• Welcome to Форум на българските шофьори.

Управление на тежкотоварен автомобил в зимна обстановка

Започната от Boroman21, Сряда, 21 Декември, 2011, 23:29:06

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Арно де ,Саше нек са си големи Големите явно е така ,но я не вденах оти да си се не кефим на техника де не сака синтетика оти си мое и без масло.
Явно съм те издразнил с нещо мейби от мойто клипче ли или бем ли го ако те дразним нещо сори,те спирам да мъцам.
Даже за да е сигура работата,че ше си трайкам се упътвам да отпцувам морския у друга тема и да вържем бан . ;)

Бриги Магнито

sasho

Бригадирче,не си ме издразнил с нищо,просто ме изръби малко иронията ти, но нали да става майтап братле. Но пак ще мъцна, че не подценявам руската техника :), но нека да сме реалисти, много отдавна не съм срещал в Европа руснак с руска машина,верно ти казвам. Колко до готиното клипче, много отдавна съм го гледал,тъй като съм фен на стилове диско,хаус и прогресив хаус. Сори и от мен, ако съм те засегнал с квото и да е!

sasho

DeDo Vi

Цитат на: sasho - Събота, 25 Февруари, 2012, 21:22:43
Явно ще трябва да гледам повече телевизия. Добре Де до,ще взема акъл и от теб,но нито съм дървен философ,нито толкова глупав,както се изразяваш. Запомни,че големите фирми са големи,защото наистина е така. Нали и в Скандинавия е същия студ, но не работят там с руски машини. Моля те, не оставай с впечатлението, че подценявам руската техника! А ако ми кажеш,че караш МАЗ в моментав, то веднага си мятам лаптопа от кабината. А защо Хитлер е дал фира в Русия, май трябва да прочетеш малко повече допълнителна литература. А колкото до това, какви техники си управлявал си го знаеш само ти.
Саше намали се малко Бате, не се ядосвай. Най-простата истина е, че не е важна машината и фирмата която я е произвела, а най-важно е задкормилното устройство. Не си ли подготвен за кофти ситуацийки, през зимата. Язък ти за Скандинавската техника. По-миналата седмица, имах 3 случая на закъсали колеги и тримата бяха със Скания. Единия като видя, че съм сложил вериги започна да ме убеждава, че неговата Скания няма нужда от вериги, била като танк из преспите защото скандинавци са я правили. Е познай на сутринта кой го издърпа от леда, че забоксува и се зари тотално? Така, не се тровкай излишно.

DeDo Vi

Цитат на: sasho - Събота, 25 Февруари, 2012, 22:59:26
Бригадирче,не си ме издразнил с нищо,просто ме изръби малко иронията ти, но нали да става майтап братле. Но пак ще мъцна, че не подценявам руската техника :), но нека да сме реалисти, много отдавна не съм срещал в Европа руснак с руска машина,верно ти казвам. Колко до готиното клипче, много отдавна съм го гледал,тъй като съм фен на стилове диско,хаус и прогресив хаус. Сори и от мен, ако съм те засегнал с квото и да е!
Е защо трябва руснак да кара МаЗ из Европа, би ли ми обяснил накратко? Руската техника е добра за Руските пътища и условия, не е задължително да я виждаш из Европа. Както и Европейските марки камиони са си добри за Европа, но за Русия са малко гевезе. Нещо неподготвен се изказваш, а и се дразниш излишно на Бриги и на мен.  Не се паникьосвай бе пич.Нищо, простено ти е, не ни знаеш какви сме келеши.

sasho

Цитат на: DeDo Vi - Неделя, 26 Февруари, 2012, 02:29:46
Е защо трябва руснак да кара МаЗ из Европа, би ли ми обяснил накратко? Руската техника е добра за Руските пътища и условия, не е задължително да я виждаш из Европа. Както и Европейските марки камиони са си добри за Европа, но за Русия са малко гевезе. Нещо неподготвен се изказваш, а и се дразниш излишно на Бриги и на мен.  Не се паникьосвай бе пич.Нищо, простено ти е, не ни знаеш какви сме келеши.
Спор няма Дедо в горните постове. И аз по-миналата седмица се нагледах на циркове преди албанско-македонската граница. Гледаха ме как си меткам ланците, но ме и отгледаха после нагоре по баира, а те си останаха кой където си се беше окопал. Прав си, че не е важна машината и фирмата, след като човек не знае какво да прави с нея. И пак ще кажа, че никога,ама никога не съм подценявал руските машини,достатъчно съм карал и от тях и знам прекрасно за какво става дума и на какви чудеса са способни в екстремни условия и не само. Но нали светът се развива все пак напред. НЕ ви се дразня с Бригадирчето, може да сте точни пичове, но сам карал в Русия и Скандинавия, и обобщавам, всяка техника си е спицифична сама за себе си. А руснак, че не кара Маз в Европа, предполагам е заради емисията Евро 2,3,4,5,.., а и всички знаем какъв им е разхода на гориво,май не е рентабилно. Това е моето мнение и не ангажирам никой с това. Днес е ден за прошка и ако съм обидил някой с каквото и да било тук, Моля за извинение,просто е било неволно. В Белгия съм в момента до една  фирма и ми е слаб нета, който гепвам, бавно ми отваря, чакам по 10-15 минути за страница и се бавя с отговорите. лек,приятен и ползотворен ден на всички!!!   

