• Welcome to Форум на българските шофьори.

България и Шенген

Започната от admin, Понеделник, 19 Септември, 2011, 13:07:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Одобрявате ли налагането на вето от страна на холандското правителство върху приемането на България в Шенген? Моето лично мнение е, че макар според нашите управници да сме "технически" подготвени, все още основните критерии не са изпълнени. Не виждам никакво развитие по отношение на знакови дела за корупция и организирана престъпност.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

bad_kras

Колкото по скоро ни вземат в "Шенген" , толкова по скоро ще ядем х..  , дървото!  Всички реват от тоя Шенген.  НО пък ще има възможност още хиляди българи да напуснат доброволно страната след като се отвори свободния пазар за труд!  Така България ще стане "Цигония" , макар че май ромите първи се усетиха и биха чертата посока Европа!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

abator

Ако съм схванал правилно, то идеята на Шенген е границите да станат символични. За мен това означава повече свобода, така че съм ЗА.  :)

admin

Цитат на: abator - Понеделник, 19 Септември, 2011, 14:02:01
Ако съм схванал правилно, то идеята на Шенген е границите да станат символични. За мен това означава повече свобода, така че съм ЗА.  :)

Идеята на Шенген е много повече от премахване на граници. И в същото време граници си има и между държави, членки на споразумението. Например Италия и Гърция.

SOLAR

Нека гледаме позитивно на нещата, а не назад към XIX век !
Съгласен съм, че не всичко ни е наред, но "Авгиевите ни обори" са 65-годишни и искат яко чистене. Причини за отказ винаги могат да се намерят, но нима децата не се поощряват в своите начинания ? Пътя ни е в Шенген, а не към ОНД.

За мен, въпреки, че погледа ми е по-далечен, това правителство РАБОТИ, за разлика от досегашните. Очевидно, това не е изгодно за предишните търтеи, прогонили ни от страната, създавайки "условия" за труд. Радват се на всеки негативизъм....но това е друга тема.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Trucker_Boy

Цитат на: SOLAR - Понеделник, 19 Септември, 2011, 17:00:19

Съгласен съм, че не всичко ни е наред, но "Авгиевите ни обори" са 65-годишни и искат яко чистене. Причини за отказ винаги могат да се намерят, но нима децата не се поощряват в своите начинания ? Пътя ни е в Шенген, а не към ОНД.

За мен, въпреки, че погледа ми е по-далечен, това правителство РАБОТИ, за разлика от досегашните. Очевидно, това не е изгодно за предишните търтеи, прогонили ни от страната, създавайки "условия" за труд. Радват се на всеки негативизъм....но това е друга тема.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Споделям напълно написаното по-горе от SOLAR , +1  :)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Цитат на: SOLAR - Понеделник, 19 Септември, 2011, 17:00:19

ЛЕКИ ПЪТИщА !

А защо мислиш, че тези сега са много по-различни от предишните? Погледни им само вътрешния министър в правителството. Сигурно доволно потрива ръце, когато неговите подчинени всеки ден се "отчитат" с поредната порция глоби например за непоставени предпазни колани. И в същото време не може да ги накара те самите да си слагат коланите. Някъде в останалите държави в ЕС виждал ли си полицаи, които са без поставени колани по време на път? Аз лично не съм виждал. Особено в Германия ми е направило впечатление, че винаги са с колани.

wolves

Значи престъпниците и в момента си движат свободно,някои от тях са на доста високи постове и на високо в йерархията.Проблема пак остава за обикновенните хора,по малко избор,ограничения за работа и не забравяйте опашкита по границите.Примерно какво става след като изчезнат всички заптиета от BG,RO и H,опашките изчезват яко дим.Пак се лови за нас,защото ще продължава корупцията по границите.

Trucker_Boy

Цитат на: woolves - Понеделник, 19 Септември, 2011, 21:34:12
Значи престъпниците и в момента си движат свободно,някои от тях са на доста високи постове и на високо в йерархията.Проблема пак остава за обикновенните хора,по малко избор,ограничения за работа и не забравяйте опашкита по границите.Примерно какво става след като изчезнат всички заптиета от BG,RO и H,опашките изчезват яко дим.Пак се лови за нас,защото ще продължава корупцията по границите.

