• Welcome to Форум на българските шофьори.

Добавки за въздушната система против замръзване

Започната от ivopifeca, Неделя, 23 Октомври, 2011, 19:40:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Здравейте,какво сипвате на камионите си през зимата за да не ви замръзва конденза в системите за вьздуха?Някои беше споменал за някакъв антифриз,които е за тази цел,ако може да назовете марка и къде се предлага,мерси :)

ivopifeca

Бриги Магнито

Баце един съвет от патило не от мъдрило.
Нищо не сипвай,източи конденз ако имаш оти повечето дръгели са с дехидратори и шанса да има конденз е малък.
Ако те е шубе много си вземи спирт за горене ,но не го сипвай-той е да пази страх ако случайно замръзне въздух грееш спирта и сипваш само у системата която е замръзнала.
Пак ти казвам антифризи разни и гелове де се предлагат запушват системите или ебават дехидратора или спирачни кранове и  положението става стой та гледай.
Ако някъде дръгела ти изпуска въздух нямаш никви грижи и притеснения -всяко зло понякога е за добро.
 ;)
П.П. Тва ти го пише човек без технически познания,но и без аварии у студовете до момента,па ти си знаеш прави ко си знаеш.

Бриги Магнито

ivopifeca

Евала за съвета :) Но миналата зима ми правеше такива мизерии-замръзваше,на мене и на още двама колеги с еднакви камиони - Scania 124L,сипвахме спирт с антифриз-нямаше как...макар че филтрите на дехидраторите се сменяват често и пак замръзване,какво да се прави не знам,а и ти си прав после се преебаха доста кранове,след наливането де...какво да се прави вече не знам,в бутилките конденс няма и пак замръзване,е..а ли му маи...та :-\

Причина за редакция : Правопис

loshdancho

Антифриза се казва WABCO  и е специално за въздушната система.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

Е кайе ми не е ли греота тва скандинавска техника родена у студо дет се вика да помета така. ;)
Язека проблеми съм немал само и единственно с други техники родени на по-топли места няма да визираме марки оти ше излезе кат реклама.
Дане писал си некъв антифризец баце ма те светнем има барлем 5 модела и от сите чеп за зеле не стаа,но както мъцнах секи си знае.
Язека си простеем по мои си начини и ядове с въздуси до са нямам,но пък при мен си фучи арно барлем от 5 места,получава се ефекта на чешмата един вид и сигур за тва не моем да замръзнем. ;)

Mandor

А руските дръгели си имат спиртници. Сипваш си спирта и си пееш.  ::)
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Бриги Магнито

Цитат на: Mandor - Неделя, 30 Октомври, 2011, 15:04:25
А руските дръгели си имат спиртници. Сипваш си спирта и си пееш.  ::)
Прав си,но  тех и без спиртец шансо им замръзне въздухо силно намалее оти имат иляди пробойни веч  ;) инак преди беше кофтинджос замръзне и нема мърдане то беше замръзване на бутилки,на спирачки мани.
Освен спиртника соц возилата от време оно имат и друго убаво нещо и то е че въздуха им минава през тръби,тъй че моеш си ги грееш с ко си пожелаеш от горелка през бензинова лампа до запален вестник  ;)

ivopifeca

Тогава ще отварям няколко пробоини преди студовете и няма да го гася :-\

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 31 Октомври, 2011, 09:03:28
Тогава ще отварям няколко пробоини преди студовете и няма да го гася :-\
Баце оти нема го гасиш бре,гаси си го он кат фукне въздухо нема ко да замръзва най-мноо бъркочо от масло и вода у некой кран да се стегне ма ич да не ти е купваш му един чай ,черпиш го даваш му време си извади и цигарка да запали и си шест. ;)

Бриги Магнито

Са е моменто кой сака си смени дехидратору,че после да нема охххххх ма мамо.
Тез без дехидрации мое да зачекат до другио месец та да точнат конденза.

Да Ви напомним само  ;)

kron

Сега е момента да си сменим дехидратора за да нямаме ядове 23лева в АТП и си решавате проблемите за цяла зима ;D

ivopifeca

Са на каската,требе ли да го правим,че то и без тва ни е трудно с въздуха...а за тва не го гасим,кога си купувам цигарки винвтки и кога ме товарят :-\

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Събота, 20 Октомври, 2012, 00:33:19
Са на каската,требе ли да го правим,че то и без тва ни е трудно с въздуха...а за тва не го гасим,кога си купувам цигарки винвтки и кога ме товарят :-\
Ако не го е прояла ръждата си фискай смело и безотговорно,тва нов дехидратор да и ръгаш са щуротии. ;)

kron

Брей браво те за тва са ги сложили хората да бракуваш камиона с оригиналния дехидратор :o ние си ги сменяме и няма никакви проблеми,едно време на старите дръгелчета имаше казанче наливахме спирт а сега с 20-30лв ако ще се печели здраве да е ;)

Бриги Магнито

Цитат на: kron - Събота, 20 Октомври, 2012, 07:28:56
Брей браво те за тва са ги сложили хората да бракуваш камиона с оригиналния дехидратор :o ние си ги сменяме и няма никакви проблеми,едно време на старите дръгелчета имаше казанче наливахме спирт а сега с 20-30лв ако ще се печели здраве да е ;)
Баце едно пипане ти отмаам мое ли?
Ако имаш примерно жигулка дет арчи или просто си тече масло от двигателя по кило на ден,масло сменяш ли и или си я джиткаш до Надин ?

Оно фучи от таз каска въздух от всекъде ние дехидратор ,че и меняме ,стига бре,тва ша да е некъв нов подход.

Бриги Магнито