• Welcome to Форум на българските шофьори.

Винетките, ИА "Пътища" и още нещо

Започната от admin, Четвъртък, 22 Септември, 2011, 11:24:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Имате ли винетка и каква е тя?

Годишна
6 (50%)
Месечна
0 (0%)
Седмична
0 (0%)
Дневна
4 (33.3%)
Без винетка съм
1 (8.3%)
Нямам мнение
1 (8.3%)

Общ брой гласове: 12

admin

Преди минути попаднах на една статия за подмяна на винетка в резултат на смяна на предно стъкло и останах потресен от мудността и бюрокрацията в държавната ни администрация. Случвало ли ви се е подобно нещо, като описаното в статията от линка по-долу?

http://www.webcafe.bg/id_1106019031_Devette_stapki_na_ADA__
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

abator

Истината е, че в България гъмжи от бюрокрация. Няма значение дали става въпрос за винетки или някакъв друг документ. Всичко става с много нерви и загубено време. Аз например си чакам картата за квалификация на водача и до момента са минали към 70 дни. Нямам идея кога ще бъде готова. Докато не я видя в ръцете си не вярвам, че проблемите по издаването са приключили.

abator

admin

Цитат на: abator - Четвъртък, 22 Септември, 2011, 12:04:28
Истината е, че в България гъмжи от бюрокрация. Няма значение дали става въпрос за винетки или някакъв друг документ. Всичко става с много нерви и загубено време. Аз например си чакам картата за квалификация на водача и до момента са минали към 70 дни. Нямам идея кога ще бъде готова. Докато не я видя в ръцете си не вярвам, че проблемите по издаването са приключили.

Чакаш 70 дни? Няма ли някакъв законен срок, в който картата трябва да е готова?

МИНКО ИЛЧЕВ

Има професии, които няма как да не работят, но често са винаги виновни, а съответно удръжки, неплащане (като шофьорската). Има такива професии, на някой малко се плаща, но пак е поне десет пъти повече от заработеното (да ходиш по стаите, да пиеш кафе, да препрашташ насам-натам). В Градски транспорт, поделение "Малашевци", където работих 7 години. Принципа беше, горе долу еднаква заплата. Работата едни карат съчленени автобуси, през центъра превозват по 2'000 човека, камери по кръстовищата и много късмет се изисква да минеш изрядно (шофьорите ще разберат). Малък автобус, за целия ден, минаваш 5-6 светофара (значи за целия ден можеш 6 пъти да минеш на червено, а при 150 светофара), превозват 50-100 човека, сетете се кой е на по-добри доходи. Администрацията за всяка бележка, 4-5 подписа, както беше споменато в статията, само се подписват без да се поглежда. А тази бележка, обикновено се вади на компютър, с няколко натискания на клавишите, но казват ела вдругиден.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Бриги Магнито

Илчев бацин не мога да се сдържа да те не поям.
Та бацин тука пичовете мъцат за некви подмени на винетки и бюрокрацията към тва начинение.
Ти отиде на некви ора некви светофари и бем ли го още къде.
То и цитираното подразделение(а не поделение) от теб не ползва таквиз неща кат винетки,сигур с бюрокрацията трябва е нишката ма светни тъпите парчета кат мен де да сгреем та да ни просветне.

abator

Цитат на: admin - Четвъртък, 22 Септември, 2011, 12:10:32
Чакаш 70 дни? Няма ли някакъв законен срок, в който картата трябва да е готова?

Веднъж пуснах заявление и се оказа, че са объркали номера на книжката ми. Бях принуден да пусна второ заявление и сега не знам дали всичко ще е наред. Може пак нещо да не им хареса. Държа да отбележа, че си платих за попълване на заявленията. Аз само се подписах.

admin

Бригадир, и тъй като темата е за винетките и още нещо, ще си позволя да вмъкна повторното ми плащане на заявление за издаване на дигитална карта. Първото не го приеха, защото подписът ми излизал 2 милиметра извън полето. А полето знаете колко е голямо. Аз им казвам, че такъв ми е подписа, малко разтеглен, обаче те ми обясняват, че "швейцарците много се сърдят, като им пращат такива заявления".

Бриги Магнито

Ма нема лошо да се вмъква ,то швейцарците зад Боила верно им е писнало от такива подписи ма срещу още некви си 12 кинти го преживяват та за тва по 2 заявления са нужни.
Да взема и аз да вмъкна нещо към тва още нещо,днес ме мърза си теглим една стружка на брадата и от срам не смеем да припарим до магазина да си закупя фаски,та по тоя повод изкарах машинката та в момента си тъпчем една фаска ма голям зор се оказва.Некви идеи по въпроса.

Емил

Цитат на: admin - Четвъртък, 22 Септември, 2011, 13:05:24
Бригадир, и тъй като темата е за винетките и още нещо, ще си позволя да вмъкна повторното ми плащане на заявление за издаване на дигитална карта. Първото не го приеха, защото подписът ми излизал 2 милиметра извън полето. А полето знаете колко е голямо. Аз им казвам, че такъв ми е подписа, малко разтеглен, обаче те ми обясняват, че "швейцарците много се сърдят, като им пращат такива заявления".
Дигиталните карти се правят в България от фирма Демакс
ELM

Емил

ELM