• Welcome to Форум на българските шофьори.

АЙ ПИ ТРАНС-ПИМК

Започната от р..., Събота, 01 Януари, 2011, 21:49:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

velizar

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 26 Юни, 2011, 15:53:16

Сделка за 100 камиона на стойност 14 млн. лева бе сключена на ,,Автосалон Пловдив", който се проведе в рамките на 66-ия Международен технически панаир. Българската фирма ,,Пимк" купи тежкотоварните возила ,,Actros-1844" от представителя на ,,Мерцедес" у нас - ,,Балкан стар".
,,В момента обемите на вноса и износа са много големи, икономиката се съживи, затова решихме да инвестираме в нова техника", посочи Илиян Филипов, съсобственик на ,,Пимк", която е една от най-големите транспортни компании в България. Новите 100 камиона ще извършват курсове из цяла Европа и Близкия Изток.
Да ви върви по вода, пожела Георги Гергов, пълномощник на председателя на Управителния съвет на Международен панаир Пловдив, минути след като Илиян Филипов получи ключовете на 100-те камиона и два джипа ,,GL-Class".

Това ми звучи повече като безплатна реклама за Балкан стар. 14 милиона ! Или около 2 150 000 ДДС. Интересното е , че за 18 чисто нови камиона Volvo HF 12 460к.с. Евро 5  закупени от Швеция, фирмата прави подарък 2 камиона. Цена на влекач 59 000 Е.

velizar

bg driver

Здравейте колеги !  Преди 1 год. работих във фирма ПИМК като межд.шофьор, но напуснах заради друга работа (за повече пари-сезонно) извън транспорта и сега реших пак да се върна  да работя в ПИМК като межд.шофьор.  Обаждам се аз по телефона в ПИМК за работа като обяснявам,че съм работил преди година във фирмата и искам пак да работя, а от фирмата ми отговарят,че вече имало нови условия за бившите техни шофьори които са напуснали и искат пак да се върнат във фирмата.  Трябвало да се подпише 3 годишен Договор за работа с тях,със Неустойка на Договора от 5000 лева като също и трябвало да се подпише Записна заповед за тези 5000 лева Неустойка. :o ;D  След като ми казаха тези нови условия аз само им се изсмях по телефона и прекратих разговора. Тези хора са изпушили тотално,та кой трезво мислещ бивш техен шофьор ще подпише такъв Договор. Това не прилича на Договор за работа а на "Предбрачен Договор". ;D  Явно поради голямото текучество на шофьори от ПИМК са решили по този начин да си задържат шофьорите със "Предбрачни договори". ;D Само не знам дали ще има балъци да им подпишат такива договори...  ???

bg driver

mancho_0

Има балъци...аз го подписах. Кажи какво те притеснява в договора? Хората ако имаха 5000 лева да ги дадат, нямаше да търсят работа. На интервюто изрично ми се намекна няколко пъти с по-висок тон 5000 лева. Да си кажем честно, по този начин могат да изплашат някое лапе отишло за стаж там. Аз когато реша, тогава ще напусна.

комбайнер

Колега, 5000 лв хич не са малко пари. Поне за мен....

admin

Цитат на: mancho_0 - Понеделник, 17 Октомври, 2011, 09:51:25
Има балъци...аз го подписах. Кажи какво те притеснява в договора? Хората ако имаха 5000 лева да ги дадат, нямаше да търсят работа. На интервюто изрично ми се намекна няколко пъти с по-висок тон 5000 лева. Да си кажем честно, по този начин могат да изплашат някое лапе отишло за стаж там. Аз когато реша, тогава ще напусна.

Би ли обяснил кое точно налага подписването на подобни записни заповеди? И в коя друга държава трудово-правните взаимоотношения се уреждат по този начин?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

mancho_0

Цитат на: admin - Понеделник, 17 Октомври, 2011, 11:13:02

Би ли обяснил кое точно налага подписването на подобни записни заповеди? И в коя друга държава трудово-правните взаимоотношения се уреждат по този начин?

Ще кажа или по точно ще цитирам г-н.Христо Христов
-Фирма пимк не е школа омръзна ни да учим хората и да ги подаряваме на други фирми.
Интересно беше че от 11 човека на интервюто само 2-3 бяха шофьори.Другите мъже бяха бояджии,пазачи и т.н. и ги вземаха на работа защото не са школа за шофори.

