• Welcome to Форум на българските шофьори.

За рейтинга

Започната от SOLAR, Вторник, 28 Декември, 2010, 18:22:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Одобрявате ли съществуването на рейтинг във форума?

Одобрявам
47 (66.2%)
Не одобрявам
16 (22.5%)
Нямам мнение
8 (11.3%)

Общ брой гласове: 69

admin

Цитат на: kaloyan Mladenov - Четвъртък, 10 Ноември, 2011, 22:51:09
Съжалявам ама за мен това с рейтинга е напълно излишно .не виждам смисъла,и съм на мнение ,че не трябва да има рейтинг ,титли и каквото и да било друго от този сорт.

Не би ли искал да разбереш как те оценяват останалите потребители, гласувайки положително или отрицателно за теб? Принципно предполагам какво ще ми отговориш, че не те интересува например. За мен обаче е важно всеки да усеща останалите потребители и по някакъв начин да се съобразява с тяхното мнение. Най-малкото този рейтинг се поставя съвсем анонимно и дори няма как да разбереш кой точно те харесва и кой не те харесва.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Съжалявам ама за мен това с рейтинга е напълно излишно .не виждам смисъла,и съм на мнение ,че не трябва да има рейтинг ,титли и каквото и да било друго от този сорт.

И аз се опитах да кажа същото на няколко пъти, но очевидно на някои хора натрупали "рейтинг" така им харесва. И се чувстват като домакини тук, а в отношението към "новобранците" прозира някакво покровителствено пренебрежение. Естествено, че никой не може да наложи на админа как да си организира работата, но понеже демонстрира, че зачита всички мнения, следва да вземе предвид и отрицателните по въпроса. Иначе не е проблем да се дадат доводи и в едната и в другата посока.

driver1

!.!.!

Сори админче ма мен се види колко не аресаха :) . Ма си мисля , че  щеше да е по интересно като пишат за кво ти дават оценка????
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

admin

Добавих анкета. Гласувайте и ще видим в каква посока ще тръгнат мненията.

kaloyan Mladenov

Цитат на: admin - Четвъртък, 10 Ноември, 2011, 22:56:57

Не би ли искал да разбереш как те оценяват останалите потребители, гласувайки положително или отрицателно за теб? Принципно предполагам какво ще ми отговориш, че не те интересува например. За мен обаче е важно всеки да усеща останалите потребители и по някакъв начин да се съобразява с тяхното мнение. Най-малкото този рейтинг се поставя съвсем анонимно и дори няма как да разбереш кой точно те харесва и кой не те харесва.

Няма да ти отговоря така.
Честно казано ме интересува, но не искам да разбирам мнението на другите за мен по този начин.А и дори да има рейтинг, то аз ще си гледам моя ,а като гледам на другите кво от това?Нито знам за кво и кога им е даден нито пък от кого.За мен рейтинга поставя в неравностойно положение новодошлите тук.И лично аз бих се радвал да разбирам мнението на другите когато те го заяват в дадена тема ,като подкрепят и допълват моите мнения а не като ми дават плюсчета без да знам за кво.

velizar

Мен не ме интересува дали рейтига ми ще е положителен или отрицателен. Ако допадам на някого с мненията си , добре. Ако ли не, все ми е едно.  :)

Бриги Магнито

Цитат на: velizar - Четвъртък, 10 Ноември, 2011, 23:27:49
Мен не ме интересува дали рейтига ми ще е положителен или отрицателен. Ако допадам на някого с мненията си , добре. Ако ли не, все ми е едно.  :)
Eвала баце и мойта натурка си е на таквоз дередже.Ма лошо нема кой е мараклия нек си воти.
Искам да мъцна нещо извън темата с вота тук за мен няма нови ,няма стари ,а хора дали свое мнение по-даден въпрос (разбирайте тема)тва дали мнението допада или недопада на някой си е тъпня,мисля че всяка тема си има различни гледни точки и независимо какви са те е супер .
Факт е че умрем да се уядем с някое мнение ,но какво да се прави така съм устроен.Апропо не виждам нищо лошо в рейтинга моя е номер едно откъм отрицателен вот,но лично мен си ми харесва ,но видно дразня и се дръглям с колеги членове за тва всяко решение за наказание относно отрицателен вот мислим да го подкрепим.
Са бан ли ше е или ,,аривидерчи,, ич не ми е,само да си важи за сите демокрация е все пак.
Наказанията са тъпа история,но са в пъти по-добре отколко да се цовам с някой си ,тъй че плийз решавайте увреме,че тук тона по темите е в пъти по културен от сродни форуми (визирам другия каруцарски ,де всяка 2 дума е пцувня или сплетня)
Мъцнах си  :D кой подразнен,кой не сори ,умрем си ломотим .

Mandor

Виж сега Бригадире- разбирам да имаш твое мнение, разбирам да не съвпада с моето, разбирам да спорим по същество, ама да спорим просто за спора- е това не го разбирам.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Бриги Магнито

Цитат на: Mandor - Петък, 11 Ноември, 2011, 20:26:23
Виж сега Бригадире- разбирам да имаш твое мнение, разбирам да не съвпада с моето, разбирам да спорим по същество, ама да спорим просто за спора- е това не го разбирам.
Е че то тва баш най-убавото бре.Да не губим тренинг дет викат.

loshdancho

Стойността на рейтинга би трябвало да води до нещо. Примерно ако е отрицателна да получаваш БАН за определено време и ако  през това време трупаш още минус да се увеличава времето. така потребителите сами могат да накажат.
Това е най-демократично според мен.
Дори да си собственик на транспортна фирма или диспечер и т.н. когато пишеш и се обосноваваш като трябва мисля,че няма кой да ти сложи минус.
Ако си пък на плюс, може да  има вариант да получиш нещо от сорта на модераторски акаунт или нещо друго .
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: loshdancho - Петък, 11 Ноември, 2011, 22:13:44
Стойността на рейтинга би трябвало да води до нещо. Примерно ако е отрицателна да получаваш БАН за определено време и ако  през това време трупаш още минус да се увеличава времето. така потребителите сами могат да накажат.
Това е най-демократично според мен.
Дори да си собственик на транспортна фирма или диспечер и т.н. когато пишеш и се обосноваваш като трябва мисля,че няма кой да ти сложи минус.
Ако си пък на плюс, може да  има вариант да получиш нещо от сорта на модераторски акаунт или нещо друго .

Преди време имах предложение за бан на потребители, които са натрупали определен брой минуси, но не беше прието от колегите.

loshdancho

не исках да кажа определен брой минуси , а напълно отрицателен рейтинг примерно +7/-43=-36 да е равно на 36 дни  бан .

admin

Цитат на: loshdancho - Петък, 11 Ноември, 2011, 22:37:52не исках да кажа определен брой минуси , а напълно отрицателен рейтинг примерно +7/-43=-36 да е равно на 36 дни  бан .

Варианти има много, но в крайна сметка някои потребители трябва да се замислят защо получават своите минуси? Това е всъщност идеята на този рейтинг.

bad_kras

Значи така е : Рейтинга си е рейтинг.....дори и във форума!!!  Кой колкото повече истини казва и доказва , толкова плюсове има.  Който повече се оплита в недоказани и неистински коментари - толкова минуси има.   Те затова му се вика рейтинг или .... вот на доверие ...... или ....... вот на недоверие!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

loshdancho

Трудно ми е да погледна  от твоята гледна , може би е прекалено демократично решението ти.
Или се получава приказката за магарето на царската сватба.
Все пак рискуваш с тази либерална система, защото малко хора са на твоето ниво

loshdancho