• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимание PIMK!!!

Започната от bobko, Сряда, 16 Ноември, 2011, 12:25:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

keanu

Цитат на: navara - Понеделник, 07 Март, 2016, 20:01:46
За да получиш трябва да дадеш.Наемаш стая за месец някъде в района и ходиш и си решаваш проблема

Явно ще е така. Благодаря

keanu

cigulkata

@keanu
А те (ПИМК) ще ти плащат ли някакви пари за този месец?

cigulkata

keanu

Цитат на: cigulkata - Понеделник, 07 Март, 2016, 20:57:16
@keanu
А те (ПИМК) ще ти плащат ли някакви пари за този месец?
Надявам се, инфото ми засега е само от темата по-горе. Живи и здрави ще разбера след някой месец. Пък някой, ако отговори, още по-добре. Да се подготвя психически

briko

ЕШК: ПИМКа имат нещо като хотелска база и може би ще те настанят там с или без заплащане, но сигурно няма да си сам в стая. Също така има и ресторант на близо, където се провеждали оргиите с леки момичета, жени, лели, баби и т.н.
Успех, колега :)

keanu

Цитат на: briko - Вторник, 08 Март, 2016, 09:20:46
ЕШК: ПИМКа имат нещо като хотелска база и може би ще те настанят там с или без заплащане, но сигурно няма да си сам в стая. Също така има и ресторант на близо, където се провеждали оргиите с леки момичета, жени, лели, баби и т.н.
Успех, колега :)
Благодаря! Дано да има и стая за свиждане там, да ме посещава жената :D

hunter_75

Големо реване ще е тука после,и то много по-скоро отколкото си мислиш.Поне пет такива шарана като тебе съм ги слушал и гледал по пътищата

micyri

Цитат на: hunter_75 - Вторник, 08 Март, 2016, 12:09:53
Големо реване ще е тука после,и то много по-скоро отколкото си мислиш.Поне пет такива шарана като тебе съм ги слушал и гледал по пътищата
Колега,ти наи-вероятно си се родил перфектния шофьор,защо не дадеш съвет на момчетата,опитват се започнат от някъде.

keanu

Дай конкретно! Далеч съм от мисълта, че началото ще е лесно. Сигурно при теб в началото всичко е било по мед и масло. Или дай съвет, или не се надсмивай над бъдещите ти колеги!

briko

Последно време, няма много оплаквания от ПИМК.

hunter_75

Цитат на: micyri - Вторник, 08 Март, 2016, 12:44:24
Колега,ти наи-вероятно си се родил перфектния шофьор,защо не дадеш съвет на момчетата,опитват се започнат от някъде.
Не колега,не съм се родил перфектен,блъскал съм се сам и така съм се научил.Не виждам какво повече мога да кажа,доста стари колеги са го казвали много пъти-единственият правилен начин е да се вредиш някъде в малка фирма,трудно е,но не и невъзможно.Ама щом предпочитат хората да подписват запис на заповед,да си плащат за обучение и ред други простотии,да действат.Аз,за мой късмет,не практикувам вече професията,намерил съм си други начини за препитание

keanu

Цитат на: hunter_75 - Вторник, 08 Март, 2016, 17:23:06
Не колега,не съм се родил перфектен,блъскал съм се сам и така съм се научил.Не виждам какво повече мога да кажа,доста стари колеги са го казвали много пъти-единственият правилен начин е да се вредиш някъде в малка фирма,трудно е,но не и невъзможно.Ама щом предпочитат хората да подписват запис на заповед,да си плащат за обучение и ред други простотии,да действат.Аз,за мой късмет,не практикувам вече професията,намерил съм си други начини за препитание
Това за малката фирма, мога да ти кажа че е почти невъзможно. Имам трима познати с транспортни фирми в Западна Европа- и тримата индиректно ми казват, да отида да покарам, да се науча да попълвам ЧМР-та и бордови дневници, да изляза от Бг( щото съм ходил само в Румъния и Сърбия) и след година съм добре дошъл при тях. Така че, колкото и да е зле ПИМК, все пак си някакъв старт за новобранци

hunter_75

Не виждам какво е толкова сложно да попълниш CMR,още повече че едва ли ще ти се наможи повече от 4-5 пъти годишно,за бордови дневник изобщо няма да коментирам.И търси фирма с прави курсове,не такава в западна Европа.В ПИМК ще те закрепостят с договор за няколко години,така че няма да можеш да им избягаш след 1 г.