Уди кълвача

Цитат на: BoBy_BoY - Сряда, 13 Април, 2011, 17:46:56
Цитат на: Niko60 - Събота, 26 Март, 2011, 10:40:49
Колега,Турция се явява трета страна,защото,когато пьтуваш с TIR карнет а камиона е БГ,товара е от Испания,и.. разтоварваш в Турция.Затова казва,че пьтуват за трети страни.Ти можеби,не си работил с карнети,затова не знаеш какво е определението за "трета страна".Човек се учи цял живот.Не е срамно да не знаеш,срамно е да не питаш,нали
Колега ли си-незнам, а и не знам до колко си учил и ти! Дали си шофьор или някое спедиторче с объркана фантазия. Сега  да мъцнем и аз с моята мъглява престава за транспорт нещичко:
Според мен, ,,трета страна" е онзи свят където икономиката и жизнения стандарт е на друго ниво. Сиреч това в Азия, Африка и други страни.
 Аз не съм чувал и ТИР карнет за трета страна. Виж, ако става въпрос за разрешително, да! За това се издава СЕМТ или се взема разрешително за трета страна на разтоварване ;), мислим!
   Хайде със здраве!

Абе, чай и аз да мъцна, нищо че е стара тема ;D
От международен транспорт не разбирам, ама според мен, "трета страна" си е "трета страна"....  виж,  страна от третия свят е съвсем друго...

Май говорите за едно и също с различни думи ;D

LKW

Така название "трета страна " има ,ТИР карнет за тях има  ,наричасе 4листов карнетTIR-EU .
Този тип карнети се използват когато се товари от страна която е от Европеиската общност и карнета се задеиства от тяхна митница , а товара е за Турция.Като се натовари от страна която е в Европеиския съюз камиона които се движи с 4листов карнет не трябва да минава през страна която не е членка на Европеиския съюз докато стигне до Турция където се затваря карнета.В случеят Турция се явява "трета страна".Като "третата страна задължително трябва да граничи с страна която е членка в Европеиския съюз.При работа с 4листов ТИРкарнет трябва да има само едно задеистваща и една завършваща митници."Трети страни" са Турция,Сърбия,Хърватия,Русия и др.Предполагам ,че това е имам предвид колегата Niko60.
А не съм спедиторче (да не ме помислите за такъв) шофиьор съм.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

antoniyu

Не мога да се начудя защо още се спори и се говори за ТРЕТА СТРАНА, това не е за ТИР-карнет название,никъде в ТИР не се споменава "ТРЕТА СТРАНА",без ТИР карнет можеш да пътуваш където си поискаш(Турция,Сърбия,Хърватска,Норвегия,Швейцария). За целта се правят декларации,препратници и др.Трета страна се използва само за РАЗРЕШИТЕЛНО,дори и да имаш ТИР-карнет и товариш от Германия за Турция ти трябва разрешително за ТРЕТА СТРАНА или се прави реекспорт(обмитява се в България и се задейства нов Тир за Турция,Русия и т.н),но тогава на ТИР карнета се пише България страна получател.Когато се пътува със СЕМТ,СЕМТ-а е разрешителното за ТРЕТА СТРАНА.   
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

комбайнер

Абе, колеги! Темата ако ме не лъжат очите не е ни за карнета, ни за третата или четвъртата страна.
Едно време учителката по български щеше да ви изрисува по една чиста двойка, с послеслов "не си попаднал на темата".
.........И цело лето щехте да четете за АЙ ПИ ТРАНС.   ;D ;D ;D

antoniyu

Цитат на: комбайнер - Вторник, 18 Октомври, 2011, 21:33:14
Абе, колеги! Темата ако ме не лъжат очите не е ни за карнета, ни за третата или четвъртата страна.
Едно време учителката по български щеше да ви изрисува по една чиста двойка, с послеслов "не си попаднал на темата".
.........И цело лето щехте да четете за АЙ ПИ ТРАНС.   ;D ;D ;D
Ама много си прав,за това реших да обясня какво е и да се говори по темата,а не с лирични и други отклонения.
цигарените кутии?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

LKW

В спора, който се водеше в по-горните постове, никъде не се споменаваше за СМR, а беше за това, че нямало название "трета страна" при ТИР-карнетите и затова реших да дам пример с предишния си пост. Поразрових се из гугъла днес и ето показвам неща ненаписани от мен. http://mitnici.eu/?action=n&id=10615
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

antoniyu

Цитат на: LKW - Сряда, 19 Октомври, 2011, 02:42:45
В спора които се водеше в по горните постове никъде не се споменаваше за СМR, а беше за това ,че нямало название "трета страна" при ТИРкарнетите и затова реших да дам пример с предишния си пост. Поразрових се из гугала днес   и ето показвам неща не написани от мен http://mitnici.eu/?action=n&id=10615

