• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа в Скандинавските страни

Започната от bruto, Събота, 31 Декември, 2011, 17:44:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 14 Април, 2012, 17:57:32
u

Тук данъците са 40% доколкото знам. Горивото надхвърля 2 евро. Таксите за собствена кола са убийствени и затова често се срещат зелените /фирмени/ номера. Белите номера са си рядкост... Наскоро дойде един диспечер от DHL и каза че взима 2500 евро. Идеше му да заплаче споделяйки това. Каза, че ако и жена му не взима толкова не знаел как биха смогнали... Сподели още доста подробности, но не съм се опитвал да запомням ненужна ми информация, пък и не беше очарователна...

Норвегия и Швейцария са страните, където в момента германците търсят начин да станат гастарбайтери.
И в двете държави заплащането след данъците е около двойно по голямо от колкото в Германия.

Обаче и двете държави са с малко по особен статут интегрирането на нашего брата е меко казано затруднено в момента.

Аз лично се надявам след някоя друга годинка, когато се очаква да намалеят рестрикциите да скоча към немскоговорящите кантони в швейцарско.

Освен всичко, поради географски особености в Швейцария е възможно ежеседмичните покупки да се правят в Австрия или Германия, което малко смекчава последиците от високия стандарт.
Същото е възможно и в Норвегия, но трябва локацията да е доста близко до Дания.  ;D за да си заслужава тази операция.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

bruto

Като поживееш известно време някъде и полека-лека научаваш всички гяволий .

bruto

kkkvd

Колега, Уди Кълвача, с агенция ли заминаваш натам? Аз преди 8 години пак така учих месеци наред за да ида там да работя, ама се оказа, че имали места за курсове по норвежки за запълване, та леко ни измамиха.. казаха, че не можело да заминем, поради някакви си там причини.. отказаха съдействие. Само си платихме...
Тоест какъв е начина към днешна дата, ако ти се споделя, разбира се... И от мен УСПЕХИ!!!

Уди кълвача

Начина е един - хващаш самолета и отиваш, агенция не чакай да ти свърши работа :)

kkkvd

Ти ме уби  ;D
Незнам, мен така малко ме е страх. Може, ама с 10К евро в джоба или почти толкова... иначе ми се вижда рисково.

Уди кълвача

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Събота, 14 Април, 2012, 20:20:42
Ти ме уби  ;D
Незнам, мен така малко ме е страх. Може, ама с 10К евро в джоба или почти толкова... иначе ми се вижда рисково.

И мен ме е страх, ама по-ма страх да остана тука :)

bruto

Преди години и мен една агенция се опита да ме врътне за Швеция ама не и мина номера . Истината е само както той го е решил .....и с парички в джоба . Колега най-важното е да внимаваш да не останеш без пари , че става зле в чужбина .

Roshko

Цитат на: SEMPER - Събота, 14 Април, 2012, 19:35:50
Същото е възможно и в Норвегия, но трябва локацията да е доста близко до Дания.  ;D за да си заслужава тази операция.

Мислиш си че в Дания е по-евтино??? Цигарите и алкохола - да, ма другото... Виж в Швеция /за щастие по-близо/ е само 20-30% по-скъпо яденето от Немъчко, даже се намират и доста добри попадения. Например 1620г. пушен свински бут за 10лв с изтичащ срок след една седмица...  :D :D :D

bruto

Колега добре си решил и заминавай ,по-добре да плащаш големи данъци,да ти е скъпо в магазина.....но да живееш като бял човек . Само да успееш да си пребориш и сам ще видиш резултата след време ,но за жалост началото е много трудно ,казвам ти го защото съм го изпитвал няколко пъти на собствен гръб . Но после като започнат да влизат парите в банковата сметка се забравят трудностите , така сме устроени ние хората . ;)

Roshko

Цитат на: bruto - Неделя, 15 Април, 2012, 01:51:23
.....но да живееш като бял човек .

С тази разлика, че никога няма да си "бял" в чужда държава! Няма по-мило и свято от рОдината, каквато и да е тя...
Това е мое и на 99.9% от всички български емигранти мнение. Бягството не е решение, поне за мен! ;)

bruto

Ок до известна степен съм съгласен с теб , но аз лично винаги съм се чувствал така . А и аз на съм бягал просто си хванах самолета и им казах чао на българските чорбаджии . Светът вече е много малък и човек само да иска може да направи своят по-добър избор . Аз лично направих своят и не съжалявам .Но всички сме различни .

Roshko

Цитат на: bruto - Неделя, 15 Април, 2012, 02:18:29
Ок до известна степен съм съгласен с теб , но аз лично винаги съм се чувствал така . А и аз на съм бягал просто си хванах самолета и им казах чао на българските чорбаджии . Светът вече е много малък и човек само да иска може да направи своят по-добър избор . Аз лично направих своят и не съжалявам .Но всички сме различни .

Именно по тази причина, щото всички сме различни, не можем да налагаме своя модел за добруване другиму. Можем само да споделим своя опит и виждане, пък другия да си прави сметката...  ;)

bruto

Ок извинявай ако така съм го казал не съм искал да се натрапвам на никой с лични мнения . Но за мен в България начина на живот и заплащане на труда не са нормални и затова пак избрах да замина . Пак се извинявам ако с нещо съм те засегнал .

SEMPER

Цитат на: bruto - Неделя, 15 Април, 2012, 02:53:38
Ок извинявай ако така съм го казал не съм искал да се натрапвам на никой с лични мнения . Но за мен в България начина на живот и заплащане на труда не са нормални и затова пак избрах да замина . Пак се извинявам ако с нещо съм те засегнал .

Имаше една много точна приказка: Обичам Родината си и  мразя държавата си

Че и аз не съм склонен за един гол патриотизъм да ставам на маймун-шебек

bruto

Цитат на: SEMPER - Неделя, 15 Април, 2012, 03:13:56
Имаше една много точна приказка: Обичам Родината си и  мразя държавата си

Че и аз не съм склонен за един гол патриотизъм да ставам на маймун-шебек
Много точно казано . Политиците в България вече прекалиха , а живота е кратък и не мога да си позволявам да си го пропилея .

bruto