Alexander

А какво ще кажете за това? Някой дърпали ли са го по този начин ?

И това ще мине.

mylord56

Цитат на: Alexander - Сряда, 29 Февруари, 2012, 22:21:21

Какво ли няма да измислят украинците. Поне да бяха натоварили "Камаз"-а, да е по-лесно.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

Don_Bazilio

На всеки може да се случи да бъде теглен. Но си има правила за безопасност, които трябва да се спазват, за да не даде ФИРА някой от участниците в такова мероприятие. За мен те са:
1. Никога не теглете "лице в лице". Скъса ли се въжето, често "влиза" в кабината(по Закона за гадостите на Мърфи). 50% на 50%.
2. Безопасното разстояние на "кибиците" е на повече от една дължина на въжето, мерено от куките за теглене. Виждал съм как се къса въже няколко пъти и мога да Ви кажа, че във всички случаи е непредвидимо накъде ще тръгне със страшна бързина и убийствена сила скъсаното въже.
  Умните предвиждат подобни ситуации и се стремят да ги избегнат:
1. Приготвят си веригите, кирка, лопата и чувал с пясък в началото на зимния сезон.
2. Не се правят на герои и при сняг си слагат веригите. По-добре е да са двойни.
3. Основно правило: Нагазиш ли в сняг или кал, гледай да не изтървеш машината да спре. Защото теглителното усилие при тръгване е в пъти по-голямо от това да поддържаш някаква скорост - колкото и малка да е тя.
4. Ако имат възможност да избегнат(заобиколят) труден участък, не се видиотяват да НЕ го правят. Мисълта "Глей ся как върви като танк" в 99% от случаите ги наказва!
В този клип, според мен, ако колегата си беше сложил веригите навреме - нямаше да има нужда от Камаза.

loshdancho

Цитат на: Alexander - Сряда, 29 Февруари, 2012, 22:21:21

Малоумици- празен Камаз, закачане за едната страна на легена(няма да се спирам на авариите, които могат да станат), дърпане без блокаж от Камаза,  Височината на въжето.
Ако Мана беше пълен не можеха да го мръднат с празен камион  никога.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Don_Bazilio

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 01 Март, 2012, 09:02:45
Малоумици- празен Камаз, закачане за едната страна на легена(няма да се спирам на авариите, които могат да станат), дърпане без блокаж от Камаза,  Височината на въжето.
А какво ще кажеш за принципите за безопасност? Само не казвай: Тва въже е от танк!

loshdancho

Какво има да казвам , достатъчно е казано в твоят пост. Само коментирам  височината на въжето, ако се откъсне- направо влита в кабината на един от двата камиона.

pumix

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 01 Март, 2012, 09:02:45
Подценявяш Камаз-а и то доста.Единствено за това,че е празен съм съгласен,че е грешно иначе там където на някой камион му трябва блокаж Камаз-а може и без,нерядко съм го виждал.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

loshdancho

Въобще не го подценявам, но да буксуваш на  големи обороти , може да скъсаш гума,  скъсяваш значително живота на касетата  в диференциала, и не на последно място въртящият момент отива в боксуващото колело.
Отделно закачен за едната страна на легена- може да задере или изкриви стеблото на крика. може да изкриви или скъса легена, откъсне втулките на крика , , може даже да се обърне Камаза при едно лашкане от страна  на прицепа (можеш да чуеш как  е разсвиркаха от началото когато Мана се опитва  да помага).

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

DeDo Vi

Хич даже не се учудвам на малоумието на тъпите украинци. Какво ли не съм виждал да правят тия тъпунгери.

DeDo Vi