• Welcome to Форум на българските шофьори.

Мобилните оператори

Започната от admin, Четвъртък, 15 Декември, 2011, 16:51:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Кой мобилен оператор харесвате?

М-тел
6 (10.5%)
Глобул
11 (19.3%)
Виваком
20 (35.1%)
Харесват ми всички
0 (0%)
Не харесвам нито един
19 (33.3%)
Нямам мнение
1 (1.8%)

Общ брой гласове: 55

georgi87

Само Виваком и никой друг всички други са боклук.

georgi87

Boroman21

До сега съм ползвал само предплатена карта на глобул и съм относително доволен.Мтел никога , много надписват виваком и тях съм ги хващал в крачка.

Boroman21

admin

Внимание! Нагли лъжци! Ето за какво става дума. Днес преподписах договора си с Глобул и се възползвах от предложението им да си взема и един телефон на изплащане. Правил съм това и друг път, и реших да го направя и този път. Предложението на Глобул е лизинг с 11 месечни вноски. Преподписах договора за мобилна услуга, подписах и договор за лизинг на телефона и си тръгнах. Току-що разгледах договора и се втрещих. Вноските наистина са 11. Обаче има една уловка, за която днес в магазина умишлено никой не ми каза. Уловката е, че 10 дни преди изтичане на договора трябва да се направи писмено искане до Глобул за придобиване на собственост върху телефона срещу заплащане на последната 12-та вноска. А ако това не бъде направено, в срок от 3 работни дни телефона трябва да бъде върнат. Ако пък не го върнете, Глобул има право да ви начисли неустойка в размер на още една месечна вноска. Освен да ги нарека долни лъжци, друго не ми остава.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

velizar

Цитат на: admin - Събота, 24 Декември, 2011, 23:18:19
Внимание! Нагли лъжци! Ето за какво става дума. Днес преподписах договора си с Глобул и се възползвах от предложението им да си взема и един телефон на изплащане. Правил съм това и друг път, и реших да го направя и този път. Предложението на Глобул е лизинг с 11 месечни вноски. Преподписах договора за мобилна услуга, подписах и договор за лизинг на телефона и си тръгнах. Току-що разгледах договора и се втрещих. Вноските наистина са 11. Обаче има една уловка, за която днес в магазина умишлено никой не ми каза. Уловката е, че 10 дни преди изтичане на договора трябва да се направи писмено искане до Глобул за придобиване на собственост върху телефона срещу заплащане на последната 12-та вноска. А ако това не бъде направено, в срок от 3 работни дни телефона трябва да бъде върнат. Ако пък не го върнете, Глобул има право да ви начисли неустойка в размер на още една месечна вноска. Освен да ги нарека долни лъжци, друго не ми остава.
Админ, как ще подписваш нещо без да си го прочел, без значение дали вече си минал по този път или не. Операторите постоянно си променят общите условия , за да избягат от закона , уж да са прозрачни пред клиентите. Мисля че скоро влезе новия закон за откас от сключен договор с оператор до 7 дни от подписването му. При Виваком има една врътка с телефоните на лизинг. Уж телефон за 15 лв на месец, модерен с "1000" екстри , но и с такса от поне 50 лв на месец  ;D

Красимир Иванов

Цитат на: velizar - Вторник, 27 Декември, 2011, 01:08:28
Цитат на: admin - Събота, 24 Декември, 2011, 23:18:19
Админ, как ще подписваш нещо без да си го прочел, без значение дали вече си минал по този път или не. Операторите постоянно си променят общите условия , за да избягат от закона , уж да са прозрачни пред клиентите. Мисля че скоро влезе новия закон за откас от сключен договор с оператор до 7 дни от подписването му. При Виваком има една врътка с телефоните на лизинг. Уж телефон за 15 лв на месец, модерен с "1000" екстри , но и с такса от поне 50 лв на месец  ;D
И на края като дръпнеш чертата се оказва, че този телефон ти е излязъл доста скъпо.
Аз затова телефон не купувам от мобилните оператори, има доста магазини, където продават телефони. Мога да го взема пак на изплащане, но поне не се обвързвам с оператора.
Заповядайте в групата на форума във Vbox-http://vbox7.com/groups/driversbg/.