Ти ако си изряден с документи,почивки и камиона ми е чудно за какво корупция говориш...
www.sbps.eu

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 19 Септември, 2011, 21:37:09
Ти ако си изряден с документи,почивки и камиона ми е чудно за какво корупция говориш...

Ако държиш, мога да изнамеря отнякъде наказателното постановлениe, с което ми налагат глоба 100 лева и ми отнемат 5 контролни точки за "управлява МПС, като не свети предна дясна къса светлина". Обжалвах и съдията ми намали глобата на 50 лева и точките си останаха отнети. Изрази съжаление, че за такова нарушение ми е съставен акт, но ми каза, че принципно освен да намали глобата до минимума, друго не може да направи.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Понеделник, 19 Септември, 2011, 21:41:15

Ако държиш, мога да изнамеря отнякъде наказателното постановлениe, с което ми налагат глоба 100 лева и ми отнемат 5 контролни точки за "управлява МПС, като не свети предна дясна къса светлина". Обжалвах и съдията ми намали глобата на 50 лева и точките си останаха отнети. Изрази съжаление, че за такова нарушение ми е съставен акт, но ми каза, че принципно освен да намали глобата до минимума, друго не може да направи.

Но наказателното постановление за което говориш е направено в България ?
За жалост на балканските народи пътуващи в Европа се води славата ,че винаги са в нарушение.
www.sbps.eu

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 19 Септември, 2011, 21:47:42
Но наказателното постановление за което говориш е направено в България ?
За жалост на балканските народи пътуващи в Европа се води славата ,че винаги са в нарушение.

Ами да. В България. В Благоевград. Предложих им да паркирам колата до патрулката, да отида да си купя крушка и да я сменя. След което да продължа движението си с изправен автомобил. А единият полицай ми каза, че не били пазачи, за да ми пазят колата. Думи нямам относно безграничната им простотия. Не могат да ми предизвикат уважението по никакъв начин.

SOLAR

Цитат на: admin - Понеделник, 19 Септември, 2011, 21:29:48
А защо мислиш, че тези сега са много по-различни от предишните? Погледни им само вътрешния министър в правителството. Сигурно доволно потрива ръце, когато неговите подчинени всеки ден се "отчитат" с поредната порция глоби например за непоставени предпазни колани. И в същото време не може да ги накара те самите да си слагат коланите. Някъде в останалите държави в ЕС виждал ли си полицаи, които са без поставени колани по време на път? Аз лично не съм виждал. Особено в Германия ми е направило впечатление, че винаги са с колани.

Няма значение какво е името на управляващите - те ще бъдат с компромати и нечисто минало. Охулвани и заливани с помия. Според мен тези избори ще се печелят не с купуването на гласове, а с промиване на "мозъци". Сещате ли се коя партия е майстор в това ? Та инструкторите им са още живи. Едните ни заливат с "положителна" информация, другите с "оплювки". Но "всички са маскари" - А. константинов.
А за не поставянето на колани и други издънки е въпрос на възпитание. А кой да ги/ни възпита, като сме научени да се делим на "привелигеровани" и другите.
В една неандерталска страна навлизат нови стандарти. Трябват ни години за да се осъзнаем кое за какво е. Ще го доживеем ли ?

Направил съм единствен курс EU-BG-EU, за смяна номерата на камиона. Връщайки се на унгарската граница в 4 часа сутринта бях проверен от полицай-офицер. Въпреки 5-те изрядни диска които имах, унгареца сочеше един от тях и казваше, че е с проблем за 500 €. Не "знаеше" немски или руски, но по унгарски прибра 100 € джоб-пара. Товара ми бе спешен и...останалото е без коментар.
Поне за това НЕ ИСКАМ граници ! Нека имаме поне таз привилегия !

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

А защо си мислиш, че ако влезем в Шенген и унгарците като си махнат митничарите, онова задължително място на магистралата за контрол ще отпадне? Дали ще е граница, контрол пак ще има и пак някой ще прибира парите. Защото и унгарците са си мизерници. Напоследък чувам, че икономиката им доста е потънала и скоро май ще се удавят.

abator

Шенгенско споразумение
Шенгенско пространство

Премахването на граничния контрол е едно от нещата. Това, което според мен ни касае повече са визите. Сега ако си харесаш някоя фирма, намираща се в Шенген, се налага да си вадиш работна виза или да работиш нелегално и на всеки три месеца да излизаш от съответната страна.

abator