• Welcome to Форум на българските шофьори.

Време за управление и почивка

Започната от комбайнер, Събота, 15 Октомври, 2011, 09:35:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

И никакъв контрол ли няма там? Не търсят нито шайби, нито карти? Ще ми бъде интересно да споделиш още свои впечатления за тези държави. Никога не съм бил там.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

DeDo Vi

Цитат на: admin - Сряда, 19 Октомври, 2011, 22:32:28
И никакъв контрол ли няма там? Не търсят нито шайби, нито карти? Ще ми бъде интересно да споделиш още свои впечатления за тези държави. Никога не съм бил там.
Абе те до скоро телевизор не беха виждали бе пич. Никой за нищо не те закача, яденето, алкохола, цигарите и всичко е направо на символични цени, а и хората са готини, ако се абстрахираш от това че са мюсюлмани.

DeDo Vi

Владимир Ангелов

Дедо и аз това разправях,че стек Виктори е 2 долара там е живота да ти е..а и Европата там са парите!

Joro

loshdancho

Май, май само  аз съм нарушител ле-ле.
Яко бележки по две на курс  и  финансови бланки ,шайби не давам на никой в BG  а навън за късмет пътувам само Румъния все се измъквам от проверки.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

erhan_77

Цитат на: DeDo Vi - Сряда, 19 Октомври, 2011, 22:29:33Разкажи малко за тези държави. Сигурно Афганистан имаш предвид най-вече.
Не е Афганистан, а Казакстан, Узбекистан. а откакто напуснах СОМАТ се подвизавам в Ирак. И да ви кажа честно предпочитам Ирак пред скапаната Европа. В Европа само ми треперят гащите да не сгафя с работното време, а пък в Германия всеки ден съм потенциален нарушител (много обичам да изпреварвам). А В Ирак живота на шофьора е песен, още повече, че всичко е супер евтино. Но, журналистите ви заблуждават, че едва ли не се замерат с гранати по улиците. В Ирак е по-безопасно от колкото в някои български квартали. Ходете в Европа да ви плющят ченгетата с по 1500 евра за най-малкото нарущение, и да си купувате цигари по 4 евро, а Дятко ще пуши Ротманс по 0,40$.

Причина за редакция: Неприлични думи!!!

Не може публикацията да е само цитат!!! Тук не е като телеграмите навремето, да се плаща на дума! Ако имаш да споделиш нещо, тогава пиши!!!

grants

Аз пиша у тефтера и телефона за будилник. :)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

матадора

И аз пиша на хвърчащ лист времето си за каране през деня,но съвсем не съм сигурен за точността на този вид писане,когато трябва да се съобрази общия брой часове през седмицата,или двуседмичието.Ще ми се да измисля по-добър вариант,но като гледам и колегите нямат такъв.Май засега ще започна като antoniyu,да сумирам часовете в рамките на седмица-две,пък каквото стане...
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

DeDo Vi

Цитат на: матадора - Събота, 05 Януари, 2013, 10:24:11
И аз пиша на хвърчащ лист времето си за каране през деня,но съвсем не съм сигурен за точността на този вид писане,когато трябва да се съобрази общия брой часове през седмицата,или двуседмичието.Ще ми се да измисля по-добър вариант,но като гледам и колегите нямат такъв.Май засега ще започна като antoniyu,да сумирам часовете в рамките на седмица-две,пък каквото стане...
Мда, бате нема лабаво, пиши и си води стриктна сметка на времето, че преди коледа в Добрич един млад и нахъсан джедай, ми сметна всички шайби и почивките и карането до минута ги извади. Добре че си бях точен. Ей не го домързя, един час пресмята.

МИНКО ИЛЧЕВ

За дигиталния тахограф, записвам на тетрадка: Километраж, времето за каране (почти всяко), много държа, в началото и края на деня, двуседмичното каране. По него си пресмятам, дневното (да знам как съм с плана и десетките).

С шайба, голяма мъка. Уж пиша нещо, ама всичко е приблизително. На дълъг път горе долу става, с чести спирания. Няма "хващане". Има някой камиони, изкарват на дисплея някакви сметки, пак е някакъв ориентир!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

дядката

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Вторник, 08 Януари, 2013, 14:13:07
     За дигиталния тахограф, записвам на тетрадка: Километраж, времето за каране (почти всяко), много държа, в началото и края на деня, двуседмичното каране. По него си пресмятам, дневното (да знам как съм с плана и десетките).

С шайба, голяма мъка. Уж пиша нещо, ама всичко е приблизително. На дълъг път горе долу става, с чести спирания. Няма "хващане". Има някой камиони, изкарват на дисплея някакви сметки, пак е някакъв ориентир!
И аз като почти всички колеги/тетрадка и телефон/,но за шайбите не си прав.Само да знаеш как хубаво плуват в река Дунав. Ако не ми вярваш,можеш да опиташ. ;D ;D ;D

Люси

Цитат на: Владимир Ангелов - Петък, 21 Октомври, 2011, 23:01:09
Дедо и аз това разправях,че стек Виктори е 2 долара там е живота да ти е..а и Европата там са парите!
Няма как да е 2$ стека при положение че една кутия Виктори излиза от завода на 0,86 стотинки!!!! ;)
А относно въпроса и аз действам с тефтер и телефон,пиша сутрин откъде тръгвам къде спирам за пауза колко време и така до спиране вечерта!!!

stoil nedev

Цитат на: Люси - Вторник, 08 Януари, 2013, 15:56:11
Няма как да е 2$ стека при положение че една кутия Виктори излиза от завода на 0,86 стотинки!!!! ;)

В голяма грешка си !!!!!!! Лично съм си купувал през 2009г. от Захо от пазара българско "Виктори" и "Карелия" ментол на ЕДИН ДОЛАР за стек!!! Вярвате или не това си е самата истина. Най-скъпи бяха цигарите им на митницата с Турция, една лира за "Ротманс" или "Парламент".
Дизела ако го купуваш от лицензирана бензиностанция беше 55 долара за 100 литра.
Аз обаче не ща и да чуя за Ирак или друга дивашка държава.
Но Дедо ви верно ви пише.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

grants

Сега да кажа какъв опит направих веднъж. По принцип и аз пиша в тетрадка и после смятам, но реших да пробвам. Сверих часновника на телефона с тахото. Кото тръгнах включих секундомера на телефона и докото карах той си отчита. Спирам пиша времето за управление, нулирам и пускам пак.За отчитане на паузата. И така получи се що годе добре в рамките на нормалното. По лесно е и по-бързо се смята работното  времето и т.н.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

loshdancho

Вземи си хронометър, спираш-пускаш и ти сумира всичко.

loshdancho