• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимание PIMK!!!

Започната от bobko, Сряда, 16 Ноември, 2011, 12:25:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Димитър Гебшеменов

Цитат на: cigulkata - Понеделник, 21 Март, 2016, 20:29:32
Дълъг престой като командировка ли или като договор за работа имаш предвид?
командировка
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

Димитър Гебшеменов

мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

d2maper

Цитат на: rider777 - Сряда, 09 Март, 2016, 08:28:11
Пич,,,,, ако четеш тук няма да видиш добра дума за нито една фирма,,,,,, ПИМК е идеална фирма.

Той ако вярва на всичко което чете тука, трябва да стои по цял ден на компа и да играе Euro Truck Simulatora. Не виждам защо само се пишат глупости и се хулят фирми които издържат толкова много семейства. Ако ПИМК-а беше толкова лоша нямаше да е най-голямата в източна европа и 3-тата е цяла Европа.. ама щом сте рекли "верваме ви"...

d2maper

Padrosata

Не правя реклама на фирма Пимк,аз работя в нея от 7 години.В началото на всяко ново работно място има трудности/хляб без кора няма/,след това Вие сами сте отишли да РАБОТИТЕ в тази транспортна фирма и никой на сила не Вие вкарал там.Фирмата е за МЕЖДУНАРОДЕН транспорт,а не за продажба на марули на пазара за да имате желанието да си бъдете по-често до задните части на жена си.Избора е Ваш.Където и каквото да работите на работното място има задължения които да спазвате и изпълнявате,не е възможно да казвате това харесвам,а това не.Някой казват много ремаркета се прикачали,но работата на фирмата е такава.Пимк пътува по фериботи между Гърция и Италия,Испания-Италия,Турция-Италия и Турция-Франция,а от 14 месеца има интермодална връзка/вагони които превозват само ремаркета/между град Русе и град Нюрнберг/Германия.За информация на колегите от 29.03.2016 година има нови правила във фирмата:1.Премахват се удръжката на 10% до набирането на гаранцията от 2000 лв. и всеки може да си я получи кеш./2.Престоя за прав курс е вече максимум до 30 дни.

navara

Цецо,Илияне?Това вие ли сте?Кога ще ми върнете 2000 лева.Преди 2 години напуснах и още ги чакам.До америка ли почнахте да карате,кви са тия прави курсове 30 дена?

micyri

PIMK....3-тата в Европа?   Е това е виц.....нали?

Rammbon

Цитат на: micyri - Петък, 22 Април, 2016, 16:33:58
PIMK....3-тата в Европа?   Е това е виц.....нали?
А защо не? Само гондолите с влекачите им са 117. Имат и 4-5 осни камиона, те са към 50. Имат и над 200 стари Актроса. Постоянно купуват Ивеко и Бенц Е 6.
Незнам дали си заслужават като фирма, скоро едни наши момчета ходиха да питат за работа. Имали обучение, за всичко. Ако напуснеш до 3 г, връщаш 5000лв. Не са ги карали да подписват запис на заповед. Тези, които искали да карат направо без да ги обучават им обещали 45е на ден + 7 ст на км, ако нямат работа и са в престой, само по 30Е. За двойките обещали 22 цента на кабина.
Казаха, че имало много чернилки, цигани ли били или имигранти, щели да ги обучават за шофьори за межд. транспорт. Така ще става страшно по пътищата с тези новите.