loshdancho

Ами моето мнение малко се различава, защото когато имах нужда си взех телефон само срещу преподписване на договора в Вивател. Интересното е как се стига  до такава покупка .
Влизам в магазина и обявявам  с питане:
-Какъв телефон мога да си взема без пари?....съвсем не очаквах да има такива.
-Кажете си номера за да проверим на каква тарифа сте и какво можем да ви предложим.
Аз невярващ на такива оферти я погледнах неблагосклонно  и въпреки това си дадох данните.
След справката ми  принтира модели които мога да ги взема само срещу подпис на новия договор.Идеята им според мен беше да ме обвържат с договор отново , но аз няма нищо против след като така и така си им бях абонат.А договора беше изтекъл още преди една година и според новите закони нямат право автоматично да го подновяват.
И така се оказах с нов телефон без да дам една стотинка. Е не е кой знае какво ,но вида и модела зависят от тарифата на която съм бил и срока  на договора.
Много от вас ще се изкажат противно на тези договори но аз съм стар абонат на Вивател и за сега нямам особени оплаквания.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: Красимир Иванов - Сряда, 28 Декември, 2011, 06:12:43И на края като дръпнеш чертата се оказва, че този телефон ти е излязъл доста скъпо.
Аз затова телефон не купувам от мобилните оператори, има доста магазини, където продават телефони. Мога да го взема пак на изплащане, но поне не се обвързвам с оператора.

Нима всеки от нас чете дословно всички договори, които подписва? Освен това когато ти кажат, че трябва да платиш 11 месечни вноски, значи трябва да са наистина толкова. Специално този телефон, който взех за дъщеря си, дори и при платени 12 вноски пак излиза по-евтин от който и да е магазин. Въпросът в случая не е в цената, а в усещането, че тази компания се превръща в един нагъл крадец, за когото е важно единствено да открадне пари от клиентите си. Естествено това от моя страна не би останало без последствия и това ще бъде последния ми договор с тях. А само преди година им давах по приблизително 100 лв. на месец. Гласови услуги, мобилен интернет, изплащане на друг телефон и лаптоп. Сега ще вземат по 30 лв. А от следващата година забравят и за тези пари. Честито, Глобул!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Сряда, 21 Декември, 2011, 00:52:04
Цитат на: Mystang - Вторник, 20 Декември, 2011, 23:20:57
На Ментел можеш да си ги спреш.Обаждаш се на кол центъра и искаш да ти се спрат информационните съобщения.

Благодаря, служебния към тях.

За Ментел, изпращаш произволен текст, на номер 17833. До седмица деактивират, СМС-те.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Joro

Аз съм на Виваком и съм доволен , даже  днес ми донеса телефон подарък преподписах договора и ми свалиха от месечната такса , а за М- Тел не искам и да чуя нищо ... Глобул не съм имал вземане даване с тях .

Trucker_Boy

Цитат на: Joro - Събота, 21 Януари, 2012, 17:08:35
Аз съм на Виваком и съм доволен , даже  днес ми донеса телефон подарък преподписах договора и ми свалиха от месечната такса , а за М- Тел не искам и да чуя нищо ... Глобул не съм имал вземане даване с тях .

Ако не е тайна, какъв телефон подаряват като си преподпишеш договора ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Don_Bazilio

Joro

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 21 Януари, 2012, 17:32:40
Аз съм на Виваком и съм доволен , даже  днес ми донеса телефон подарък преподписах договора и ми свалиха от месечната такса , а за М- Тел не искам и да чуя нищо ... Глобул не съм имал вземане даване с тях .

Нокиа c1-01

http://www.google.bg/imgres?q=nokia+c1&um=1&hl=bg&sa=N&fhp=1&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=hTuT6gKmz4Pa9M:&imgrefurl=http://obiavi.data.bg/save/233637&docid=lf7e41SJ7KjyPM&imgurl=http://obiavi.data.bg/storage/obiavi/950x700/pic_00233637_1.jpg&w=500&h=454&ei=J-MaT4eIH8PKtAa-1YlI&zoom=1&iact=rc&dur=278&sig=106583050688053307868&page=1&tbnh=148&tbnw=162&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=98&ty=67

loshdancho

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 21 Януари, 2012, 17:32:40

Зависи от тарифата на която ти е договора.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Joro

Да има значение, аз съм на Unicall, а един приятел е на Симпатия и на него му предложиха друг апарат :)

Joro