• Welcome to Форум на българските шофьори.

Коректност? - Не и в България!!!

Започната от ДАНИ, Вторник, 04 Януари, 2011, 20:08:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kamata

Няма и да отговори, защото са се осрали яко.  ;D

kamata

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

antoniyu

Цитат на: admin - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 10:56:44
Отговорил е малко по-нагоре в темата!

Къде е отговорил аз виждам само един отговор от негова страна.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

tutifruti_1961

Коректна фирма в БГ  ??? Е като бялата лястовица всеки е чувал за нея но никои не е я ВИЖДАЛ ! Успех колеги.

Причина за редакция : Правопис

kkkvd

Понеже Демиреви не отговарят, работата е ясна. Нека все пак обясни (поне на себе си) Демирев, какво значи кражба на гориво? Това, че си си отточил икономията кражба ли е? (не че съм точил, но питам просто ;D) Ако влизаш в разхода, какъв е проблема. Щото не съм чул някой работодател да е дал бонус на шофьора си, че е свалил разхода под нормата или че е пазил камиона, аз единия чух веднъж "Браво!" и от тогава камиона си е в норма. "Мерси коньо не руча" както се казва. Сега в тоя случай излиза, че не му излизат литрите на колегата... е какъв е тоя разход бе аджеба? Има държавен вестник, в него има разходни норми на всички видове одобрени за управление у нас МПС + надбавка за тонаж... какви 32/100, какви 5 лв?
Съди го баце и не го оставяй тоя да диша! Не чакай хабер, ти му прати, едва ли нямаш стотина лева за искова молба и дело.

Причина за редакция: Обидни думи!

pumix

Точенето на икономията е кражба.Не си я купил ти тая нафта,за да си точиш,защото си карал икономично,така го мисля аз,а сигурно и много други.Да осъдиш шефчето със 100-150 лева трудна работа,то и повече да имаш пак е мисия невъзможна.Не знам за какви разходни норми в държавен вестник говориш,защото мисля,че завода призводител на дадена марка определя колко ще харчи камиона.Това е много относително има среден разход,има моментен разход,така че ако в равен участък гори 30/100 при изкачване може да е 60/100,също зависи и от изправноста на камиона,абе от много работи.А това,че босовете на разни фирмички,като кажат,че камиона харчи 20/100 и си вярват,че е така,е друга тема.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Дамян Йончев

Много интересно започна темата но...
И най ми е интересно "Дани" кой е тай като е писал че е от Троян и ми е градски :)

BoBy_BoY

Цитат на: Дамян Йончев - Четвъртък, 01 Март, 2012, 00:42:58
И най ми е интересно "Дани" кой е тай като е писал че е от Троян и ми е градски :)
Колега, май не четеш всичко писано по темата, мислим ::)?
Върни се от начало и ще скиваш!

kkkvd

Pumix,
извинявай, че се обръщам директно към теб колега, но си в грешка и постинга ти е подвеждащ. Най-напред не си прочел точно какво съм написал, а именно, не съществува или поне аз в не малкия си опит не съм чул работодател да е изплатил бонус за внимателно отношение към техниката и икономично управление на автомобила. В обратния смисъл, ако един работодател е готов да изчислява разхода по негови си там методи, то трябва да е готов и да му отточват от горивото шофьорите, които карат икономично. Защото, ако идваш от Испания след 6000 км с 100 л. икономия, шефа би било добре да  ти даде едни 50 Евро, и за двамата  добре, за да си стимулиран отново да караш внимателно и да пазиш машината... Мен лично са ми спирали веднъж пари заради измислен разход, вярвай ми хич не е приятно... или лафа "Докарай Сканията на 31". Ама дали имало насрещен вятър, дъжд и прочие предпоставки няма значение...
Което ме води към незнанието ти за Държавен вестник и законовите разходни норми. Запомни това, заводската норма може да я видиш на много малко места и ръководството на потребителя не е сред тях. Иначе  разхода на един камион според производителя се определя в литри на киловат час, или  примерно така: 0,124 литра/киловатчас, което ако камиона ти е 323kw (440 кс), а ти ползваш примерно около 70% от нея и за 1 час изминаваш 80 км. по магистрала, излиза, че разхода ти е 28,03 л/100 км. От там имаш надбавка за тонаж. Сметките са примерни. Писал си че средният разход е относителен, имало моментен разход - тотална грешка, моментният разход не е коректна величина, но впрочем той не се отчита от камионите, поне тия дето аз съм карал, те отчитат само средния разход, отделно мерят надбаровете на турбото, което колкото е повече толкова по-голям е моментния разход. Моля те недей така, как да кажа.. елементарно да обясняваш за баира, спускането и т.нат.
Кво още си писал.. а, за това че със 150 лв не можеш да започнеш дело... уверявам те, можеш. Аз самият съм го правил. Дори може и без пари, ако успееш да докажеш в една жалба до прокуратурата деяние на шефа ти по наказателния закон, примерно измама, уронване на престиж, лъжа, склоняване (към нарушение) и прокуратурата възбуди дело, а ти приятелю се вмъкваш като граждански ищец - демек ситуираш се, по адвокатскому да ти го кажа.

Ето ви малко информация по въпроса:

ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО

Мога ли да заведа съдебно дело лично или трябва да се обърна за съдействие към посредник, като например адвокат?
Ищецът може да предяви съдебен иск лично или чрез упълномощен представител. Пълномощното, с което се упълномощава представителя, следва да бъде приложено към исковата молба.

Къде следва да подам документите ?
Исковите молби се подават в регистратурата на съда лично или чрез упълномощен представител. Искови молби се приемат в работното време на съда. Искови молби могат да се изпращат и по пощата.

