• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дискордиа

Започната от o, Сряда, 28 Септември, 2011, 00:35:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dilyan_Zagorchev

Дискордията плаща с месец назад като ги питах преди време.Благодаря.

Dilyan_Zagorchev

d2maper

Някаква промяна има ли при Дискордията?
Последно плащането не беше много ок.

d2maper

remote_pm

И аз чакам инфо. Или няма съфорумници, работещи там или не четат...или не казват, не знам. След някой и друг месец със сигурност ще пиша, тези дни ще пиша и за евродрайв ( школата от Петърч )

THE_DRIVER_82

Здравей,какво стана с Eurodrive?

remote_pm

Здрасти! За мен ( дето не съм се сблъсквал с фирми ) евродрайв са чисто измишльотини. Даваш едни пари предварително ( уж безплатна школа ), дето ти ги удържат докато работиш. Подписваш договор за 18 месеца ( не съм го виждал, но съм убеден, че е пълен с неустойки ). Осигуровки на мин заплата, докато си почивка ( прим след 3 месеца каране ), "вземаш нещичко" по техни думи, работят с лидл мисля че беше, товарене разтоварване ( от където идвали бонусите, какви бонуси така и не разбрах ). Караш с титуляр докато реши че си готов, до тогава ти плащат "нещичко". Аз лично не разбрах много много и не останах доволен от обясненията им. Имаше един двама по - запознати ( може би са били диспечери, нямам идея ), задаваха много смислени въпроси и много точни, съответно представителката на фирмата отговаряше уклончиво и видимо се изнервяше. Ако някой иска да се заробва, да пробва, взимат и с С и с Б, не знам какво правиш междувременно, аз бях много надъхан, но се отказах. Май сефтето на влекача ще е в чужбина, губя нещо надежда, че ще попадна на нормална българска фирма.

THE_DRIVER_82

remote_pm

Не ме разбирай погрешно, имаше хора, които още следващата седмица казаха, че отиват и се записват ( някои казаха че са много на зор ). Казвам ти моето мнение, но явно има хора, които се навиват. Успех

Boroman21

Че по западните да не би да е по-добре? И там е работа до откат, вярно няма я тая глупост с договори и т. н. Ама и старта е труден.

Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk

remote_pm

То лесно начало не знам да има където и да е. Работа до откат, да ама знаеш защо го правиш и си има правила, които се спазват. 100% си има ядове и тн, но не мога да се убедя, че е същото катп бг работодател

Boroman21

Цитат на: remote_pm - Вторник, 04 Февруари, 2020, 16:22:16
То лесно начало не знам да има където и да е. Работа до откат, да ама знаеш защо го правиш и си има правила, които се спазват. 100% си има ядове и тн, но не мога да се убедя, че е същото катп бг работодател
Зависи,  за последните 3 месеца имам 4 нарушения  при западен работодател оторизирани от фирмата. За 5 месеца работа за български работодател нямам и  една забележка защо не мога да стигна или разтоваря  на адреса. За оторизирани нарушения пък и дума не можеше да става.  Това по скоро зависи от фирмата.

remote_pm

Най - вероятно си прав, не мога да изказвам мнение, тъй като не съм и новобранка още. Само за инфо, на колко те осигурява бг работодателя и на колко чуждия? В смисъл че не е ли по - добре да те глобяват при нарушение, но да си осигурен на н- хиляди евро на месец, вместо трета категория на 620 лв в Бг? Питам защото наистина нищо не знам и тепърва ще се снлъсквам с тези таботи

Boroman21

На колкото повече те осигуряват толкова е по-добре за платени отпуски, болнични, обезщетения при безработица и накрая за пенсията. Например у нас при 610лв(2 категория) и 1535€ в Австрия разлика от небето до земята. Но има и едно голямо НО, работата за чужда фирма предполага емиграция с всичките позитиви и негативи. Ако си семеен е кофти, да си виждаш семейството 24дни годишно  за мен си е нон сенс. Следователно трябва да се прибираш поне на 3 месеца, а това често не се приема с охота от повечето западни работодатели. Задължителни разходи имаш за квартира, кола и пари за всякакви други разходи. Тия пари могат да варират в много широки граници. Квартира например аз съм плащал 680€ като си имах само стая с общ санитарен възел. А месечните ми разходи преминаваха 1000€ с  разходите за транспорт и храна.
Толкова големи разходи  само за сам човек лично за мен за излишни. Вече ако решиш да емигрираш семейно и сте ок с промяната си заслужава. За ерген най-доброто си е работа за БГ фирма на  режим 4/1-2 седмици , нямаш разходи за квартири и т.н. Вземаш 2200-2300€  на месец и ако искаш винаги може да се доосигуряваш доброволно и си решаваш проблема.

THE_DRIVER_82

Цитат на: remote_pm - Вторник, 04 Февруари, 2020, 16:22:16

Колега ти започна ли в някоя фирма?

remote_pm

Засега никъде не съм. Чакам още някой месец да изкарам Е категория и междувременно се оглеждам. Намерих някой вариант за работа само с С категория, но нещо не ми се хваща.

THE_DRIVER_82

Цитат на: remote_pm - Петък, 07 Февруари, 2020, 19:19:15
Засега никъде не съм. Чакам още някой месец да изкарам Е категория и междувременно се оглеждам. Намерих някой вариант за работа само с С категория, но нещо не ми се хваща.

С Е кат не е по розово положението.

THE_DRIVER_82