keanu

Цитат на: hunter_75 - Вторник, 08 Март, 2016, 18:59:06
Не виждам какво е толкова сложно да попълниш CMR,още повече че едва ли ще ти се наможи повече от 4-5 пъти годишно,за бордови дневник изобщо няма да коментирам.И търси фирма с прави курсове,не такава в западна Европа.В ПИМК ще те закрепостят с договор за няколко години,така че няма да можеш да им избягаш след 1 г.
Абе то сигурно не е изобщо сложно, ама като не си виждал какво е, само гадаеш като мен. А защо прави курсове? Вътрешно не се ли взимат повече пари? Въпроса ми е абсолютно дилетантски? Иначе мерси за съветите

martin stanev

Колега Кеану или там както си се назова не му се сърди на колегата Хънтер75, че ти е казал шаран....нито ти го е казал с надсмешка или пък е искал да те унижи. Всички сме били шарани и той и аз и всички, та дори продължава да сме шарани. След време да си жив и здрав и ти ще гледаш на по младите ти колеги така. Защо ти е казал в по малка фирма на прави курсове, защото в по малката фирма ще попаднеш на зговорен колектив и много повече неща ще научиш и най вече-шефа ти ще те знае по име как се казваш и ако има нещо ще те ислуша и т.н. В Пимк ще си поредния бушон....там ще ръбкаш за 15е на ден докати ушите ти плющат-това са новобранските пари там....и ще работиш за тия 15е докато старшия не каже, че можеш и сам да се оправяш. В Пимк ще подпишеш купчини глупости...записни заповеди-което те прави роб 3 години....спират аванс от 2000лв-тва под предлог за щети по автомобила...всеки ще ти пълни главата с глупости и накрая я разбрал, я не разбрал. Да Пимк е била старта на много колеги, ама само те си знаят какво им е минало през главата. Пък и за в момента не възлагай големите надежди за повечето пари на вътрешното. По добре иди в Ким Йохансен и там искарай една школовка от 1-2 вахти...макар, че и там не е розово, ама почваш на твърдо и поне ще ти плащат малко или много. В момента във форума един стар дривер си търси шофьори, ама на него са му голями изисквания и не дава път на младите колеги...иска обучени кадри със 70-80г. стаж, ама нещо не може да ги намери. Е да доде да каже и той 2-3 приказки да даде насока на младите момчета, а не да цвъка наляво и дясно.

keanu

Далеч съм от това да се сърдя на когото и да било :D. Просто ми прозвуча като вид злорадстване, че и аз ще се опаря. Сигурно сте прави за малките фирми, но нали ви пиша, че даже познатите ми си имат шофери и не им се рискува с новобранци. Пък и аз имам още поне 2-3 месеца докато ми станат документите-другата седмица изпит, после месец до книжката, след това месец за пластиката и дигиталката в ИААА, та станаха почти 3 месеца. Освен това имам вътрешен заем в сегашната ми работа, който взех за курсовете и другите разходи, който ще върна чак към август. Така че, ако не изскочи перфектната работа като драйвер дотогава, това с ПИМК ще стане чак края на лятото. Достатъчно време да се озъртам за малката фирма с по-добрите условия. Междувременно в Джобса ми излиза една обява за една малка семейна фирма- Отрада, мисля че беше. В която пише, че взимат новобранци. Но имам една колежка от Долна баня, откъдето е и въпросната фирма и тя ме посъветва да не се занимавам с тях, защото са "мутраци"( цитат). Така че дано изпадне нещо по-читаво от ПИМК дотогава. А за ПИМК, ми казаха мои познати, че ще бутнат едно рамо, затова съм се засилил направо там.

keanu