• Welcome to Форум на българските шофьори.

За коректността и още нещо!

Започната от han_krum, Събота, 22 Октомври, 2011, 17:16:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

elbi71

Колега,като стана въпрос за провокации,не разбрах какво е мнението ти за служебните бележки и магнитите. Освен това,като споменаваш какво плащаш,знаеш ли,че европейското законодателство забранява шофьорите да се стимулират в зависимост от пропътуваните километри.

elbi71

Бриги Магнито

Баце не го сещай бре,са ше чопли бръмбаро оня кой номер беше де е спрел да му пуска SMS че инак дебело ше му дойде на шефчето ако му врътне една шайба.
От текучество изтреще вече кой влекач на кой е дал.
Не е лесно требва му се влезе у положение на човеко.
А и друго е по интересно тоз де е спрел пауза ли праи или му точи нафтата,а па да видиш тая па ква е. ;)

Бриги Магнито

wolves

Дано не ме редактират,понеже си го търсиш.Излезни си с името бре анонимко,от такива анонимни герои стигнахме до това дереже,а ви се иска друг да ви е виновен.Кофата ти е пълна с бръмбари,спор нема,прав е бригадира,а ги разбира бръмбарете.И явно си ясновидка,щом виждаш в мрака,та знаеш кой е представителна извадка и кой не.Спущи ,,анонимното ТКЗС,,,стига го крил.

Причина за редакция: Обидни думи!

han_krum

Я Бригадира разбра за какво говоря............май сме колеги с него.

totunio

Ювиги , първо установяваш , че админа не е шофьор. После го четкаш , че е много начетен. Знам , че за теб и твоите себеподобни няма такова животно като образован (интелигентен) шофьор. Застанал си зад компютъра за да запалиш колегите и си гледаш сеира . Голям си , няма що .

kaloyan Mladenov

Колкото ,и да му искате именцето на фирмата ,нема да го напише.Пълно е с такива като него дет са големите мъже,само по телефона ,и у офиса ,щот там има кой да го защити...А напоследък както се вижда и по форумите...

Причина за редакция: Обидни думи!

Цитат на: totunio - Неделя, 23 Октомври, 2011, 18:04:58
Ювиги , първо установяваш , че админа не е шофьор. После го четкаш , че е много начетен. Знам , че за теб и твоите себеподобни няма такова животно като образован (интелигентен) шофьор. Застанал си зад компютъра за да запалиш колегите и си гледаш сеира . Голям си , няма що .

Охоо да не би да се познавате???

Причина за редакция: Две поредни публикации!

admin

Ще използвам последните няколко редакции, за да напомня на всички, че трябва да спазват добрия тон на форума. Освен това прочетете още веднъж много внимателно правилата, защото лично за мен е доста уморително постоянно да редактирам! Опасявам се, че съвсем скоро ще въведа бан за поредна публикация. Когато имате да добавите нещо към мнението си, просто редактирайте своята публикация.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

han_krum,
Пич, чак сега разбрах какъв човек си. Да знаеш, че от добротата си теглиш. Извинявай, че в предния си пост реагирах толкова рязко. Ама всички колеги те нападнаха и аз се подведох по тях. А и не бях осъзнал ситуацията в която си попаднал. До колкото разбирам си я позакъсал с парите. Някои диванета се правят на велики и ти бавят плащанията. Ония говеда, шофьорите, обаче не искат и да чуят повече за забавяне на заплатите и започнали да продават нафтата и гумите. Правилно си постъпил, като си пуснал обява. Нямаш никакво време за губене, че току виж започнали да разпродават и акумулатори, скоростни кутии, задни мостове. Някой по-нагъл може да засили и целия камион ... в Украйна примерно. Разбирам, че си готов да платиш всичко дължимо на шофьорите, ама друг път. Да знаеш, че тези дето си ги наел, не са никакви шофьори. Само знаят да искат пари, а работа не вършат никаква. Преди няколко месеца гледах едни такива в една друга фирма. Бавни им били камионите. За 12 часа не могат да минат 1000 километра и само се оплакват. На осем места имат товаро-разтоварни работи и само се скатават там и си почиват. Е, не се работи така!

Да се върнем на твоя случай. Хубаво си пуснал обявата, но 200 CV-та са твърде много. Ако почнеш да ги четеш, един месец няма да ти стигне. Хубаво ще е да ги съкратиш малко. Поискай да имат всички категории, включително и "А". Не, че ще карат мотори, но поне ще четеш по-малко. Ако пак са много, поискай им всички необходими документи, като психо, АДР, проф. компетентност, диг. карта, здравна карта, задграничен паспорт, свидетелство за съдимост и медицинско. Такааааа ... сега вече ще са намалели на поне 60-70 CV-та, но това пак си е много. На теб ти трябват само най-надъханите. Поискай им снимка в цял ръст по бански и зъбен статус. Това със зъбния статус е много важно. Като им искаш АДР, току виж някой път наистина се наложило да карат опасни товари, а те тия са си магарета и не могат да се пазят. Току виж запалил цигара и после иди и разправяй на компетентните органи, че този шофьор е РВ 0278 АА. Като му имаш зъбния статус, те ще си разберат кой е.

Такаааа ... след спазването на горните изисквания, вероятно я са останали десетина човека, я не. Това е добре, защото ще четеш по-малко, а на теб времето ти е ценно. Ако случайно измежду останалите кандидати има някой със опит, недей да го викаш на интервю. Това сигурно ще е някой вълк в агнешка кожа. Извикай тези, които нямат никакъв опит и за всеки случай ги питай къде се намира моторната спирачка. Ако някой ти каже, че е на ремаркето, то това е твоя човек. За всеки случай му задай и контролен въпрос, като например с колко гуми е композицията. Ако се затрудни, значи избора ти е правилен.