цецодебел

Цитат на: micyri - Петък, 22 Април, 2016, 16:33:58
PIMK....3-тата в Европа?   Е това е виц.....нали?
[/quote
Що бе Бате ? Едно време колега ме убеждаваше най голямата е Агропромстрой, сега много може  и да не помнят ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

LightOff

Цитат на: Padrosata - Петък, 22 Април, 2016, 11:51:07
Не правя реклама на фирма Пимк,аз работя в нея от 7 години.В началото на всяко ново работно място има трудности/хляб без кора няма/,след това Вие сами сте отишли да РАБОТИТЕ в тази транспортна фирма и никой на сила не Вие вкарал там.Фирмата е за МЕЖДУНАРОДЕН транспорт,а не за продажба на марули на пазара за да имате желанието да си бъдете по-често до задните части на жена си.Избора е Ваш.Където и каквото да работите на работното място има задължения които да спазвате и изпълнявате,не е възможно да казвате това харесвам,а това не.За информация на колегите от 29.03.2016 година има нови правила във фирмата:1.Премахват се удръжката на 10% до набирането на гаранцията от 2000 лв. и всеки може да си я получи кеш./2.Престоя за прав курс е вече максимум до 30 дни.

...  искам да попитам, тези нови правила само за избрани люде ли са или... отнася ли се и за онези които са подписали 3 годинишните договри, станали са длъжници с едни 5000лв още дори преди да са помирисали пари в тази фирма и в следствие на което могат да ги въртят на .... както си искат. Като знаеш, че си поробил напрактика някой с такива трудови договори, дали чорбаджията няма да му е.... защото знае, че онзи няма къде да мърда.  Аз където и да съм работил или започвал нова работа, съм бил негативно настроен, абсолютно винаги скептичен, че работодателят ми няма да  е човек " типичен българин"....  в НЕГАТИВЕН план. Ако можех да се прекръстя пред вас, бих го направил.... няма ни един работодател, който да не се е възползвал от труда ми. Както всеки друг, съм се сблъсквал с проблеми, проблеми и само проблеми... от неплащане на заплати или пък  със закъснение, унижения и т.н  Да не изброявам. Така, че... както казва една ТИКВА, шефа от горе гледа и ми е свидетел, че когато някой работодател каже, че небето е синьо и грее слънце.... НЕ МУ ВЯРВАМ.     
Не ми е цел да я омаскарявам тази фирма... но нали знаете, не се забогатява с работа, а тези са се научили как се прави. Някой ден, може и аз  да опра до тях, но не ми пречи да им виждам "черните ризи" и да говоря истината.   За мен е ясно, че само един работодател, може да говори по такъв начин ... "който иска да седи при за*ника на жена си под завивките" ,да не идвал.  Толкова българско е това!
Да, кой където и да работи има задължение, но не е обвързан с поробената си душа и държан като със синджир изкъсо, в следствие на което да могат да се "гаврят" с него както си искат. Няма равнопоставеност, а зависимост. В една фирма където тези "български" неща ги няма, работата е почти същата, но имат взаимна изгода един от друг и има някакво уважение и порядъчност в отношенията и заплащането и т.н

Та, Пимк била чудо на чудесата. Третото чудо на земята.... пф-ф-ф-ф-ф-ф-ф!   

.... може да съм всякакъв, но пък ми е гадно когато се проявява расизъм. В това отношение не съм съгласен с някой от тук изказващите се. Ако ще да са червени, зелени, черни.... всички са хора и имат право да работят  и т.н

... ей, липсва ми онзи образ, как му беше името.... Валери ли беше.... пимкаджия гОлем. Весело ми беше с клиповете му, но нещо се е покрил в нета. Ако всички там са като него.... не знам, ще се реве ли, смях ли ще е!?  Валери, батка... ако четеш тези редове, драсни няколко коментара.... липсваш ни... поне на мен   ;D

briko

Цитат на: Rammbon - Петък, 22 Април, 2016, 17:39:19
А защо не? Само гондолите с влекачите им са 117. Имат и 4-5 осни камиона, те са към 50. Имат и над 200 стари Актроса. Постоянно купуват Ивеко и Бенц Е 6.
Незнам дали си заслужават като фирма, скоро едни наши момчета ходиха да питат за работа. Имали обучение, за всичко. Ако напуснеш до 3 г, връщаш 5000лв. Не са ги карали да подписват запис на заповед. Тези, които искали да карат направо без да ги обучават им обещали 45е на ден + 7 ст на км, ако нямат работа и са в престой, само по 30Е. За двойките обещали 22 цента на кабина.
Казаха, че имало много чернилки, цигани ли били или имигранти, щели да ги обучават за шофьори за межд. транспорт. Така ще става страшно по пътищата с тези новите.
Имам аверче, което работи там и ежедневно се среща с шоферите, днес се видяхме и нищо подобно за такава инвазия от мургави хора не ми с спомена......?

