• Welcome to Форум на българските шофьори.

Намирането на работа

Започната от imter, Вторник, 28 Декември, 2010, 12:47:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

imter

Колеги искам да ви попитам,дали някой от вас си е намирал работа,чрез сайтовете за работа или посредническите фирми за намиране на работа?Обявите реални ли са според вас или всичко просто е една голяма далавера за наша сметка?

imter

admin

Няма никаква далавера в обявите. Би могъл да си намериш работа. Обаче май далаверата е след това. Особено като стане време да плащат.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

imter

Точно за това повдигам темата,защото на 2 или 3 пъти питам за елементарните условия на работа,а техния отговор е:" коментари само на място" и когато отиде човек на място остава само разочарованието от условията и заплащането(ако въобще има такова понякога)

admin

Такива са...преди време питах за работа по една обява. Аз го питам къде се пътува, той ми казва, където трябва. Аз го питам за заплащането, той ми казва, ти още не си започнал работа и за пари питаш. Накрая демонстративно добави, 600 човека има пред теб на опашка за тази работа, а ти въпроси задаваш. Пожелах му приятен ден и със здраве да си движи бизнеса и затворих.

imter

Точно такива случай имах и аз,за съжаление на много хора мястото не е в този отрасъл на икономиката и да се надяваме,че и тук естествения подбор ще свърши работа :)

admin

Естественият подбор ако го чакаме да ни свърши работата, по-скоро ние ще свършим преди него. Въпреки, че и по такъв начин доста самозванци особено в сферата на транспорта приключиха дейност. Но докато не си променим мисленето, нищо няма да се получи. :)

imter

Колеги искам относно тази тема,да ви задам въпроса колко според вас трябва да бъде заплащането на шофьор каращ камион с ремарке в България,курсове само в България?Защото според мен работодателите вече меко казано нямат срам  >:(.Ще съм благодарен на всеки ,който има мнение по въпроса и го сподели тук.

ivailo079

Колега,аз го работя същото и взимам 1200-1300лв.

admin

То аз вече не знам дали въобще си струва човек да се напряга с тази шофьорска професия. Вече 2 седмици съм на консерви. За къпането няма да споменавам нищо засега. :)

imter

Точно за това повдигам този въпрос.Според мен работодателите вече не правят разлика между управлението на микробус(за разнос примерно) и камион с ремарке,поне според заплащането ,което предлагат.

BoSt

За съжаление този въпрос е повдиган многократно. В driverbg.net имаше дискусия за основаване на синдикат,но мисля че нищо не е станало(аз специално го видях мноо късно),макар да си мисля,че това е един от начините да се постигне нещо в този сектор. Докато няма нищо регламентирано работодателите си правят каквото си искат,защото "трактористи" за Вашето място има много :).
"  Трудово право: Шофьорите
Факт е, че светът е в голяма степен извън пътя на социалните правила и че шофьорите са по-експлоатирани от шефовете, които смятат,че всичко им е позволено.И все пак има закони, които ограничават малко тази монархия на работодателите..."
Това е един цитат който срещнах в сайта на синдиката на колегите от Франция-след което са регламентирани начините на заплащане(почасово,извънредно и т.н.) и всички спорни въпроси засягащи отношенията-работник-работодател. Хората са си решили кардинално проблема-има синдикат който защитава интересите им.Другото са си празни приказки според мен.

imter

Напълно съм съгласен с теб колега,но след последно ми интервю за работа,което беше вчера,съм на мнение че създаването на такъв синдикат е почти невъзможно.

BoSt

Трудоемко и труднопостижимо-да,но не и невъзможно.Това наистина е една важна и интересна тема за която ще са интересни и мненията на другите колеги.Ако някой е запознат с правната страна на въпроса да сподели какво е необходимо и как става.Може пък и да стане нещо.Ако ли не ще има тема да си чешем езиците ;D

imter

Наистина се надаявам да се вкючат и други колеги и да стане сществена дискусия,а защо не и да се развие идеята за синдикат.

р...

Цитат на: admin - Вторник, 18 Януари, 2011, 00:48:10
То аз вече не знам дали въобще си струва човек да се напряга с тази шофьорска професия. Вече 2 седмици съм на консерви. За къпането няма да споменавам нищо засега. :)
Жоре нали искаше да  пробваш пак  :)а къпането ,ако беше котарак нямаше да го имаш този  проблем :P лек път където и да си.
Винаги има изход

р...

Винаги има изход