• Welcome to Форум на българските шофьори.

Вайс Транс - Пловдив

Започната от ifchu, Понеделник, 20 Декември, 2010, 13:37:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Разузнавах си един ден и открих,че гаража на въпросната фирма е на ,,кукленско шосе,, и околовръстното ,това в гр. Пловдив де   ;) ;) ;)
Това за инфо иначе съвета ми е 1-2 братя или 5-ма се тая започването на работа в подобна фирма е поне за мене неоправдан риск.
Ще хода да работа там и ще се надявам,че съм при брата който плаща и съм щял да науча нещо,момци  :D айде моля ви се бре аз и в  софийския клон на ф-ма ,,Титан,, пак ще науча нещо пък и шанса да ми платът е почти 90%
;) ;) ;) ;) аман ПУЦ-ове

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

vero

vero

р...

Цитат на: vero - Петък, 11 Март, 2011, 21:05:48
ваиса  бяха ок  :(
сам го каза бяха,той и доктора в началото даваше ,а сега ядец((((
Винаги има изход

antoniyu

Преди две седмици ходих до Вайстранс Стефан Василски да си търся  работа.Казаха,че се работи Испания Англия 0,11 цента на километър(това го знаех от негови шофьори) попитах за заплащането как става на месец ли е как е отговорът е следния: работиш ние ти праштаме ЗАПЛАТАТА за която се подписваш 396 лв +100 евро по карта и когато се върнеш получаваш останалите пари като си удържаме заплатата 396 лв.Без да кажа нищо станах и си  тръгнах.Поредният трик за не дваване на заплата но доста умен начин не можеш да докажеш нищо,че не ти е превеждал заплата,а всъщност всички са така не я дават тая пуста заплата за свещи ли си ги събират незнам.     
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

geo.dim

Писал съм за Вайс-а. При некоректните фирми, има бутон оплакване за фирма, та там съм описал всичко подробно.

Накратко ще го повторя. Работих почти 6 месеца при Иван Василски. Работата не е лоша- има време и за почивки и за къпане, пране.. Кара се изключително по национали. 13-15 000км.месечно.

Проблема там е, че един от ромски пройзход и жена му се вживяват на Бос-ове. Иван го назначил за нач. офис и... е оставил всичко в негови ръце на самотек. Та оттам идва и голямото текучество. Лошото отношение и измислени обвинения и свади. До като бях там напуснаха десетки Качествени колеги.
    Тоя ром ме е събуждал по нощите да разтоварвам, когато имам час записан за след времето, в което ще вляза в раб. ден. А се получаваше обратния ефект- по рег. 561- като разтоваря в 1 часа, къде да натоваря? И айде в паузи 2 една след друга... Ей такива тъпотий там край нямат, защото спедицията му е от абсолютно неграмотни.  И ако Иван се светне- фирмата може да е една от най-Качествените на пазара.

Относно заплащането- уговорката е по 50 е. за всеки ден. Само малцина ги вземат- 6 приближени му (но и са готини колеги) На калкулацията след 3-тия месец, останалите (отново по идей на рома) се режат поголовно. Платиха ми по 1200е бруто, след като нямах нито едно нарушение.

А най лошото е- че в период почти 6 месеца, нямах пари. И 5 е  за мост често, защото началник офиса (рома)- хич не го е еня.

За Стефан- от колегите там работещи- казват, че е адски точен в плащанията си.  Никой не напускаше. Сега как е незнам. Възможно е да е накупил още машини и затова да търси персонал. Незнам.

BoBy_BoY

Цитат на: geo.dim - Неделя, 10 Април, 2011, 11:52:43
Писал съм за Вайс-а. При некоректните фирми, има бутон оплакване за фирма, та там съм описал всичко подробно.

Накратко ще го повторя. Работих почти 6 месеца при Иван Василски. Работата не е лоша- има време и за почивки и за къпане, пране.. Кара се изключително по национали. 13-15 000км.месечно.

Проблема там е, че един от ромски пройзход и жена му се вживяват на Бос-ове. Иван го назначил за нач. офис и... е оставил всичко в негови ръце на самотек. Та оттам идва и голямото текучество. Лошото отношение и измислени обвинения и свади. До като бях там напуснаха десетки Качествени колеги.
    Тоя ром ме е събуждал по нощите да разтоварвам, когато имам час записан за след времето, в което ще вляза в раб. ден. А се получаваше обратния ефект- по рег. 561- като разтоваря в 1 часа, къде да натоваря? И айде в паузи 2 една след друга... Ей такива тъпотий там край нямат, защото спедицията му е от абсолютно неграмотни.  И ако Иван се светне- фирмата може да е една от най-Качествените на пазара.