hgv_driver

Имат нужда от реклама, защото гледам гаража пълен с камиони. Още няколко декара заградиха за нов гараж, че няма къде да ги държат. Само да не вземат да ръждясват. И обява след обява в джобса.

Rammbon

Цитат на: briko - Петък, 22 Април, 2016, 19:45:17
Имам аверче, което работи там и ежедневно се среща с шоферите, днес се видяхме и нищо подобно за такава инвазия от мургави хора не ми с спомена......?
Миналата седмица са били на разговор в пимка, масите пред рецепцията до кафето е била пълни с чернилките. Ама и този, който ги уговарял представителщ от пимка и той бил доста черен. Питай твоето аверче за този черния от пимка, кой е!

briko

Имали чужденци на работа, да не повярва човек..... :)

LightOff

.... ей, големи расисти са някой. Той може и да е черен, но да е по харабия, като характер от всеки друг.  Единственото лошо, което виждам в това е, че явно ще им плащат като на "черни" и ще ги експлоатират.   Работата е ясна! Българите ги екслоатират на Запад, а тука явно ще се случва същото, но с хора т.нар трети свят.... може би.

.... само да не подбият пазара на труда.  Чувал съм, съвсем наскоро, че при "жабарите" - Франция или друга страна беше, наемат някакви мароканци и прочие от тези географски ширини, които работили за 800 евро месечна заплата... като професионални шофьори.   Та, Пимка може да е открил "топлата вода" доста бързо.  Те сърбите и македонците дори, които не са в ЕС не биха се съгласили на такова заплащане.

цецодебел

Цитат на: briko - Събота, 23 Април, 2016, 01:46:08
Имали чужденци на работа, да не повярва човек..... :)
А законово как е с работата на чужденци / извън ЕС  другите знаеме / в България?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

briko

Цитат на: LightOff - Събота, 23 Април, 2016, 11:47:25
.... ей, големи расисти са някой. Той може и да е черен, но да е по харабия, като характер от всеки друг.  Единственото лошо, което виждам в това е, че явно ще им плащат като на "черни" и ще ги експлоатират.   Работата е ясна! Българите ги екслоатират на Запад, а тука явно ще се случва същото, но с хора т.нар трети свят.... може би.

.... само да не подбият пазара на труда.  Чувал съм, съвсем наскоро, че при "жабарите" - Франция или друга страна беше, наемат някакви мароканци и прочие от тези географски ширини, които работили за 800 евро месечна заплата... като професионални шофьори.   Та, Пимка може да е открил "топлата вода" доста бързо.  Те сърбите и македонците дори, които не са в ЕС не биха се съгласили на такова заплащане.

:) за пазара на труда става въпрос и то тук в България, кой и от къде ще дойде да работи за250- 330 евро заплата/ мин. по ставка за длъжността/ ? Имам чуството, че отново българин прецаква българин, защото не можеш да докараш чужденец да работи за тази заплата + командировка, работодателя трябва да докаже, че няма желаещи българи да работят за 330 евро и чак тогава могат да му позволят да внесе работна сила от трета страна, а тези хора от третите страни никога няма да дойдат да работят за тази сума и от там ме навежда на мисълта, че чужденците са на нормални заплати с нормални осигуровки, пък ние отново сме пре....ни. Относно пазара на труда в чужбина/ нормалните държави от ЕС/ ми се струва, че работодателя там няма право да наема работник ако не му плаща мин. почасова ставка, която стига за нормален живот, независимо от къде е работника.

briko