• Welcome to Форум на българските шофьори.

Стройкомплект ЕООД

Започната от georgi87, Четвъртък, 15 Декември, 2011, 22:07:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

boss1974

Прясно инфо.Заплащане на ден,на първия шофьор-45 евро,на втория-35 евро,или на км,на първия шофьор-0,135 цента на км и 50 лв на адрес след първия,на втория шофьор -0,115 цента и 15 лв на адрес.Българска заплата няма.Прибираш се от курс и маневристи разтоварват и товарят композициите.Говори се,че собственика е взел в някакво съдружие гаража на СОМАТ-Видин и ще има някакви комбинации там.Може би да се тръгва на път от Видин.Май излиза нормална,средностатистическа фирма за нашите родни стандарти.Със всички плюсове и минуси.Упех на всички,които може да се озоват там.Аз все още се колебая.

boss1974

Divane

Колега май нещо си попрекали с цифрите или по точно с паричните единици.На първият шофьор както си писал когато кара(роботи) на километър заплащането е 0,135 стотинки ,а не цента и за адрес се дават по 40 лева ,а не 50 и  те се заплащат по преценка на шефчето Вальо(синът също работи във фирмата) ако си бил послушен има адрес иначе няма т.е. ако трябва да ти се заплатят примерно 5 адреса може да ти дадат кинти само за 2 или 3 както той прецени.За вторият шофьор нещата са същите както си писал само да уточним ,че и тук става въпрос за 0,115 стотинки а не евро центове.Ако изберете да работите на км. кинти няма да а изкарате защото просто няма да ви дадат тази възможност да карате толкова много ,че на края на месеца да сте доволни от заработените пари.Какво имам в предвид прибираш се от курса и ти се обаждат от офиса да тръгнеш на нов чак след 4-5 дни и то за къде Гърция имаш адрес някъде покрай Атина да разтовариш и после товар за Европа ,но се качваш  на  ферибота  за там (обикновено възможно най неудобният за теб от Патра за Венеция  които както знаете е някъде около 36-38 часа.).Дотук добре но по лошото е ,че след като разтоварите с колегата вероятността да те върната със следващият товар които сте взели пак надолу с ферибота е голяма 70-80% и пак 36/38 ч. лежане и не изкарвате никакви пари .На мен ми се е случвало да искат след това до тук да се кача и за трети път на ферибота за един курс но аз съм отказвал защото за един курс около 15-17 дни три ферибота по 36-38 ч. стават твърде много , а изминатите километри са някъде от порядъкът на 4500-6000 км. в най добрият случай които за 15-17 дни шофиране на двойка са нищо.От тук идва извода ,че на километър не може да се работи (то не че и трябва де понеже е незаконно) ,но ако си направи сметка човек да работиш за 45 евро ,а както е в случая има и разлика 35 евро втори шофьор няма смисъл-малко са . Пример 45 евро по курса на банката са 45*1,95----87,75 лева за деня.Като ги разделим тези пари на стотинките които дава на километър се получава следното 87,75/0,135-----650 километра,толкова трябва да си изминал за деня за да си ги изкарал.А както знаете в случая шофьорите  са двама(двойка) и тези 650 км ги минават дори и само по национали да карат и в задръствания да стоят  без никакви усилия за един ден и бая отгоре( средно 950-1000 км може да се измине по национал ).Така ,че си правете изводите сами  .В фирмата работа има т.е. ако си на ден ще те скъсат от километри ,но ти ще си излъганият тъй като си се съгласил да работиш на ден за по сигурно, а за тези които са на километър пък ще ходят на най лошите  дестинациите (фериботи,митници,места където се кара повече национални пътища-п.р. Полша,Словакия) и накрая на месеца с 13 000 -14 000 км. какви пари ще вземеш-малко.Извода за мен за тази фирма е много  работа ,много ядове,пари малко ,а бе както аз обичам да казвам работа за слава !!!

