• Welcome to Форум на българските шофьори.

Мобилните оператори

Започната от admin, Четвъртък, 15 Декември, 2011, 16:51:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Кой мобилен оператор харесвате?

М-тел
6 (10.5%)
Глобул
11 (19.3%)
Виваком
20 (35.1%)
Харесват ми всички
0 (0%)
Не харесвам нито един
19 (33.3%)
Нямам мнение
1 (1.8%)

Общ брой гласове: 55

МИНКО ИЛЧЕВ

Естествено "пионера" на различните "нововъведения" е Мтел. Навремето Виваком, прехвърляше неизползваното време за разговори за следващия месец. Много добро, вече и те не предлагат на новите планове. Таксуването на всяка започната минута, на мен ми прилича на грабеж! Как можеш да твърдиш, че даваш 100, 200, 500 минути. Като това време може единствено да е толкова, ако разговора е цял. Тоест, почваш и говориш, докато те изключи на един час или там някъде. Мисля че повечето хора не го осъзнават?!
     Дразни ме, че се приема за нормално да сключиш двугодишен договор!!! Дори "любимците" ми Мтел предлага и три годишни! Като правя преговори за срока, много ми заявяват: "Ама много ли са ви две години?" Казвам че са ми много, понеже смятам да си плащам сметката, ако не смятам да я плащам тогава, да!
     Дразни ме също, че Бай Мангал, отива в офиса и му предлагат по-добри условия от на мен! Абонат съм на Виваком от 2006 година и нямам закъсняла сметка (немислимо за неплатена). Въпреки това, новите абонати са повече "ухажвани"!

За мен при роуминг в ЕС, е много по-добре да се използват предплатени карти! Цената е една и съща с тези на плановете, но можеш веднага да си видиш наличността.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

admin

Съвсем правилно си забелязал, че вече всички оператори таксуват разговорите на цяла минута. За прехвърляне на минутите и дума не може да става. Също така сключването на договор и съответното му разтрогване е немислимо, ако например абонатът не е доволен от услугата. Също така в дребните шрифтове са скрити един куп уловки и бъдещи неприятности.

По отношение толерирането на нови абонати, личното ми мнение е, че те много по-лесно се манипулират предвид непознаване триковете на операторите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

МИНКО ИЛЧЕВ

Ще има промени скоро. Не е ясно всички ли планове ще се таксуват 30 първоначално и всяка следваща секунда или всички нови или само ще има и такива?!

"Мобилните телефонни разговори ще поевтинеят от средата на април.
Държавният регулатор въвежа драстични промени, които защитават потребителите и регулират отношенията клиент- мобилен оператор. Решението на комисията влиза ще влезе в сила от 14 април.
Сега потребителите плащат по така наречената система "60 секунди плюс 1".  Независимо дали се говори 10, 20 или 50 сек., винаги се плаща за 1 мин.
Или ако тарифа е 20 ст. на минута, а имате три телефонни разговора от по 20 секунди, за една минута ще платите над 60 ст.
Новите промени задължават всеки от операторите да предложи поне два нови тарифни плана, изчислени със системата "30 секунди плюс 1". Така разговор до 30 секунди ще се отчита като половин минута, а всяка следвата секунда ще се плаща реално.
От април мобилните оператори ще са задължени още и да въведат лимит за мобилен интернет в размер на 50 лв.
При достигане на 80 % от него, операторът трябва да уведоми клиента. Всеки потребител пък може да увеличи лимита си до предпочитана от сума."

Източник: http://www.bnews.bg/article-96623

naum4o

Едно време всички, ако помните, таксуваха на 30 сек. След излизането на вивател на пазара това ограничение отпадна. Сега се оказва, че монополите сами са решили така да тарифират, а някой  сладур им го е позволил. След няколко години ще се окаже, че и токът, водата, парното и др. се тарифират по същият начин - на максимум и някой убавец го е позволил. 
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

admin

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 23 Януари, 2014, 20:28:42
Едно време всички, ако помните, таксуваха на 30 сек. След излизането на вивател на пазара това ограничение отпадна. Сега се оказва, че монополите сами са решили така да тарифират, а някой  сладур им го е позволил. След няколко години ще се окаже, че и токът, водата, парното и др. се тарифират по същият начин - на максимум и някой убавец го е позволил. 

А доста преди това Мобилтел таксуваха на секунда. Без никакво задължително време. Е, картите струваха по 720 лева, но това е друга тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Четвъртък, 23 Януари, 2014, 23:11:06
А доста преди това Мобилтел таксуваха на секунда. Без никакво задължително време. Е, картите струваха по 720 лева, но това е друга тема.

Мобифон май си таксуваха на 30 секунди първоначално. Това беше и предимство на единственият GSM оператор. Когато си взех SIM карта беше около 140 лв. и първоначално таксуване 15 секунди. Тогава разговорите бяха "делови" и планът за хора с ТЕЛК, варираше от под 20 минути силен трафик, до към 100 на слаб и то за 12 лв. месечно. Определено доста повече разговори от 100 минути и таксуване "закръглено"!