Относно заплащането- уговорката е по 50 е. за всеки ден. Само малцина ги вземат- 6 приближени му (но и са готини колеги) На калкулацията след 3-тия месец, останалите (отново по идей на рома) се режат поголовно. Платиха ми по 1200е бруто, след като нямах нито едно нарушение.

А най лошото е- че в период почти 6 месеца, нямах пари. И 5 е  за мост често, защото началник офиса (рома)- хич не го е еня.

За Стефан- от колегите там работещи- казват, че е адски точен в плащанията си.  Никой не напускаше. Сега как е незнам. Възможно е да е накупил още машини и затова да търси персонал. Незнам.

Един чорбаджия като го свикнеш да ти гепи от парите как да отвикне от този навик, а? Чесно, не съм попадал в такава фирма да не ми плати това което ми е обещал! Вземал съм малко, но винаги. Сега съм на по-добро место и тук се вижда какво вземат и те и какво слагат в техния си джоб. всеки си знае капацитета,нали? ;)

mitqta_b

Това е "НАЙ-ХУБАВАТА" Фирма. Иван Василски е шефа Камионите са стари STRALISI които не виждат сервизи и обслужването им е под всякаква критика. Парите ги превеждат докато си в EU нормално по 500 EURO на месец но като се прибереш в BG чакаш и се молиш за парите си а отделно ти спират за НАФТА от парите ти сякаш си я ИЗПИЛ и в крайна сметка ти остава работата без получаване на обещаните пари. Сега имат голяма нужда за шофьори за да пращат за смяна в EU защото които се прибере не се връща там,сещате се защо!!!

Swatch

НЕКОРЕКТНИ! Сега нямат шофьори! Нека им! На паркинг в Испания има 8 камиона без шофьори. Работиш им, а пари не дават. Тези, които преди месеци се прибраха още не са си взели парите. Най-вероятно няма и да ги вземат. Г-н Василски принуждава шофьорите да подписват ЗАПИС НА ЗАПОВЕД за петцифрена сума, за да си получат парите. Това означава, че когато той реши може да предяви иск и да си ги вземе обратно, дори двукратно и трикратно повече. В 21 век това се нарича РЕКЕТ и е подсъдимо (скоро и това ще стане) 8) 8) 8) Оставете "рома", работещ в офиса, той просто  е марионетка, да се изживява както си иска... неговото време изтича. При такова ръководство- това е верният път към фалит.

rob.na.vaitrans

Цитат на: BoBy_BoY - Неделя, 10 Април, 2011, 12:17:59
   Един чорбаджия като го свикнеш да ти гепи от парите как да отвикне от този навик, а? Чесно, не съм попадал в такава фирма да не ми плати това което ми е обещал! Вземал съм малко, но винаги. Сега съм на по-добро место и тук се вижда какво вземат и те и какво слагат в техния си джоб. всеки си знае капацитета,нали? ;)
Цитат на: geo.dim - Неделя, 10 Април, 2011, 11:52:43

Боби бой е прав.
Василски и сега прави така. Работиш при него без да ти плаща. Тази година още не е изплатил на никого заплатите от миналата година, а трябваше според уговорката с него да ги изплати до средата на януари 2013 година.
Стария персонал в офиса напуснаха и сега са нови звезди, които само си прехвърлят топката за заплащането.
Шофьорите масово не получават заплатите си, а и на всичкото отгоре, като си поискаш заработеното едва ли не му искаш лична услуга, а не работиш за него. Като говориш с Василски и му кажеш, че нямаш пари, той или е болен и те прехвърля към офиса или те заплашва с уволнение и съд. В тази фирма се работи за да им плащаш, а не да ти плащат. Колегата не уточни, че Василски плаща по 500 евро всеки месец аванс, от които ти си плащаш служебните разходи и ремонти и като си направиш едно просто математическо изчисление се оказва че работиш за не повече от 250-300 евро при най-добрите дни.
Хората започнаха да напускат и да прежалват заплатите, които никога няма да получат, само и само да си нямат вземане даване с Вайс транс и Василски.

rob.na.vaitrans