• Welcome to Форум на българските шофьори.

Живот в кабината, как?

Започната от Уди кълвача, Сряда, 21 Септември, 2011, 12:28:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

комбайнер

Колеги, не се дразнете! Просто съм откровен.
Темата е за живота в кабината, а не кой колко голяма риба е хванал, или на кой е най-голем .... авторитета.
Споделеното по същество е полезно, и благодаря за положения труд.
Тъй като не съм бил само поп, то в кабината съм бил не дълги, а "къси" години време, за да ми е познато всичко това което споделяте.
Шофьорлъка за мен е вид работа и като всяка работа която съм работил, я приемам достатъчно сериозно. Няма нищо лошо, нали?

комбайнер

loshdancho

ЦитатШофьорлъка за мен е вид работа
А за  някои хора начин на живот.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

За други непостижима цел,ма се стараят.(визирам себе си) :D :D :D :D ;)

комбайнер

Наскоро се наложи два дни и три нощи да прекарам на терминал.
От двете ми страни бръмчат хладилници, а от третата - мелницата свири като сирена при тревога. Ако не бях на работа, щях да си "плюя на петите". Излиза, че начина на живот е част от работата.

Бриги Магнито

Е тва си убавиня бре ,аз умрем до хладилник да запрем се сънувам,че съм на яхта у морето у твоя случай е имало и кораб с руски туристки и ти е свиркал ма ти се за пуста работа си мислил,мани я няма да избега.

комбайнер

Обикновено работата все дава зор, та багажа го нахвърлям в кабината и тръгвам. Два-три дена нема живот, доде не си застане всичко на мястото.
За багажа-всичко се събира по списък .. и в кашончета.
Има кашонче с играчки-телефони, зарядни, фотоапарат, лаптоп, навигация, атласи, тетрадки и...др.
Кашонче с "устройства за готвене"-тенджерка тефлонова с дръжка и капак /с малък диаметър и висок борд/, дървени бъркалки, дъска за рязане, 1-2 чинии от алпака за подгряване на манджата /консервата/ и др.
Кашонче с варива и подправки.
Газов котлон туристически + малко котлонче за чая.
Разцепено ПВЦ шише с приборите.
Туба с кранче за вода за миене.
И т.н.
Ръчно пране покрай многократно превишаващ брой абита е рисковано. ;)
Банята обикновено е 2 евро, и въпреки лафа, че ги има навсякъде, е за предпочитане като видите да я ползвате. Водя си статистика за това къде има баня.
Пералните и сушилните също не са толкоз срещани, па и 5-7 евро за едното не е хептен евтино.
Ако има празен сандък от пожарогасител по ремаркето, може да събере 4*5л туби с вода за пиене.
Препарат за стъкла и рула хартиена кърпа, добре чистят стъклата и огледалата.
Кабината трябва да е почистена много добре, за да не се вдишва прахоляк от пода.
Добре е освен походно столче, да има и сгъваема масичка-ако няма по  ремаркето сандък, чийто капак да се ползва.
Една сгъваема количка за пазаруване също ще е от полза.
Стъклата на вратите оставям достатъчно отворени, за да влиза чист въздух. Затворените стъкла не спасяват от упойващ спрей.
Вечер преди лягане пия повече течности, та да ми гарантират през нощта 2-3 проверки на камиона. ;)Не се набиват само консерви, ако е косерва е добре малко да се "облагороди" с вода и др. подръчни храни. Храната трябва да е разнообразна, колкото и да е евтина.

tirtonev

Щуротий,ама си е самата истина.И много ми е интересно като се прибереш и ти кажат ,че нямат пари и не могат да ти платят,поне мизерията......
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