Rammbon

1999г година през април  бях си купих първата SIM карта към Мобилтел. Сруваше 360лв, + 30лв за пощенска кутия и още 30 лв за Роуминг. Цените с ДДС. На минута беше някъде към 1.20лв , таксуваше се на 15 секунда и после на всяка секунда. През 1995 година  бях си купих Мобифон Maxon. Струваше 550лв или към $120. Кода беше с 048 . Таксата на месец 240лв, разговори на минута по 2.40лв. Пак с ДДС. От 2006 г съм абонат само на Виваком. Тогава се таксуваше на 15 секунди и после на секунда. Сега всички оператори са на първата минута и после на секунда. Говориш или не, от 1 до 60 секунди плащаш за 60.

admin

Цитат на: Rammbon - Неделя, 26 Януари, 2014, 18:49:55
1999г година през април  бях си купих първата SIM карта към Мобилтел. Сруваше 360лв, + 30лв за пощенска кутия и още 30 лв за Роуминг. Цените с ДДС. На минута беше някъде към 1.20лв , таксуваше се на 15 секунда и после на всяка секунда. През 1995 година  бях си купих Мобифон Maxon. Струваше 550лв или към $120. Кода беше с 048 . Таксата на месец 240лв, разговори на минута по 2.40лв. Пак с ДДС. От 2006 г съм абонат само на Виваком. Тогава се таксуваше на 15 секунди и после на секунда. Сега всички оператори са на първата минута и после на секунда. Говориш или не, от 1 до 60 секунди плащаш за 60.

Преди картите да станат по 360 лева, бяха по 720. Минутата беше към лев-лев и двайсе, но през нощта. През деня стигаше до 2 лева. В момента новите планове на повечето оператори са с таксуване на цяла минута. Сигурно няма да им хареса таксито да ги вози по същата схема. Всеки започнат километър като цял. Или пък в магазина всеки започнат килограм сирене като цял килограм.

!.!.!

Операторите обещават да намалят таксуването на 30 секунди първоначално от 01.01.14г. Да видим ....
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 23 Януари, 2014, 20:11:40
     Ще има промени скоро. Не е ясно всички ли планове ще се таксуват 30 първоначално и всяка следваща секунда или всички нови или само ще има и такива?!

"Мобилните телефонни разговори ще поевтинеят от средата на април.
Държавният регулатор въвежа драстични промени, които защитават потребителите и регулират отношенията клиент- мобилен оператор. Решението на комисията влиза ще влезе в сила от 14 април.
Сега потребителите плащат по така наречената система "60 секунди плюс 1".  Независимо дали се говори 10, 20 или 50 сек., винаги се плаща за 1 мин.
...

Източник: http://www.bnews.bg/article-96623

Да внеса скептицизъм или реализъм. Получавам съобщение от някакъв оператор на предплатена и с абонамент. Превод от шльокавица: "Цена на 1 МБ предплатена/абонамент 24,99/15,99 лв. За съжаление не разполагаме с данни за потреблението Ви и не можем да Ви уведомим при достигане на лимита от 115 лв."
     С една дума не се надявайте автоматично да започнат да таксуват след 30 секунда. По-скоро са задължени да предлагат и такива планове, както и да бъдете уведомени за достигане на лимит, само в случай, че разполагат с данни.

admin

naum4o

Май не е. Всички информационни сайтове са пуснали тази информация днес. В ,,Капитал", още в края на февруари излезе аналитична статия, по въпроса кой успя да ги накара.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Dilyan_Zagorchev

Едно време почнах с предплатена на Глобул.После като бачках на Шел ни направиха промоция същите диванета и изкарах май 5 години с тях.После един познат ми предложи карта на Виваком за ченгета,мноо тънка беше и я търкалях заедно с глобулската.После си оставих само вивата,но заминах за Кипър.Плащах я почти през целия си престой там,но ми писна де.Та като си дойдох тука и от офиса им разбрах,че номера ми е вече на пазара и някой може да ми го вземе.Оп,взимам си го аз на няква уж тънка лайсна,ма мноо сметка.Сменям плана с по-хубав и пак греда.Постоянно се ограничавах с говоренето,ма не става тъй.И как се оакаха п.тките майни-вдигат ми лимита на 100 лв без да ме уведомят и ми иде сметка 120 пари със все такса и ДДС.Звъня им на патките,вдигам голям скандал,увещават ме,че било заради мен да не ме ограничавали и т.н простоии.Викам щом ще правите каквото искате и аз почвам така"Това ми беше последната голяма сметка и се разделяме,ама и номера ми пътува с мен,да знаете"Оная в шах.Тъкмо бяха пуснали СуперБОБа с 500 мин към всичкото народ и пускам молба за прехвърляне на номера.И като почнаха от вива едни каки да ми звънят в 9-10 вечерта с някви омайни гласчета-елате за нов договор,друга такса,повече минути,безплатен телефон,ала бала.Викам мацко гола да ми се съблечеш,няма да стане вашата,щом сте решили да не ми казвате-ни смс,ни обаждане,нищо,а тая сметка мен чака.И тъй приключих и с тия мискини.От миналия януари съм с бобчетата и съм доволен.Тук рядко имам голяма сметка,но се ядва на фона на многото минутки

admin

naum4o

naum4o