварни дейности и др.

Емил

Цитат на: exon - Вторник, 06 Септември, 2011, 22:09:53
Казваш,че дигиталния тахограф сам смятал времето на работа...Доколкото съм запомнил нещо от инструкцията за работа с такъв,за да регистрираш "почивка" трябва да избереш това ръчно!Когато не си избрал ръчно "почивка" или "време на разположение"(когато сте двама водачи),при престои се отчита като "работа не свързана с автомобила"- товаро-разтоварни дейности и др.

Правилно колега.
ELM

SOLAR

Цитат на: exon - Вторник, 06 Септември, 2011, 22:09:53

Сега новите дигитали автоматично преминават на пауза. Не си спомням дали на разпечатката излиза като пауза или работа при по-малко от 15 мин.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Емил

Единствено колегата ЕХОN отговори правилно уважаеми колеги. Има и хартиен носител към тахографа.

Причина за редакция: Две поредни публикации!
ELM

exon

Доколкото съм питал насам натам,при новите диг.тахографи автоматично излиза почивка ако няма движение на автомобила за повече от 45мин,на 46-тата вече е на почивка.не съм работил с такъв,така че ако има някой който си е имал вземане-даване с тази техника нека да каже.

Емил

Най-после един верен отговор от ЕХОN колеги.  10-минутната пауза не се брои за карано. Запомнете го.

Причина за редакция: Правопис!
ELM

!na

Темата изпит за знанията на съфорумците ли беше?
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

exon

Но не се броИ и за почивка!Така че пак си влиза към работното време!От тази гледна точка с тези 10 минути не печелиш нищо друго освен облекчен стомах,топло кафе,10-минутно зяпане на стоповете пред теб или нещо подобно.

admin

Цитат на: exon - Вторник, 06 Септември, 2011, 22:43:36
Но не се броИ и за почивка!Така че пак си влиза към работното време!От тази гледна точка с тези 10 минути не печелиш нищо друго освен облекчен стомах,топло кафе,10-минутно зяпане на стоповете пред теб или нещо подобно.

Сякаш колегата Емил не пожела да ме разбере и се наложи да му спра писанията за 24 часа. Съжалявам, че взех тази крайна мярка, но явно той не иска да разбере какво му обясняваме. Последният камион, който карах, DAF XF 105, е с дигитален тахограф и каквито и да са спирания за по-малко от 15 минути се водят в часовете за каране.

Цитат на: SOLAR - Вторник, 06 Септември, 2011, 22:17:14
Сега новите дигитали автоматично преминават на пауза. Не си спомням дали на разпечатката излиза като пауза или работа при по-малко от 15 мин.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Solar, бившия ми работодател плати 80 лв. в сервиз и направиха тахографа да минава автоматично на "легло" при изгасяне на двигателя. Направиха го така, защото много се забравя да се сложи тахографа в такъв режим. Принципно казаха в сервиза, че могат някъде в Европа да ни направят проблем за това. Обаче така и не се е случвало.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SOLAR

Цитат на: admin - Вторник, 06 Септември, 2011, 22:51:01
Solar, бившия ми работодател плати 80 лв. в сервиз и направиха тахографа да минава автоматично на "легло" при изгасяне на двигателя. Направиха го така, защото много се забравя да се сложи тахографа в такъв режим. Принципно казаха в сервиза, че могат някъде в Европа да ни направят проблем за това. Обаче така и не се е случвало.

Преди няколко години във Франция, по време на уикенда имах подобен случай. 24 ч. на "чукчета", след това 22 ч. пауза. При контрола разбраха грешката ми и нямаше проблем. Полицаите им не са прости.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Емил

ELM

Емил

Цитат на: Емил - Вторник, 06 Септември, 2011, 18:31:35
Почивка под 15 мин. не се брои за почивка, но и не се брои за карано.

Причина за редакция: Правопис!!!

Запомнете го, колеги!

Причина за редакция: Абсолютно е забранено писането с изцяло главни букви!!!
ELM

bad_kras

"Почивка" под 15 мин се брои за ходене по нужда в работно време!  "Запомнете го колеги"!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***