• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа в Скандинавските страни

Започната от bruto, Събота, 31 Декември, 2011, 17:44:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bruto

Скъпи колеги , интересувам се има ли сред нас колеги  , които живеят и работят в скандинавските страни . Нека споделят как са нещата с документите за работа , заплащането и легалното пребиваване  там . Предварително ви благодаря .

bruto

bruto

Странно никой не ми отговори . :o

bruto

Trucker_Boy

Цитат на: bruto - Понеделник, 09 Април, 2012, 01:17:52
Странно никой не ми отговори . :o

Възможно е да няма все още колеги дето да живеят и работят там.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

bruto

Да възможно е....преди малко двама колеги ми писаха ,но в един друг форум . Лошото че инфото е много малко .

bruto

Ставаше въпрос за документите и за легалното пребиваване там , и за закупуването на имот .Единият май взимал около 4000 , но за сега нямам много инфо тъйкато не съм взел нещата насериозно а и съм доволен от живота ми тук .

kkkvd

4000... ако е евро, чак изглежда невероятно

georgi87

!na

Цитат на: georgi87 - Вторник, 10 Април, 2012, 21:39:39
Може да са крони.

Не са крони, курса е близо 10:1 спрямо еврото.
Мога да се поинтересувам след празниците и да ви пиша как върви заплащането в скандинавските страни.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

Цитат на: !na - Петък, 13 Април, 2012, 09:38:05
Мога да се поинтересувам след празниците и да ви пиша как върви заплащането в скандинавските страни.

Весели празници. Обаче разбери самите скандинавци как плащат. Защото един приятел онзи ден се върна след двумесечно пътешествие из Дания и Швеция. И снощи ми се оплака, че "днес пак ще звъни да пита за парите и ако пак нямат преводи, не знае какво ще прави".
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Цитат на: admin - Петък, 13 Април, 2012, 12:05:54
... Обаче разбери самите скандинавци как плащат. ..

Е да де, това имах предвид  :)

Roshko

Цитат на: !na - Петък, 13 Април, 2012, 09:38:05

По-важното е как стои въпроса с езика. Това ми се струва най-големия препъни камик. Доколкото знам официалния е задължителен, дори ако имаш адрес ти плащат да го научиш.
Дочух слух, че в Норвегия си говорили на английски, защото заради многообразието на диалекти не се разбирали помежду си. Трябва да ги питам тия в офиса, ма то кога ли ще остане време точно за този въпрос... :)

!na

Имам познати, които работят в шведски транспортни фирми и не говорят езика.
Понякога дори затова ги наемат  ;)
Английският върши работа, учат го от ранна детска възраст.

Roshko

Цитат на: !na - Петък, 13 Април, 2012, 12:31:29
Понякога дори затова ги наемат  ;)

Какво имаш предвид?
Вчера на шведско-норвежката граница у нужника прочетох страхотно недвусмислено послание отправено към поляците.
Много ни мразят тук, тези де им мътим водите. Може някой ден и нас да ни огрее, но езика им няма да науча - гаранция!  :D :D :D

!na

Причини различни, но каквото и да си говорим, по-евтини сме, а сме добри шофьори.

!na