• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търсим шофьори вътрешно в Европа

Започната от Dispatch, Вторник, 08 Ноември, 2011, 09:54:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkkvd

Имам съученичка живееща в Америка, която цитирам: "Ти само намери начин да дойдеш законно тука, веднага те взимам на работа да караш... "  40 и нещо цента каза че плаща, а с колко се кара, не съм питал.

kkkvd

dimich87

Аз като бях в САЩ се бях запалил да взема CDL, обаче визата ми истичаше а и тука ми излязоха проблеми и трябваше да се прибера. Като цяло си бях намерил работодател да почна да бачкам на камион и да ми удължи визата. Там повече пари се изкарват на автобусите. Заплащането е на час и варираше от $30 до $50 на час. Аз в хотела дето бачках на бус вземах по $10 на час. Като на смяна правих около 100-150мили каране.
Отделно всеки пътник дава бакшиши. Говорил съм с автобусните шофьори там. Спи се в хотел и всички разходи се покриват от работодателя. Вярно е че с хора са повече отговорностите, но аз ми е било почети винаги приятно да говоря с пътниците. Тука при нас не се хващам да карам, щото всичко ни е зле. Отделно че всеки те кара да нарушаваш регламента.

dimich87

motto_man

Здравейте приятели :)
Темата е стара а аз нов,но съм сигурен че въпросните си търсят постоянно работници.Чудех се това Ваджо от къде ми е познато,но се сетих че съм им виждал логото като живеех в Сандански.Мизерията е истинска в повечето Български фирми в Белгия,но съм съгласен с един от колегите ,че ако си нов,трябва да започнеш от някоя мръсна фирма.Аз лично започнах в Пернишката ДЛВ и след 7 месеца бях такъв кадър,че на новата работа бях добър специалист.Всичко си зависи от кретена на кормилото на фирмата.В момента и аз работя на белгиец и мръсните работи ги няма,защото е обучил персонала си по западен образец.И като последно,1500 евро са добре за минимум,но да ме осигуряваш на 414 лв,тук,колкото и да съм нов ,няма да ти се вържа,дори и да ми намалиш 200 евро,искам договора да си е за реални пари.Правя компромис,но ще бъде временно,след няколко месеца ще решим дали сме си необходими взаимно и кой от къде е,вече ще имам опит за чужда фирма,така че за всеки влак...
Любовта към себе си не е егоизъм. НЕлюбовта към себе си е плод на егото, което иска да бъде харесвано или одобрено отвън, защото не знае, че собственикът му е пълноценна личност, заслужаваща любовта си

paco

Ами търсете,но кой ли започне във фирма без име???????

tigara

Поне пиши откъде-що си.Така никой няма да знае къде е фирмата ви.

niki2

Малий,бах ти и резила!КОЛЕГИ аз Не се срамувам да си кажа истинското име и адрес,тел  ми е актуален!Защо повечето не побликувате такива данни!Нали сте ШОФЕРИ!Защо се криете под всякакви псевдоними!МЪЖЪТ ВИНАГИ СИ ОСТОВА МЪЖ!Толкова от мен!

milen-mitev

Ама така е докато не се променят законите така ще ни осигуряват на минималната 414лв.Институциите много добре го знаят.

milen-mitev