• Welcome to Форум на българските шофьори.

Време за управление и почивка

Започната от комбайнер, Събота, 15 Октомври, 2011, 09:35:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

комбайнер

За да управлявате и спите спокойно, трябва да сте изрядни с тези времена.
Кой как се организира, за да е наясно с тези времена, както за деня така и за 28 дни назад.
Едни си носят будилници, други ползват хронометри, пишат в тетрадки, разчитат на яка памет и т.н.
А Вие?

комбайнер

abator

abator

godji

Аз също ползвам хронометър и тетрадка , но в последно време тетрадка и на Актроса пътния калкулатор(който обаче не е доизпипан и още му нямам пълно доверие ) ! Така че си гледам и часовника .28 дни назад не ги мисля ,само последните две седмици .Според мен и 21 дни назад са достатъчни за проверка , но щом някой по-умен от мен е решил да са 28 така ще е :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

комбайнер

Брей, само двама си признават за хронометъра и тетрадката. Останалите сигурно са роднини на Айнщайн!? ;D ;D ;D

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Моя милост е изглежда рода с Айнщаин,защото си маам по часовника на тахото и писанията ми по пътнио лист  ;) .
Пример сутрин съм тръгнал в 8:00 значи мое си фискам до 12:30 ако обаче решим да сръбнем кайвенце нейде в тоз времеви период просто към 12:30 тургам съответното време за кайвенце и ако съм сърбал 22мин. означава,че си фискам до 12:55 ако повторим кайвенцето или нещо друго пак така после дремнем 30 мин или 45 според зависи и па така турнем си 4 часа и 30 мин . и па си фискам пък като не ми се поучи е съдба минаваме на план Б тоест префактурираме  ;) и така на служители на фирма джадай не ми е проблем да им покажем шайбици за 6 месеца назад шом са толкоз зорлии,но виж със запетайките и точките или кривия ми почерк по товарителницата нешо немоеме да се разбереме,дип че съм нервак и като се отпцуваме едно убаво стане номеро.
Убава темица иначе виждал съм ора с елки ,аларми на телефони и др. бе има си интерес по темичката ше се кефна на идей по въпроса.
Отворено парче съм за нови идей по въпроса.
А и забравих да вметна проблем ми е само работното време не часовете за каране ,даже 10 часа никога не съм фискал. ;)

Станимир

Ползвам само тетрадка.Винаги правя 50мин. пауза.След 10ч каране задължително 11ч пауза.

комбайнер

Колко е дълга може да е най-късата и най-дългата работна седмица според вас?

admin

Цитат на: комбайнер - Неделя, 16 Октомври, 2011, 16:29:47
Колко е дълга може да е най-късата и най-дългата работна седмица според вас?

Конкретизирай въпроса си и ще се опитам да ти отговоря. Принципно най-къса може да е и един ден. Най-дълга работна седмица може да бъде 6 дни. Задължително трябва да имаш един почивен ден след това.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

комбайнер

Много дълги и къси работи съм наредил, та верно малко е неясно. Ама админ разбрал си го все пак и си отговорил.
Най-дългата ясно. А най-късата не може ли да е от няколко минути?
И....да я пишем при ония в Гинес?

antoniyu

Ставам когато се наспя,в някой редки случай навивам будилника на телефона.Ставам записвам началото на работния ден и кога тръгвам да карам и по тахото спирам на 3 часа или 4 часа,пауза един час най-малко,ако не съм спирал преди това,но дори и да съм направил 15мин. преди да спра за 45мин. после пак си правя 45-50мин.пауза.Записвам на разрязани фактури или копия чмр и след като свърши листчето се хвърля и сбора от раб. часове се написват най-отгоре на другото.
Шайбите ми са от както съм почнал във фирмата.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

LKW

Тетрадка+менюто на камиона и гледам часовника в колко тръгвам, в колко спирам и колко още ми остава от работното време. Винаги си навивам часовника да ме буди за смяна на шайбата, особено ако съм си изпълнил 15-те часа до край. Шайби имам от около 6 месеца назад.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

DeDo Vi

Знаете ли колко е хубаво години наред да спазваш да не нарушиш и минутка, и после да тръгнеш из държави в които полицията няма и бегла представа какво е това тахограф, и да не ти пука за работно време и паузи. Камък ти пада от сърцето. От няколко месеца се кефя максимално, още повече че камиона ми е с шайба.

admin

Цитат на: DeDo Vi - Сряда, 19 Октомври, 2011, 22:16:06
Знаете ли колко е хубаво години наред да спазваш да не нарушиш и минутка, и после да тръгнеш из държави в които полицията няма и бегла представа какво е това тахограф, и да не ти пука за работно време и паузи. Камък ти пада от сърцето. От няколко месеца се кефя максимално, още повече че камиона ми е с шайба.

Разкажи малко за тези държави. Сигурно Афганистан имаш предвид най-вече.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

DeDo Vi

Цитат на: admin - Сряда, 19 Октомври, 2011, 22:18:23
Цитат на: DeDo Vi - Сряда, 19 Октомври, 2011, 22:16:06

Разкажи малко за тези държави. Сигурно Афганистан имаш предвид най-вече.
Не е Афганистан, а Казакстан, Узбекистан. а откакто напуснах СОМАТ се подвизавам в Ирак. И да ви кажа честно предпочитам Ирак пред скапаната Европа. В Европа само ми треперят гащите да не сгафя с работното време, а пък в Германия всеки ден съм потенциален нарушител (много обичам да изпреварвам). А В Ирак живота на шофьора е песен, още повече, че всичко е супер евтино. Но, журналистите ви заблуждават, че едва ли не се замерат с гранати по улиците. В Ирак е по-безопасно от колкото в някои български квартали. Ходете в Европа да ви плющят ченгетата с по 1500 евра за най-малкото нарущение, и да си купувате цигари по 4 евро, а Дятко ще пуши Ротманс по 0,40$.

Причина за редакция: Неприлични думи!!!

DeDo Vi