След като си избрал двама или трима души от кандидатите, им остави за следващата седмица едно CMR да го разглеждат и да се учат как се попълва. Хубаво ще е да не им го даваш за в къщи. Викаш ги сутрин на работа, даваш им CMR-то и вечер си го взимаш. На края на седмицата ги изпитай. Ако някой ти отговори правилно го изгони. Това не е твоят човек. Най-вероятно това е човек с богат опит, който през цялото време се е прикривал успешно. Такъв назначиш ли го, ще ти изпие не само нафтицата, ами и маслото, и антифриза.

Сега вече имаш един или двама души, които можеш да назначиш. В никакъв случай не им давай да карат камион преди да са подписали съответните документи. Можеш да им покажеш някакъв камион, за предпочитане нов, който може и да не е твоя. Казваш им, че най-вероятно ще карат точно такъв. Викаш ги да подпишат договор, непосредствено преди да ги натовариш на някой бус заминаващ за Западна Европа. В договора задължително включи клаузи от рода на:
- шофьора се задължава да служи във фирмата 17 години и 6 месеца
- предизвестие за напускане - 18 месеца
- за неспазване на предизвестието шофьора да ти дължи 12 брутни заплати
- първите 12 заплати остават като гаранция във фирмата

Освен това не посочвай в договора дата на която се изплащат заплатите. Това ще е изцяло в твоя вреда.
Задължително кажи на шофьора, че ще го осигуряваш на минималната работна заплата, но той ще взема мноооого повече, защото ще му плащаш на километър. Тук е момента да помислиш колко точно. Имай предвид, че и Бойко не обещава нищо в момента, защото е криза. Най-добре и ти не обещавай много. Кажи му 5 евроцента на километър и че това прави около 3000 - 3500 лв./месец. Ако някой от конкуренцията ти каже, че плащаш малко му кажи да си направят и те заплатите, като в твоята фирма и тогава транспортния бранш ще е много добре. Освен това накарай шофьора да подпише записна заповед най-малко за 55 000 евро. Все някога ще трябва да платиш камиона дето си го взел. Хубаво е да си осигуриш парите от сега.

И така, вече имаш назначен шофьор. Качваш го на буса и да заминава да бачка. Ще е много хубаво ако камиона е с магнит. Този е пълен професионалист и ще си го кара така дълго време, защото за него това не е нещо необичайно и нередно.

Пич, желая ти успех и ако има още нещо, питай. Нали за това са форумите.  ;D

kaloyan Mladenov

Админе ,Както виждаш втората писаница от мен не е добавка, а е относно написаното от колегата а когато писах първия си пост ,при пускането му ми изписа ,че друг потребител е публикувал.Те така се получават нещата ,а не са умишлени.

Ето и сега така стана....

admin

Абатор, написал си едно безценно упътване за ръководители на транспортни предприятия. Предлагам твоята публикация да стане официален документ при наемане на транспортни работници. :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

trenti

Сега вече имам съмнения че abator е шеф на транспортна фирма.... ще знам към кого да се обърна като изкарам "всички категории"  ::)  ;D
"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

abator

admin, благодаря за оценката. Все пак трябваше да има нещо конструктивно в темата.

Иво, спокойно, не съм шеф. И шофьор не съм. Мога само да държа волана. :P

Бриги Магнито

:D Мъдри мисли за интервю не мога да отреча и аз.
Шеф или хан бем ли го дали сме колеги ма я си спим спокойно ,докато ти сънуваш бандата на Оушън 17 -та серия.
Инак арабия ти шпрехам ,кефиш ме раздвижи духовете ,а и ми оправи настроението баце,че се бех издимел.
Мани името на фирмата,просто мъцай тъдява та да става купона.
За малко да забравя на Арад има оферта за две гуми от ремарке виж там да не е некой от твойте,ако е вдигни му скандал мноо тънко ги дава. ;)

han_krum

Уау тоя abator е много светнат как стават врътките с шофьорите!Или е работодател и е бил такъв!Евала почти така правя!!!!
Сега да кажа за интервютата с кандидат-шофьорите:
-първо ми изтъкват един куп фирми в които са работили-аз питам колегите и остават около 20%-другото са алкохолици,крадци или глезльовци.
-после останалите 20% ми обясняват как те са точния човек но все по някой документ им липсва и ако аз го платя да им го удържам от заплатата.
-след това ми обясняват колко са закъсали и колко кредити имат(следва удивление от моя страна как човек може да има 50 000 и нагоре лева потребителски кредит)
- и накрая с израза"ти баща ти майка молим ти се,,биват отпратени щото аз отчаяни хора не назначавам.
Сега за магнитите:явно на някои от вас интелекта не позволява да разберат,че за магнита вината я носи шофьора.Аз казвам : заработка на км мин 10000,шофера казва аз можем и повече!Е аз ли съм се вдигнал до Франция да му сложа магнита????????Така,че погледнете си вас и тогава говорете.
Много неприятно ви е,че във вашия форум(крепост)влиза някой който ви знае какви сте отворковци и колко големи сте!Продължавайте да ме нападате,но приемете един съвет:НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗА НИКНЕЙМ ИМЕНАТА ДЕТО ГИ ПИШЕТЕ НА ТАБЕЛКИТЕ НА КАМИОНИТЕ !!!Че за някой гладна зима идва :))))

wolves

Убийте простотията с мълчание,на човека му липсва сивото вещество.Доказва го убедително,за култура не говорим щото му е непозното.Биг Бос,чувал ли си поговорката,,,простотията е по хората не по овцете,,,.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;DПоне аз мен си АУТ,не съществуваш,,,,,,Колега,,,,,,,,,

wolves