Дори и да имаш такъв Тир той не ти върши работа без СЕМТ,или разрешително за трета страна.
1."Двустранен превоз" – превоз от/до Република България и до/от друга страна;

2."Транзитен превоз" – превоз, при който се преминава през територията на страна без да е извършено товарене или разтоварване в същата страна;

3."Превоз за/от трета страна":

3.1. превози за/от Общността - извършване на превоз от  български превозвач до/от страна-членка на ЕС(вкл. Швейцария и Норвегия) от/до страна извън ЕС;

3.2. За всички останали случаи за/от трета страна означава превоз между две страни различни от Република България;

4."Еднократно разрешително" – разрешително, валидно за един превоз в двете посоки за един автомобил. Носител на разрешителното е моторното превозно средство;

5."Многократно разрешително" – разрешително, валидно за неограничен брой превози, валидно за всички автомобили на превозвача на когото е издадено. Носител на разрешителното е моторното превозно средство, като разрешителното може да се предава на друг автомобил само след напускане на територията на Република България, през останалото време разрешителното се ползва само от един автомобил.

6."Каботаж" – извършване на превоз, при който пункта на натоварване и пункта на разтоварване се намират на територията на една и съща страна.

7. Български превозвач може да извършва международни автомобилни превози  на пътници и товари срещу заплащане съгласно Наредба № 11 за международен автомобилен превоз на пътници и товари, само когато притежава лиценз на Общността и заверени копия на лиценза.

Лиценз на Общността не се изисква за извършване на международни превози на товари с моторни превозни средства с товароносимост до 3,5 т или допустима максимална маса до 6 т и за извършване на превози за собствена сметка.

При извършване на международни автомобилни превози на товари от български превозвач на борда на автомобила задължително трябва да се намира заверено копие на лиценз на Общността издадено на името на превозвача извършващ превоза.http://www.rta.government.bg/rejimi.html

Превозите на пътници и товари се регламентират от Спогодбата между България и Латвия, подписана в Брюксел на 28 септември 1995 г.

Разрешителните са:
- за/от трета страна

Превозите за/от трети страни могат да се извършват и с ЕКМТ/СЕМТ разрешително.

Hе се изискват разрешителни при:
1. превоз на товари с моторни превозни средства, за които допустимата с  товароносимост, включително и ремаркета, не надвишава 3,5 т или допустима максимална  маса, включително ремаркета, до 6 т;
2. превоз на домашни вещи при преселване;
3. превоз на животни, технически съоръжения и аксесоари, спортен инвентар, предназначени за спортни прояви;
http://www.rta.government.bg/rejimi/latvia.html
цигарените кутии?

O4ilatia

Колега , струва ми се , че си постъпил меко казано лекомислено - дано не те обиждам! Искам да ти обясня , че с тази записна заповед могат да предявят претенции за възстановяване на сумата , в който и да е момент / ако няма посочен срок / или във всеки последващ такъв / на посочения срок / Пет хиляди наистина са сериозна сума и дано не ти се налага да ги търсиш екстрено ! Разбира се ти пожелавам да не се стига до там ! Успех! PS А това , че под различен предлог някой те принуждава да подпишеш подобен документ се явява престъпление по два члена от НК- Принуда , съставяне на документ с невярно съдържание , а при ползването му също - така , че съставите са общо 3 !

SEMPER

Цитат на: O4ilatia - Неделя, 26 Февруари, 2012, 23:33:28
А това , че под различен предлог някой те принуждава да подпишеш подобен документ се явява престъпление по два члена от НК- Принуда , съставяне на документ с невярно съдържание , а при ползването му също - така , че съставите са общо 3 !

Никакво престъпление не е, напротив перфектен инструмент е - ако е съставен грамотно директно си отива този документ при съдия изпълнителя, и ти се усещаш чак когато вече си с запор на нещо. Самия документ няма никакви условия да влезе в сила, стига да е в падеж, и да е предявен. Предполагам датата на падежа е ден след датата на подписване, и се подписваш че ти е предявен.

За по ясно - ако нанесеш вреда на работодателя, той ще те осъди на общо основание и ще ти прибере кинти, а съвсем отделно може да си предяви и менителницата и да си му я осребриш и нея. Отделно, по негово усмотрение може да ти предяви винаги менителницата, в всеки момент в койтому скимне че си му навредил с нещо, може и неправилно дишане да е ...

Никой с нищо не го е принуждавал шофьора да подписва ... ама дето има една приказка, докато има балъци, ще има и тарикати. Даже  може тарикатите да свършат - балъците няма да изчезнат никога,  ще останат сами на света и ще трябва се премятат тогава един друг.
...
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната