• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимание PIMK!!!

Започната от bobko, Сряда, 16 Ноември, 2011, 12:25:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

chefolini

Цитат на: djingov - Събота, 23 Март, 2013, 17:00:10
Не се срамувай звънни във фирмата и ще разбераш всичко.Някой ще ти каже не ти ще се откажеш,а истината може да е друга.Мисля,че от млади момчета ще имат нужда.
....и аз така мисля!!Имам приятел както и  свяко ми,и казаха че са добре до колкото знам по 35 евра им дават на ден!Даже май миналата седмица ходиха за 30 нови камиона.Ако имаш нужните документи ще те качат със някой и като се научиш я захващаш сам..;)....но и според мен няма лошо да питаш.

chefolini

venco

Току що им звъннах и ми казаха,че наемат само със стаж  ???

venco

imter

Цитат на: venco - Понеделник, 25 Март, 2013, 10:46:30
Току що им звъннах и ми казаха,че наемат само със стаж  ???
Колега в момента навсякъде е пълен гипс,аз също звънях на Христов в петък за вътрешно в България или за маневрист,но каза че няма места,за съжаление не само там е така.Поне в 5-6 фирми съм се обаждал,но няма никъде свободни места >:(.

ivo_drifta

колеги,освен ПИМК,кои други фирми вземат шофери бес стаж?
Бързата работа – срам за майстора.

djingov

Мисля скоро мернах в jobs Юроспийд, в твоя район пробвай Румяна Хинкова.Внимавай само с парите дали ще си ги получиш.Успех.

martin stanev

Здравейте колеги. Вчера се регистрирах във форума и съм новобранец тъй да се каже :)  Разбрах, че фирма Пинк назначава такива новобранци, като мен на работа в смисъл, аз нямам международен опит иначе съм работил, като шофьор само в България, единственото ми излизане в чужбина е Македония 1 курс и т'ва е, където и да попитам за работа ми искат стаж мин. 2-3год., като международен шофьор и до там... от 3 год. съм без работа, ама никой не иска да ме вземе без опит.

Вчера звънях във ф.Пимк на посочения тел. Отдел: подбор шофьори на г.Христо Христов и го попитах за работа, как стоят нещата с новобранец като мен дето няма международен опит, като шофьор.

Той ми отвърна следното: - намери си някво приятелче във фирмата, който да те обучава.

В първия момент си помислих, че той се шегува и го попитах: Как тъй да си намеря приятелче във фирмата, след като аз не познавам никой там, да застана на вратата на фирмата и да бия с барабан и да питам всеки , който влиза във фирмата дали ще ме обучава ли... след като го попитах това той отново ми каза да съм си намирал приятелче, който да ме обучава и това ни беше разговора.

Аз съм от г.Пещeра. и имам молба към колегите Пимкаджии: Колеги ще ви бъда благодарен, ако има при вас шофьори от Пещера да ми дадете няк'ви техни координати, да се свържа с тях, а може и да се познаваме нашето градче е малко и се знаем по физиономия, да видя дали ще се навие, някой градски да ме обучава при вас или... и аз не знам вече накъде... ще ви бъда благодарен.

Поздрави :)

бг
подбот
стоян
1вия
тяхни
нащо
незнам

Грешките всъщност не са много. Нямаше и да забележа. Ама България, да я пишеш така!

Alexander

Кауфланд е на км, ама много мераклии има и трудно се влиза.
И това ще мине.

slavi93

А какви са недостатъците на тези ***. Има ли как шофьора да точи без да го засече.

недостатаците
Гпси - Това не го разбрах какво е, пиши да го вмъкнем, ако е нещо важно!
шофиора
то4и

И по коя тема пишеш?

driver1

Цитат на: slavi93 - Сряда, 05 Юни, 2013, 23:21:16А какви са недостатъците на тези ***. Има ли как шофьора да точи без да го засече.

Ти първо това ли искаш да научиш в занаята?

BoBy_BoY

Ами, все от някъде трябва да се почне, бацин! Кой от маркуча, кой от цигарки, кой от ракийка..., оферти бол'!

gecata126

Някой може ли да искаже мнение за тази фирма условия които предлага, заплащане коректност и т.н

martin stanev

Цитат на: gecata126 - Сряда, 20 Ноември, 2013, 23:19:32
Някой може ли да искаже мнение за тази фирма условия които предлага, заплащане коректност и т.н

Здравей колега и добре дошъл във форума. Значи видял си в Джобса 3те обяви на Пимк и си решил да събереш инфо. Предполагам те е заитересувала обявата, за шофьорите без стаж и  че им осигуряват работа, след това. Мисля така защото, ако беше шофьор с опит щеше да знаеш що за стока е Пимк. Ми....преди твоя пост има изписано 9 страници за прословутата фирма Пимк, недей я карай тъй мързеливата ами отдели 1-2 часа да почетеш. Само мога да ти кажа, че като почнеш там ще те зачислят към някой от маневристите и ще се учиш да откачаш, закачаш и паркираш композиции-поне 2,3 седмици ще си така, докът горе долу не влезнеш в ритъм-за без пари!!! След това ти назначават изпит, който се състои да закачиш полуремарке, една обиколка на плаца или може и да те изкарат на улицата, 1, 2 паркирвания на заден ход и откачане на прицепа, ако всичко е наред си приет във фирмата-до тук добре. Ще те накарат да се подпишеш на записна заповед за 3000лв, че в срок от 3 години ще работиш без да напускаш фирма Пимк, ако решиш да напуснеш през тези 3 години ставаш длъжник на Пимк 3 бона съвсем законно. Ако направиш глупостта да се подпишеш ще ти пуснат договор и те качват на 2ка с някой от старите кадри да бръмчиш или на прави курсове или из Европа. Ще работиш за 15 евра на ден...не се и надявай на повече докът старшия не каже че от теб става нещо и това повярвай ми няма да е след 2-3 седмици, а 2-3 месеца, а може и повече-защото старшия прибира половината ти надница, за това че те обучава. Тези, които обучават са подбрани кадри, не на всеки дават да обучава-предполагам ти стана ясно защо....Всеки месец ще ти спират по 10% от заплата докато не направиш 2000 лева депозит, който депозит остава във фирмата, за разни щети и т.н по камиона причинени от теб. Това го казвам от личен опит. Септември и аз минах през гаража им за 1 седмица маневрист, макар, че аз съм от 15 години шофьор-но без международен стаж. Казаха ми шофьор не шофьор през гаража минимум 2 седмици, както и да е съгласих се в името на това, че ще ми дадат възможност да се реализирам в Европа.В гаража си позволих  да правя нещата по мой начин и веднага бях докладван на началника, че не слушам маневриста към който съм зачислен и същевременно бях смъмрен лекинко-каза ми се ---макар че маневриста не е прав аз съм длъжен да го слушам, защото ми бил старши......търпях униженията от  маневристче на  21 години-как се закачат лулите и пускат краката и т.н. дето маневристче за сефте в Пимка се е качвал на камион и то на не по стар камион от 2005 и ако се наложи на пътя няма да може да си дигне кабината да си смени горивния филтър......Както и да е тъкмо ми дойде деня за изпит и научих за записната заповед за 3те бона и излетях с 200 от гаража. Съгласих се на 2000 лева депозит, съгласих се на 15е. на ден, ама тоя договор за 3 бона малко ми дойдеха в повече и си казах мартине събирай си чукалата и да те няма. Има и нещо друго, ако имаш познат да те вземе с него на 2ка и да гарантира за теб няма да се подписваш за 3те бона, ама аз не познавах никой и затова минах през гаража. Между другото от доста време се канех да го напише това, ама да си призная все ме домързяваше, та като ти видях новия пост тук колега и реших да ти отговоря с каквото знам. Дано съм бил полезен.
Успех!

drago_pavlov

Цитат на: martin stanev - Четвъртък, 21 Ноември, 2013, 02:27:02
Ще работиш за 15 евра на ден...
:o :o :o
450 евро на месец за вътрешно в Европа!?!?!

scaniavolvo

Еееее тези пък вече съвсем се подиграват,верно че ходиш да се учиш ,ама за 450 евро на месец малко кофти...

venco

Ще споделя моя опит с пимк от месец май тази година.
Аз нямам опит,но ме викнаха на изпит-откачаш закачаш ремарке,паркираш и правиш няколко маневри.Така, справих се и ме взеха.Две седмици бях маневрист срещу заплащане от 40лв на ден.
След тези две седмици ме пратиха на курс със стар шофьор като заплащането на първите три курса е 15евро на ден.
А много важно е,че подписваш не трудов,а ,,ученически,, договор с изпитателен срок 6 месеца(това е важно,защото има голяма разлика между двата договора) А другото което подписваш не е точно записна заповед,а некав смешен лист,че им дължиш 5000лв ако напуснеш преди третата година.
Направих три курса и приключих!Нито ме съдят нито ми звънят.
Много важно е да подчертая е,че ми платиха курсовете и дните като маневрист,но не ми преведоха основната заплата(там тя не се изплаща).
Е това е от мен....

venco