• Welcome to Форум на българските шофьори.

Живот в кабината, как?

Започната от Уди кълвача, Сряда, 21 Септември, 2011, 12:28:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Уди кълвача

Как се живее 3-4-5-6 месеца в кабина?

Никога не съм искал да живея в кабина, искам да си спа на мойто си легло ;D
най дългите ми курсове са били по 2-3 дена, иначе всяка вечер съм си бил у нас.
Сега обаче, като поседях няколко месеца на мойто си легло  ;D , взех да се замислям...
Ъмчи, викам да пусна една темичка за да добия(а и сигурно не само аз) представа как става тая ралта - готвене, ядене, миене, къпане, пране.... и всякакви там тънкости ;D

Уди кълвача

admin

Цитат на: Уди кълвача - Сряда, 21 Септември, 2011, 12:28:40
Как се живее 3-4-5-6 месеца в кабина?

Никога не съм искал да живея в кабина, искам да си спа на мойто си легло ;D
най дългите ми курсове са били по 2-3 дена, иначе всяка вечер съм си бил у нас.
Сега обаче, като поседях няколко месеца на мойто си легло  ;D , взех да се замислям...
Ъмчи, викам да пусна една темичка за да добия(а и сигурно не само аз) представа как става тая ралта - готвене, ядене, миене, къпане, пране.... и всякакви там тънкости ;D

Живее се. Просто се свиква. В началото е малко трудно, но с течение на времето започваш да си приспособяваш разни неща към новите условия.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

antoniyu

Свиква се не е болка за умиране.Бани има на всяка бензиностанция и перални има на доста.Готвенето и с него се свиква,аз когато тръгнах можех да си изпържа картофи и яйца,но се учи човек от колеги ТВ. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

Бриги Магнито

Елементарно баце ,просто пропускаш миене,готвене ,къпане и тем подобни.
;)

bad_kras

Те така е баце , как ти казва Бригадира!  Много зависи и на каква фирма ще попаднеш!  В някои има много готвене , но няма къпане и пране,в други пък се къпеш на воля , но журиш само на сухо (яденето) , нямаш време за пране - затуй нагласи си една кофа да имаш за всеки случай. Видях колега как в кофата си фърля прането ( естествено с вода и прах за пране) , поставя един капак отгоре и айде в ремаркето!  Така докато стигне разтоварния или товарния адрес --- всичко което е вътре се е изпрало на 60 градуса (лятно време) , само трябва после да опънеш един колан ( по нов ако имаш) и да простреш ( пак в ремаркето) - така сушилнята пак ти е на 60 градуса!  Има и други тънкости за къпането - ако не намериш баня ! Но ще оставя и други опитни колеги да ти обадят ( ако няма кой ) , не се притеснявай да питаш!   с поздрав .........
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Владимир Ангелов

Свиква се колега аз сега като се прибера вкъщи и ми е криво, че не съм в камиона!

Бриги Магнито

Цитат на: willy_betz - Четвъртък, 22 Септември, 2011, 15:50:38
Свиква се колега аз сега като се прибера вкъщи и ми е криво, че не съм в камиона!
Баце има решение ,паркирай си го пред вас  ;)

loshdancho

Има хора стигна ли до крайности.
Да работи вътрешно  в и  около София и да си спи в кабината на  на една пернишка  отбивка.
Върха беше - сутрин на Чепинци .Пич беше спал  в камиона на 5 км. от къщата си.
Питам го що така
-Ми мен в къщи и кучетата ме лаят.
Човека нямаше случай да си спи  в тях , ако легне  на легло после към 12ч. става и се мести в камиона  пред тях :D :D :D  
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

SOLAR

Преди години, когато карах вътрешно из България, тръгвах вечер, спирах из Балкана и преспивах в някоя горичка. Тогава това не бе проблем. Въздуха в задушния град и в планината има разлика.

Който има възможност, си купува или взема под наем каравана за 2-3 романтични седмици, а на мен ми плащат да живея и работя романтично /така възприемам работата си/. За съжаление камиона ми е на 2500 км., за да го паркирам пред нас /а има и забрана в тази част на населеното място/.

Аз се учудвам как може хората да "живеят" като роботи: Стават в определен час, блъскане и ругатни до работното място и обратно. Цял ден едни и същи манипулации, едни и същи хора, после в къщи пред телевизора и в леглото.
Но всеки влак си има пътници.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

LKW

Свиква се. Пътуваш ли навън (в цивилизованите страни) имаш всички екстри като в къщи, ако и камиона ти е по нов още по-добре.Газов котлон,хладилна чанта на ток или на газ ,мивка на ремаркето ,машинка за подстригване,преобразувател от 24 на 220 волта ,лаптоп,телевизор с булсатком,някой и друг леген и други нещица и си готов.За къпане на много бензиностанци или паркинги има баня , а и една две добри думи на персонала във фабриката където разтовараш или товариш ,за да им ползваш банята.За пране на по-горе изброените места има и пералня на която взимат малко пари за пране.Другия вариант е в легена и с едно ластично въже правиш простор между влекача и ремаркето и си готов (поне аз правя така).Лично на мен не ми се слиза от камиона.А и винаги носи една туба пълна с вода ,ако тази в мивката свърши и няма от къде да сипеш също и една машинка за комари е много от полза за лятото.

Замислих се за поста на колегата SOLAR.И аз съм на същото мнение като него.За да работиш професията международен шофьор трябва да ти идва от вътре.

Причина за редакция: Две поредни публикации!
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

loshdancho

ЦитатЗамислих се за поста на колегата SOLAR.И аз съм на същото мнение като него.За да работиш професията международен шофьор трябва да ти идва от вътре.
Лафа беше:
Хирург, музикант, курва и шофьор не се става .Те  такива се раждат! ;)

комбайнер

Цитат на: loshdancho - Петък, 23 Септември, 2011, 16:34:36
ЦитатЗамислих се за поста на колегата SOLAR.И аз съм на същото мнение като него.За да работиш професията международен шофьор трябва да ти идва от вътре.
Лафа беше:
Хирург, музикант, курва и шофьор не се става .Те  такива се раждат! ;)

Като чуя тези лафове, ми звучат като стари вицове. За такива предлагам глоба за авторите в размер от 10 лв., които да се внесат в сметката по организиране на синдиката при Краси.

И като се замисля - това "раждане" и "отвътре", ще рече че пра-пра дедо е бил шофьор или поне....каруцар. ;)

Бриги Магнито

Айдеееееееее и ти ли баце извади кочано не мой с лошо.

LKW

Имам един въпрос към колегата комбайнер ,колко време му е бил наи дългия престои в кабина на камион?

Него приемай като заяждане.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

loshdancho

Има значи да учиш още до като разбереш това което съм казал
Цитат на: комбайнер - Петък, 23 Септември, 2011, 18:21:24
Цитат на: loshdancho - Петък, 23 Септември, 2011, 16:34:36
Лафа беше:
Хирург, музикант, курва и шофьор не се става .Те  такива се раждат! ;)

Като чуя тези лафове, ми звучат като стари вицове. За такива предлагам глоба за авторите в размер от 10 лв., които да се внесат в сметката по организиране на синдиката при Краси.

И като се замисля - това "раждане" и "отвътре", ще рече че пра-пра дедо е бил шофьор или поне....каруцар. ;)
Има да учиш монго още докато разбереш това което съм казал.

loshdancho