• Welcome to Форум на българските шофьори.

Преводи на пари в лични сметки за служебни разходи !

Започната от bad_kras, Четвъртък, 10 Ноември, 2011, 12:34:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bad_kras

>:( >:( >:( Днес говорих с колега , който ми обяснаваше как му превеждали по 100-200 евро в личната сметка , да ги тегли от АТМ (банкомат) в Европа и да ги ползва за служебни разходи.
И така : значи пишат му есемес че са му превели 390 лв (200 евро). Да ,при курс 1.95лв тази сметка е вярна. НО,му завеждат 200 евро за отчитане. Нали се сещате,че ако нямаш други пари в сметката , никога не можеш да изтеглиш точно 200 евро?  А освен това и на всяко теглене , банката удържа такса за транзакцията. Така , освен това има и някои банки,които имат техни правила (става въпрос за в Европа) и те също налагат такси за теглене от техните АТМ (банкомати). И в крайна сметка какво се получава : че от тези 200 евро , можеш да изтеглиш 180 или 190 евро.  ??? ::) ??? ??? ???
Това не е ли поредното доказателство  ??? , че някои работодатели ни обират  ??? ??? ??? , питам и аз ?
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

admin

На мен също са ми превеждали пари в личната ми сметка. Обаче когато ги тегля в чужбина, винаги отчитам таксите за теглене и ги вписвам в отчета. Има обаче една по-неприятна особеност при тези преводи и тя е следната. Когато ви превеждат тези пари, след време могат да предяват претенции за изплатено трудово възнаграждение. А вие обяснявайте, че това са били пари за разходи по камиона. Като лисици са хитри, ей.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!