• Welcome to Форум на българските шофьори.

Отново се обмисля целогодишна забрана за движение на камиони в събота и неделя

Започната от !na, Петък, 09 Декември, 2011, 12:26:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!na

Целогодишна забрана тирове да кръстосват шосетата из страната в събота и неделя обмислят в ГЕРБ. Целта е да се разтовари движението в почивните дни и да се намалят инцидентите по пътищата.
......
Целогодишната забрана за движение на тежкотоварни автомобили в почивните дни се обсъжда отдавна. Рано или късно ще се въведе, прогнозира шефът на транспортната парламентарна комисия Иван Вълков.
Той подчерта, че сега също действа ограничителен режим, но през лятото, когато температурата достигне 35 градуса и камионите могат да разрушат асфалтовата настилка, както и в пикови за трафика моменти като например празниците. През август, когато действаше ограничението, имаме регистрирани по-малко пътнотранспортни произшествия, отчете Вълков. Тъкмо за това той определи забраната като ефикасна. Законотворецът даде за пример Германия и Франция, където действал ограничителен режим за движение на тирове през почивните дни. В различните европейски държави мерките важели за различни периоди от време. В някои страни забраната влизала в сила още в петък вечерта, но пък важела само за събота, а не и в неделя. Теглото на камионите, които се спирали от движение, също варирало, като тръгвало от 12 тона. Обикновено със забраната трябвало да се съобразяват шофьорите на 20-тонни и по-тежки машини. За да се въведе такова ограничение обаче, първо трябва да се изгради необходимата инфраструктура. Трябва да разполагаме с паркинги, отговарящи на европейските изисквания, на които водачите да чакат изтичането на срока на забраната, категоричен е Вълков, който допълни, че ограничението няма да важи за хладилните камиони.

Цялата статия http://www.monitor.bg/article?id=317861
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

admin

Законотворецът дал за пример Германия и Франция. Този наясно ли е, че там има магистрали, по които камионите се движат с 90 км/ч? А когато не се движат, има уредени паркинги за нормална почивка. Да не говорим за българските зимни условия, при които с 10 см сняг блокира цялото движение.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Mandor

Такъв паркинг ли?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Станимир

admin

И във Франция никак не са лоши.

g_dandy

Хубаво ще бъде да се въведе забрана шофьорите на тези камиони да дишат, за да има достатъчно въздух за отмарящите в събота и неделя останали граждани!

Бриги Магнито

Видно е че все пречим и все сме на топа на устата да праат ко щът.
Хубавата страна е ,че събота и неделя ше си поркам бирето вместо да се дръглям с джадаи ,макар че и те са у намален състав през уикенда.

Оказва се че въпреки новите магистралки у наща татковина става все по-тесно из пътищата родни.

!na

Старата песен на нов глас, заради събитията от изтеклите дни.

Ето и статията от днешния брой на в-к Стандарт http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-01-10&article=395275

dino412

Аз имам друго предложение към господин министъра наместо камиони да ползваме волове с каручки.Така няма да буксуват зимата и няма да чупят асфалта лятото.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

!na

А насъщния да се доставя до всяка точка с пощенски гълъби или щъркели, в зависимост от сезона, нали  :D

Boroman21

!.!.!

Цитат на: Boroman21 - Вторник, 10 Януари, 2012, 15:25:29
Мда и къде ще спират тия автомобили по полетата ли  ???
Ми утре като няма хляб и провизии по магазините , кого ли ще обвинят?
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

dino412

Цитат на: ?.?.? - Вторник, 10 Януари, 2012, 15:27:47
Цитат на: Boroman21 - Вторник, 10 Януари, 2012, 15:25:29
Мда и къде ще спират тия автомобили по полетата ли  ???
Ми утре като няма хляб и провизии по магазините , кого ли ще обвинят?
То така трябва да стане да няма хляб та да видим кой крив кой прав

Цитат на: Дамян Йончев - Вторник, 10 Януари, 2012, 16:02:56
http://dnes.dir.bg/news/kamioni-magistrali-snjag-hora-patishta-10279035

Най-после някой да им го каже в очите.Евала.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

!.!.!

Относно тая прословута забрана за петък и неделя- първо да направят паркинги на по 20- 30 км да има къде да спират камионите, тогава да пускат в действие забраната. Чували нейде , че имало забрани по Европа, ма там хората са направили места за почивка и не едно или 2 парко места  , а не като тук, да се чудите къде да спрете(на коя отбивка).

!.!.!