• Welcome to Форум на българските шофьори.

Midland Alan 48 plus multi

Започната от flashedbg, Петък, 16 Декември, 2011, 01:26:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

flashedbg

?Някой има ли лични впечатления от този модел (Midland Alan 48 plus multi)? Просто питам.

flashedbg

VOLVO 480

Колега ако мислиш да си купуваш от Мидланд България станцията ще имаш доста неприятности с тях!Още от нови и не работят!!!

VOLVO 480

пейчо

Преди година си купих от една фирма в Габрово една такава.От тогава като се почнаха едни настройки от майстори,та антени какви ли не бяха та чудесии,ама е докарахме до някъде горе долу километър и нещо става.

Причина за редакция : Правопис

the_unseen

Модела е с кофти транзистори. ;) И трудно се намират.

цецодебел

И аз имам такава! Чувам добре и далече . Мен не ме чува никой, не е маса, не е микрофон  ???
Някой да даде добър майстор ?
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

VOLVO 480

Сменяш радиото с друга марка и решаваш проблема завинаги,препоръчително с Президент или Стабо!Тогава ще усетиш разликата! ;D

RFF

Аз съм с PRESIDENT TRUMAN и антена Maryland - чуваме се на около 25 - 30 километра, пак зависи от времето какво е, но не съм имал проблем до сега!
Купих си я от MOBIMAX Габрово!
0898677590
ПЪТНА ПОМОЩ
ДЕНОНОЩНО

цецодебел

Цитат на: VOLVO 480 - Събота, 12 Декември, 2015, 11:41:05
Сменяш радиото с друга марка и решаваш проблема завинаги,препоръчително с Президент или Стабо!Тогава ще усетиш разликата! ;D
Проблема е че  " Президент " тук не бил сертифициран ??? а не ми се иска някой натегач да ме изгърби! Глобата била над 5000 евра!!!

loshdancho

Кой ти ги разправя тия лакърдии?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Hino

Къде не бил сертифициран Президента? В Италия ли?
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

цецодебел

Цитат на: Hino - Събота, 05 Март, 2016, 01:15:41
Къде не бил сертифициран Президента? В Италия ли?
Да бе, били по мощни или не знам кво си !
Аз съм регистриран и си плащам 12 евро  ,ама знае ли човек?
Те си обичат 48 цата и си е добра ,но старата а не дериватите . То и не видях да предлагат Президенти все Алъни!
http://www.amazon.it/Midland-Alan-48-C217-09-Quarantotto/dp/B00JXLCQP4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1457161278&sr=8-1&keywords=cb+alan+48
сега  не знам това дали свесно?
Но ако трябва да мина на Президент ,съветвайте какъв защото чувам че и те вече не са същите!!!

loshdancho

Има модели наистина по-мощни 8,10, 20, 40 вата, ама  си имат понтециометър за усилването. И да ти кажа честно ако не си с фрапантен усливател не вярвам да имаш проблем според мен.
Пък и честотата е свободна, не е платена, и има много с усилватели...любители уж. На тях що не им взимат станциите?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

цецодебел

Цитат на: loshdancho - Събота, 05 Март, 2016, 14:26:33

Пък и честотата е свободна, не е платена, и има много с усилватели...любители уж. На тях що не им взимат станциите?

Може и така да е  :-\ ама явно не навсякъде....Тук в Италия си се регистрираш с номера на станцията и модела,и всяка година си цакаш 12 евро по пощата >:(

American

Не виждам никакъв смисъл да се дават пари за по-мощни или да се монтират допълнителни усилватели. Просто радиото трябва да ти работи добре и да те чуват и ти да чуваш, на 1 до 2 км.

Ако ще и телевизионна кула да си монтираш, нали все-пак ще говориш с някой който има обикновнно радио ?

Аз дори съм намалил squelch, за да чувам само на 100-200 метра от мен. Другите разговори и шумуве не ме интересуват, защото не са предназначени за мене.

Кога използвам радиото:
1. пристигам на адреса и на портала има табела че офиса слуша едикойси канал, и се чекирам
2. изпреварвам колега и виждам че има нещо нередно по камиона, като се изравниме взимам радиото и му казвам какво има
3. питам насрещния за тръкстоп или трафик
4. слушам някой да спомене цифра и посока, това обикновенно е км номер където има полиция
smoking gun

American

smoking gun