• Welcome to Форум на българските шофьори.

Техническа неизправност.

Започната от Бриги Магнито, Събота, 31 Декември, 2011, 18:36:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Съжалявам ако съм в грешен раздел,но ми е чудно какво мислите за актовете съставяни за ,,Технически неизправно МПС,, съставяни на шофьори ,който не са собственици да въпросното МПС.
Или с други думи редно ли е да ми пишат акт при положение,че дръгела не е моя собственост ,а аз просто работя с него.
Дълго мислех(не че имам с кво),но определено акта трябва да е на собственика на МПС-то (на фирмата) тъй като :
1 То е тяхна собственост и техническото му състояние определено си е техен проблем-бе не ми е бащиния ,ко ми дреме колко е строшено
2 Като шофьор,длъжен ли съм да съм и монтьор та да знам от какво страда дръгело,та да не тръгвам с него на път.
Сигурно има и 3 и 4 ма за са бръмбаро зачопли върху тези варианти.

Бриги Магнито

pumix

Акта трябва да е на собственика.На мене искаха да ми пишат за пукнато стъкло,аз 2 месеца ревах на чорбаджията он вика по натам че го смениме абе направо като е за преглед.Та щех да отнесем дръвнико.Мислим,че ти като шофер на дръгело,като прецениш че е неизправен,заявяваш че нема да го караш и това е.Аз така правя след тоя случай,защото тогава олекнах с 2 банкноти от по 20,защото беха двама.Монтьор не требва да си в никакъв случай,че стане ли нещо нали се сещаш че после ще има "а ти защо пипаш каде не ти е работа".Един бивш колега го караха да излиза с демонтирам спирачен апарат,демек едното колело изолирано без спирачки.Той като каза не та не и една разправия с чорбаджи и човека взе че му тегли една и напусна.Думите му беха цитирам:"Аз убиец по пътищата нема да съм,те ти ключовете,те ти камионо карай си го без спирачки,приятно ми беше да работим за тебе".
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Бриги Магнито

М да колегата е бил прав,но излиза,че трябва да се стига до пререкания ,скандали и/или смяна на фирмата и гаранция ,че технически неизправният дръгел ще бъде отремонтиран няма,същото е и ако ти шлевнат акт ти или началника ще го плати,но с наказанието(акта) компетентния орган не е в състояние да накара собственика на МПС -то ,че е редно да отстрани проблемо,а просто пишейки Ви акт  Ви изправя пред нова кавга-пазарлък с чорбаджийчето.
Та просто си се чудех ,не е ли по-лесно ,да си го актуват него и по този начин финансовата санкция да си му идва на 100%,а не веднъж платил ,веднъж опростил,веднъж уволнил и т.н ?

bad_kras

Да мъцна и аз нещико - като чета и гледам когато ни назначават на работа една - Длъжностна характеристика на шофьора - определено така са извъртяли нещата , че едва ли не требе да сме им и монтьори!  Никъде не можах да открия друга подобна с която ''Чорбаджиичето'' се задължава да осигури технически изправно МПС за експлоатация! 
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Бриги Магнито

Е то взависимост от фирмите нейде сме и мотокаристи,общи работници и сие.

kaloyan Mladenov

За БГ че е така ,така е ,ма по европата не пишеха ли акта на собственника?

driver1

Цитат на: kaloyan Mladenov - Неделя, 01 Януари, 2012, 12:02:16
За БГ че е така ,така е ,ма по европата не пишеха ли акта на собственника?

Moга да споделя как е в Испания. Всички глоби отнасящи се до техническото състояние и ненавременното явяване на техн. преглед се пишат на фирмата. Това се отнася до гуми, светлини, спирачна система, застраховка и друга документация. Дори са въведени два вида бланки - едните са само на името на фирмата, пишат ти я, връчват ти я с указанието да я предадеш на шефа си, и...продължаваш. Другите бланки за глоби са поименни, на шофьора и ако той, или шефа му плати в срок от 15 дни, глобата се редуцира с около 30%. Но пък ако не платиш и в следващите 6 месеца, глобата се предава в тяхната Агенция за държавни вземания и при плащането на годишните данъци всичко излиза наяве, но натоварено с жестоки лихви. Това е.

kaloyan Mladenov

Запали ми се ляво колело на първия мост на ремаркето,на Бренера.Тогава по указания от начлството(къде ли ми е бил акъла)изолирах това колело,и така изкарах още 2-3000хил километра(леле верно не съм бил уред) докато го отремонтираха.Много мислех тогава да спра при австрийците  и да им го покажа ,но не знаех на кого ще треснат акта,щото в крайна сметка аз отрезах маркучите...
После като поговорих с колеги ми казаха ,че за не изправност пишат на фирмата ,и ако съм бил обеснил случая са щели да ме вкарат принудително в сервиз ,и да друснат акта на фирмата.

Бриги Магнито

Колеги излиза,че само в родната татковина за пореден път го отнася невинният.
А уж и ние в ЕС се бутаме.

Някой има ли идея на коя държавна институция да врътнем едно протестно и мейлче,че нещо ми се пише писмо.

bad_kras

Цитат на: ,,Бригадира" - Понеделник, 02 Януари, 2012, 09:48:37

Някой има ли идея на коя държавна институция да врътнем едно протестно и мейлче,че нещо ми се пише писмо.

Е като за начало може да се бутне по някой сигнал в всеизвестния ''BAG'' в Германия , но при тях за ''техническа неизправност'' разправията пак ще ощети некой колега.  Имаше един клип де колега викаше - Криза , криза ама полицаите пък му викат - няма проблем - ное трайлер ,кайн проблем . А неговото ремарке - шрод!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

kaloyan Mladenov

Министерството на транспорта ,ДАЙ,КАТ,Социалното министерство,Президенството ,БАт Бойко,Папата...ъъъ не тоя последния май нема те отрази.

Бриги Магнито

Предпоследният по не би ме отразил ми се струва.
Човечеца от Ватикана е човек ако не друго ще ми съчуства и други ми ти работи.

Ша издира и мейлите  на споменатите и при добра писателна муза съм решил им врътнем една спам атака на пощите,не мое така.

Уди кълвача

Цитат на: Бригадира - Понеделник, 02 Януари, 2012, 17:17:03
Предпоследният по не би ме отразил ми се струва.
Човечеца от Ватикана е човек ако не друго ще ми съчуства и други ми ти работи.

Ша издира и мейлите  на споменатите и при добра писателна муза съм решил им врътнем една спам атака на пощите,не мое така.
Цитат на: kaloyan Mladenov - Понеделник, 02 Януари, 2012, 13:54:30

Министерството на транспорта ,ДАЙ,КАТ,Социалното министерство,Президенството ,БАт Бойко,Папата...ъъъ не тоя последния май нема те отрази.

Всеки ще каже че не зависи от него...
Ако някой каже точното място,където да се пише, започвам да пращам писма и аз .

kaloyan Mladenov

За да се промени нешо ,то трябва да е закона,за да се промени закона трябва да се внесе предложени е в народното збиротък...а там предложения се внасят само от народни представители или такива работещи в министерството.Така си ги мислим аз нещата...

Бриги Магнито

Цитат на: Емил - Събота, 07 Януари, 2012, 09:09:03Комисия по транспорт в Парламента.
Определено се спрех на нея,но имам проблем http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/235 открих само това,а няма едно и мейлче постното да се заема с мойта тирада от спам.Някви идейки ако някой има ша съм мноо хепи .

Бриги Магнито