• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дискордиа

Започната от o, Сряда, 28 Септември, 2011, 00:35:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!na

Цитат на: velizar - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 14:24:07
Колежке, според теб колко е цената ?  Последната композиция , която дакараха от Швеция беше на цена Е 57259, заедно с бордово полуремарке SCHMITZ. Камиона е FH Euro 5  520к.с., влекач 6х2 с буге. Ремаркето е със 6 гуми 355х60/19.5 , с брезент и е високо 4м. Като се срещнем с колега, който го кара, ще го снимам. Цвета му е тъмно син металик, с макси кабина, 2 легла и вероятно всички екстри. Скорости автоматични. Аз лично не съм го карал, но много му се кефих, като го докараха. На предната доставка на композиции, едната беше подарък от завода на Volvo.

Админа вече е изразил мнение, моето е същото и се основава на факта, че работя за Волво.
Не съм чувала български фирми да си купуват камиони директно от завод на Волво Тръкс.
Още по-малко на такива цени за нова композиция.
Ще се радвам да споделиш (може и на лично съобщение) за коя българска фирма става въпрос.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

velizar

@ Колежке, на лични ще продължим, че темата все пак е за Дискордия  ;)
@ Админ, нали знаеш, че за една и съща стока в BG и извън страната има различна цена, според количеството и клиента  :)
Сега се сетих и за гаранционния сервиз на тези камиони. Според Вас колеги, защо обслужвенето по гаранцията се извършва в Германия, до където и пътуват най-вече тези камиони, а не в сервизите на Volvo в България, дори и в новия сервиз в Бургас ?

velizar

!na

И аз ти отговорих :)
За протокола обаче - такива разлики в цените няма никъде по света, дори за големи обеми.

Упс, сега видях, че си си дописал поста, затова същото правя и аз

Цитат на: velizar - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 16:20:56
Сега се сетих и за гаранционния сервиз на тези камиони. Според Вас колеги, защо обслужвенето по гаранцията се извършва в Германия, до където и пътуват най-вече тези камиони, а не в сервизите на Volvo в България, дори и в новия сервиз в Бургас ?

Два варианта - защото им е най-удобно - сам казваш, че дотам най-вече пътуват тези камиони.
Второ - в Германия сервизите не са един и два, докато в Бургас има един оторизиран, с определен капацитет, и е възможно не винаги да приема камион на минутата.

antoniyu

Цитат на: velizar - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 16:20:56
@ Колежке, на лични ще продължим, че темата все пак е за Дискордия  ;)
@ Админ, нали знаеш, че за една и съща стока в BG и извън страната има различна цена, според количеството и клиента  :)

Така през 2009г в Розеларе Белгия бях за камиони,от името на Жоро Загоров(Ю-БИ-ЕН) цената беше 72.000евро с отстъпка за транспорта до БГ и при заявка за 35 камиона.Чисто нов шмитц от Алтеберг,Германия струваше 23.000евро с отстъпката за 35 ремаркета,реалната цена за ремаркето е 27,200евро без посредник с включени към цената застраховка и един месец митническа годност.Забравих да спомена,че камионите са с цолови номера и застраховка.
Ценовата листа във Розеларе беше същата.   
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Бърза справка в www.mobile.de показва, че цената на композиция втора употреба с година на производство 2009-2010 е поне 65000 евро. Нещо не ми е ясно как и откъде ще се закупи нова композиция за по-малко пари?  ::) ::) ::)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

FH16

Отивам в Шведско да си напазаря камиончета с ремаркенца за 57000Е......упс,ма те били "демо" ;D

!na

Ти шега си правиш, колежке :) ама ако това беше цената дали нямаше всеки 5ти българин да крачи гордо по Царя по влекач....ремаркенцето само кат' тръгне за щайгите със зимнината

Бриги Магнито

Цитат на: !na - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 20:34:52
Ти шега си правиш, колежке :) ама ако това беше цената дали нямаше всеки 5ти българин да крачи гордо по Царя по влекач....ремаркенцето само кат' тръгне за щайгите със зимнината
Е тва си е идея требва да призная.Ма кофти кат е мокро само влекач ше е мноо дрифт на тез павенца.

georgi87

Баце аз работих в скапаната фирма от април до юни 2010г. защото също като теб само там ме взеха   цецо ми се обади и почнах Германия Гърция през БГ успях да навъртя 27000км и получих със голям зор 1200лв пожелавам им на всички които по това вземе са бачкали там не като шофьори разбирасе всичко най-лошо което може да се случи на човек да ги сполети. И предварително се извинявам за правописа.

bandita

Здравейте колеги,искам да ви питам някой знае ли на какво дередже в момента е фирмата

lefterow

Цитат на: bandita - Неделя, 26 Август, 2012, 14:50:43
Здравейте колеги,искам да ви питам някой знае ли на какво дередже в момента е фирмата

Като всички други.Бачкаш и от време ти плащат.

auto_g1zi

Здравейте,колеги.Аз също съм работил в споменатата фирма,по мое време началник трансорт ни беше Наско!  ::)Лично Аз не съм имал проблеми с получаването на парите си,с камйоните или каквото и да е било друго.  ??? моят баща също е работил там,и той не е имал никакви проблеми за периода над 10год. работа в фирмата!Имаше колеги които не получаваха това което са заработил, по обясними причини разбира се.Леки пътища! :P

bandita

Някои с по пресна информация ако има нека каже все пак ;)

scaniavolvo

Колеги някой може ли да ми каже къде им са офисите на Дискордията.Някакви адреси,ако знаете.

stoan

Това е официалния сайт на фирмата.http://www-bg.discordia.bg/?81&02&964

stoan