Divane

venii_993

Здравейте колеги,приятели от окръга ми казаха за въпросната фирма като за начало (понеже все още не съм работил) да се обадя да питам за маневрист, Видин-София,Видин-еди си къде се разтоварва-товари.
Един колега каза че в седмицата има около 2-3 курса така,което мен ме устройва идеално.
Онзи ден ми изпратиха по мейла необходимите документи и мисля да ги изкарам и да пробвам като за начало....
Какви са вашите съвети и мнения  ??? ???

kamion777

Здравейте колеги,
Искам да ви предупредя за фирма Стройкомплект гр. София!
Принуждават те да нарушаваш системно и ти вдигат скандали когато трябва да правиш пауза, а те искат да разтоварваш или товариш, карат те да вадиш картата си във различни европейски държави и не им дреме какво ще стане ако те хванат и при всяко нарушение уж шефа ти е казал така, а после те изкарва виновен! Заплащането е твърдо на ден, но парите се изплащат 15 дни след като си си предал отчета - проблема е там, че тези 15 дни винаги се надвишават и се налага да им звъниш по 5 пъти и кажи речи да им се молиш. По време на курс ти изпращат пари за разходи по дебитна карта и когато теглиш в чужбина комисионната по картата не ти я възстановяват. Мога да кажа още 100 неща ама с една дума фирмата е пълна ТРАГЕДИЯ! Не се лъжете да започвате работа там - ще съжалявате и ще останете без нерви!

Бриги Магнито

Мерси Баце за инфото.
Тез да не паркираха у Вили Бецо по Горубляне?

kamion777

naum4o

И аз имам лоши впечатления от спедиторите им. Би трябвало, като имаш толкова хладилници, думата ти да тежи. Но за тях си остава само пожелателно. Лъжат.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

boss1974

Имам 2-3 градски,които работят там.Единият е от поне 2 години и не съм чул да се оплаква.Нормалните неща за средностатистическа българска транспортна фирма с всичките си плюсове и минуси:)За нарушения не е споменавал,а и той изпитва силна неприязън към тях като мене:)Заплащането е така както казва колегата-на 15-ия ден след предаване на отчета,ама казва,че се е случвало да го забавят 2-3 дена,счетоводителките имали много работа.Даже преди нова година били взели 40 нови влекача.Това знам аз.

bo4eto

Колеги искам да добавя още една изключително некоректна фирма ,,СтройКомплект" гр.София квартал Горубляне Бившия гараж на СОМАТ с управител г-н Неделчев не се лъжете да започвате в тази фирма абсолютен МОШЕННИК иначе на приказки звезди сваля НЕПЛАЩА бави парите следкоето измислени одръжки за срокове диспонентите са под всякакъв минимум и идея си нямат какво вършат.

American

А ти си кой ?
И имаш опит колко ?
smoking gun

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Nachinaesht

Опита има огромно значение. Грамотността също. Ако си прост, като галош и без опит е много вероятно набързо да ти бият шута. После почваш да ревеш анонимно у форумите.

Gospodinov

Ако има някой работещ там ще е добре да се чуят отзиви.

SEMPER

И като ти набият шута за неграмотност е редно и да не ти платят, нали така.  Най нормалното е да ти вземе някой на работа, и после ти бие шута по живо по здраво без да ти даде лев щот не знаеш кое е подлог, и кое сказуемо.

Не е ли по добре който има претенции първо да праща кандидатите за работа на матура по литература и тогава да ги назначава. И на вече назначените да се плаща редовно.

А по въпроса каква е фирмата и какъв е въпросният галош - си има специална тема в форума, който му се търси - ще я намери. Който не му се занимава, ще си тренира граматиката в тази тема.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

bo4eto

Първо кой реве във форумите анонимно,второако съдиш на по себе си дето довчра си бил музикант ,линейкаджия или некой дападжия пък си чул че се вземат големи пари аман заман си тръгмал да пречиш на движенито по пътя недей дава мнения а вземи една гега и с ОВЦЕТЕ.

bo4eto