bad_kras

Цитат на: комбайнер - Събота, 24 Септември, 2011, 00:03:57
Обикновено работата все дава зор, та багажа го нахвърлям в кабината и тръгвам. Два-три дена нема живот, доде не си застане всичко на мястото.
За багажа-всичко се събира по списък .. и в кашончета.
Има кашонче с играчки-телефони, зарядни, фотоапарат, лаптоп, навигация, атласи, тетрадки и...др.
Кашонче с "устройства за готвене"-тенджерка тефлонова с дръжка и капак /с малък диаметър и висок борд/, дървени бъркалки, дъска за рязане, 1-2 чинии от алпака за подгряване на манджата /консервата/ и др.
Кашонче с варива и подправки.
Газов котлон туристически + малко котлонче за чая.
Разцепено ПВЦ шише с приборите.
Туба с кранче за вода за миене.
И т.н.
Ръчно пране покрай многократно превишаващ брой абита е рисковано. ;)
Банята обикновено е 2 евро, и въпреки лафа, че ги има навсякъде, е за предпочитане като видите да я ползвате. Водя си статистика за това къде има баня.
Пералните и сушилните също не са толкоз срещани, па и 5-7 евро за едното не е хептен евтино.
Ако има празен сандък от пожарогасител по ремаркето, може да събере 4*5л туби с вода за пиене.
Препарат за стъкла и рула хартиена кърпа, добре чистят стъклата и огледалата.
Кабината трябва да е почистена много добре, за да не се вдишва прахоляк от пода.
Добре е освен походно столче, да има и сгъваема масичка-ако няма по  ремаркето сандък, чийто капак да се ползва.
Една сгъваема количка за пазаруване също ще е от полза.
Стъклата на вратите оставям достатъчно отворени, за да влиза чист въздух. Затворените стъкла не спасяват от упойващ спрей.
Вечер преди лягане пия повече течности, та да ми гарантират през нощта 2-3 проверки на камиона. ;)Не се набиват само консерви, ако е косерва е добре малко да се "облагороди" с вода и др. подръчни храни. Храната трябва да е разнообразна, колкото и да е евтина.
Ха , браво бе комбайнер +1 от мен за.....майчиното мляко - дет се вика! То мноо кашончета ве , де ги сбираш?
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

Цитат на: tirtonev - Събота, 24 Септември, 2011, 01:27:05
Щуротий,ама си е самата истина.И много ми е интересно като се прибереш и ти кажат ,че нямат пари и не могат да ти платят,поне мизерията......
Ам следващия курс намаляш.....кашончетата!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

SOLAR

Живот в кабината - живот консерва 

Караш консерва. Живееш в консерва. Спиш в консерва. Храна от консерва. Гледаш филми от консерва. Говориш с шефа от консерва.
Само секса е на ръка.   

ЛЕКИ ПЪТИщА !

g_dandy

Най-трудна е частта със собствените мисли и вътрешния глас,особено ако мислите не са само положителни,свързани с жени,ядене и пиене!

BoBy_BoY

Момци, аз накрая се оплетох в темичката! Тя работата стана като ,,развален телефон". ??? ??? ???
Еййй пич, тази работа се развива като маймуна да стане човек! Еволюция се казва! Всичко кое е изредено си е верно. Ама ти като тръгнеш и сам ще се научиш.
Къпането-забрави като начало. Ще караш до като се вмиришеш на кисело и мухите около тебе почнат да припадат. Като начало ще дириш река, езеро, па после минеш на шишета до като ти писне и почваш да си плащаш за баня. Така стои и въпроса с пералнята. С яденето е по-сложно. Там си трябва нюх и знание. Като начало ще папкаш ,,кучешка радост" до като се самозабравиш кога за последно си ходил по голяма нужда.После се святкаш за газов котлон, тиган+яйца. И така постепенно навлизаш в занаята до като се усетиш, че шефа ти те е използвал, като ти кихал най-малко за свършена работа. Това е! После ти е ред да питаш и за Tir Carnet, Cmr, тахо шайби, паузи,пътища... И кога се погледнеш от 23г си станал 35 с побелела коса и високо кръвно! Това е пич! Леки пътища и много късмет!

Уди кълвача

Цитат на: BoBy_BoY - Сряда, 05 Октомври, 2011, 15:01:54
   И кога се погледнеш от 23г си станал 35 с побелела коса и високо кръвно!

Въх, ми аз ся съм на толкоз бе ;D
Зася кръвното бива, ама пуста ралта, се га няа.... чи затва ся опипвам почвата ::)

BoBy_BoY

Цитат на: Уди кълвача - Сряда, 05 Октомври, 2011, 18:48:33
Цитат на: BoBy_BoY - Сряда, 05 Октомври, 2011, 15:01:54
   И кога се погледнеш от 23г си станал 35 с побелела коса и високо кръвно!

Въх, ми аз ся съм на толкоз бе ;D
Зася кръвното бива, ама пуста ралта, се га няа.... чи затва ся опипвам почвата ::)
Ами стъпвай здраво на нея и газ!

georgi87

Баце за 3 месеца живот в кабината без прибиране на края ми се не прибираше дом можех още 3 да седа ама пътувах по съюза требва да знаеш че като тръгваш на път с 2800 usd си некакъв бог в тия държави ядене пиене и невести колко моо носиш

georgi87