• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разни интересни истории

Започната от abator, Понеделник, 19 Септември, 2011, 22:38:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

Идеята ми е да споделим разни интересни истории, които сме преживели на пътя.  :)

Ето една история от мен:
Преди няколко години карах един бус. Обикновено го ползвахме само през деня, но точно него ден позакъснях и се наложи да се прибирам по тъмно. Като пуснах фаровете се оказа, че десните къси светлини не работят. Та карам си аз и в един момент ме спират полицаите. Единия много строг. Не иска да ме пуска да продължа, докато не оправя фара. Измъкнах крушката с идеята да се окаже лош контакт или нещо подобно, но се оказа, че е изгоряла. Най-близкото място от където можех да потърся крушка беше след десетина километра. Ударих го на молба да ме пуснат. Обещавах, че ще сменя крушката на първата бензиностанция, но строгия полицаи не ме пуска и това е. Тогава се намеси добрия полицаи с приказки от рода на "Чакай малко! То наше момче. Сега ще му помогнем." Хвана телефона и звънна на някакъв негов познат. "Имаш ли еди каква си крушка? Донеси една!". След няма и три минути идва един цивилен и носи крушката. Дори не ме остави аз да я сложа, а я постави той. Пробвах фаровете и всичко свети. Попитах го какво му дължа и той ми вика 50 лв. Пак го питах колко и той пак 50 лв.  ???  Пробвах да мина по-ниско, ама строгия полицай пак тръгна с рогите. Не стига, че ми я носят на крака крушката ами и претенции съм имал. Накрая дадох парите, върнаха ми документите, пожелаха ми приятен път и заминах. Чак после се усетих, че полицая не каза на цивилния къде да дойде и въпреки това, той цъфна на третата минута. Освен това полицаите не са ми взимали пари. Та такива истории стават по нашите родни пътища.

abator

admin

:D :D :D Изключително изобретателни стават нашите полицаи. И както си е във филма, Добрият, Лошият и Злият. 50 лева за крушка си е направо за рекордите на Гинес!

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

Вчера говорих с един колега и той ми разказа следния случай:
Трябвало е да товари от Македония. Пристигнал е навреме, натоварил и се оказало, че документите на товара не са готови. Наложило се е да чака 7 дена. Шефа му се е свързал с фирмата изпращач и е договорил допълнително заплащане от 30 евро на ден за престоя. След приключване на курса тези 7х30=210 евро, са били изплатени на колегата от шефа му, с цел да го обезщети за престоя. Помислете дали вашия шеф би направил това за вас.

imter

Колега,това ми звучи като приказка,честно казано нито един от досегашните ми работодатели нямаше да го направи :).

trenti

Отечествен фронт, Бай Минчо

http://www.vbox7.com/play:dcf5f254d5

http://www.vbox7.com/play:d0b8c71ee2

Само българин може да оцелее през такива премеждия.
"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

trenti

"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"