На какъв език мога да изготвя исковата молба? Мога ли да предявя иска устно или се изисква подаване на писмена искова молба? Мога ли да изпратя исковата молба по факс или по електронната поща?
Исковите молби се подават в писмена форма в съда и трябва да бъдат написани на български език. Допуска се изпращане на исковите молби по пощата, но не и по факс или по електронна поща. Гражданският процесуален кодекс /ГПК/ постановява, че всички документи, изготвени на чужд език, които са представени от страните в процеса, трябва да бъдат придружени с официално заверени преводи на български език.

Съществуват ли специални формуляри за предявяване на искове; ако не - как следва да представя своя иск?

Исковете се предявяват в писмена форма. Не съществуват специални формуляри за тази цел, с изключение на утвърдените от Министерство на правосъдието образци на заявление за издаване на заповед за изпълнение и други книжа във връзка със заповедното производство. ГПК предвижда задължителни реквизити за съдържанието на исковите молби, но не предвижда някаква задължителна форма. Съгласно закона реквизитите на исковата молба са : посочване на съда; името и адреса на ищеца и ответника, на техните законни представители или пълномощници, ако имат такива, както и единния граждански номер на ищеца и номера на факса и телекса, ако има такива; цената на иска, когато той е оценяем; изложение на обстоятелствата, на които се основава искът; в какво се състои искането; подпис на лицето, което подава молбата.
В исковата молба ищецът е длъжен да посочи доказателствата и конкретните обстоятелства, които ще доказва с тях, и да представи заедно с нея всички писмени доказателства.
Към исковата молба се представят : пълномощното, когато молбата се подава от пълномощник; документ за внесените държавни такси и разноски, когато такива се дължат; преписи от исковата молба и от приложенията към нея според броя на ответниците.

Трябва ли да заплатя съдебни такси? Дължа ли хонорар на адвокат още с внасянето на исковата молба?

В гражданското процес се събират държавни такси върху цената на иска и разноски за производството. Когато искът е неоценяем, размерът на държавната такса се определя от съда. Цената на иска е паричната оценка на предмета на делото.
Адвокатското възнаграждение се договаря между клиента и адвоката и се заплаща съобразно договореното.
Държавната такса се събира при предявяване на искането за защита или съдействие и при издаване на документа, за който се плаща такса, съгласно тарифа, приета от Министерския съвет. Държавните такси се заплащат по банков път при подаване на исковата молба по сметката на съда. Всяка страна предварително внася в съда разноските за действията, които е поискала.
Когато искът бъде изцяло или частично уважен, съдът осъжда ответника да заплати на ищеца съразмерно с уважената част от иска направените по делото разноски.
Такси и разноски по производството на делата не се внасят: от ищците - работници, служители и членове на кооперации, по искове, произтичащи от трудови правоотношения; от ищците - по искове за издръжка; по искове, заведени от прокурор; от ищеца - по искове за вреди от непозволено увреждане от престъпление, за което има влязла в сила присъда; от назначените от съда особени представители на страна, чийто адрес не е известен.

Мога ли да бъда освободен от задължението да платя съдебни такси ?

Такси и разноски по производството не се внасят от физически лица, за които е признато от съда, че нямат достатъчно средства да ги заплатят. По молбата за освобождаване съдът взема предвид: доходите на лицето и на неговото семейство; имущественото състояние, удостоверено с декларация; семейното положение; здравословното състояние; трудовата заетост; възрастта; други констатирани обстоятелства. В тези случаи разноските по производството се плащат от сумите, предвидени от бюджета на съда.

От кой момент моят иск се смята за официално предявен ?

Искът се счита предявен с постъпването на исковата молба в съда. Ако исковата молба е изпратена по пощата или е постъпила в друг ненадлежен съд се счита, че тя е постъпила от датата на изпращането й по пощата или от датата на постъпването й в другия съд. Съдът проверява редовността на исковата молба. Когато исковата молба не отговаря на изискванията за редовност или не е придружена с всички изискуеми документи, на ищеца се съобщава да отстрани в едноседмичен срок допуснатите нередовности, както и за възможността да ползва правна помощ, ако има необходимост и право на това. Поправената искова молба се смята за редовна от деня на подаването.

и т.нат, което следва да ви докаже, че който от вас има желание, може да осъди шефа си, сам или с адвокат. Това е.

SEMPER

За съжаление общоприетите уговорки : работник- работодател в БГ са от такова естество, което не позволява водене на дела.

Защо е така, е съвсем друга бира.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

pumix

Колега,мерси за пояснението.Аз изразих своето мнение.За икономия не знам дали и в чужбина ти плащат бонус,не съм пътувал,все още само тука си връткам.Инак разхода на гориво си е доста относителна величина и съм виждал камион дето отчита моментен разход,ДАФ беше ама модела не помня точно.Работодателите си ги знаеме какви са,а с делата не съм запознат,предположих че с 150 лева си заникаде.Не съм се занимавал още с такива неща,дано не ми се налага.

SEMPER

Не - навсякъде плащат и очакват да си свършиш перфектно работата.
И плащат точно толкова за колкото сте се разбрали.
Ако е прието в държавата - за коледа, великден има по нещо, но колкото и да е прието е проява на добра воля най вече.
Почти всички я имат тази добра воля де ....

Това бонусите - само по нашите министерства вървят ....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

pumix

За това,че плащат им се пазят и камионите и нафтата не им точат.Прединия ми шеф като ме пита,защо съм оставил дифа без масло му казах,че за толкова ми плаща,а и ако беше платил за малък ремонт(смяна на семеринг) сигурно немаше да се стигне дотам.Европейска ни работа.

doncho79

Цитат на: pumix - Четвъртък, 01 Март, 2012, 23:39:18
Колега,мерси за пояснението.Аз изразих своето мнение.За икономия не знам дали и в чужбина ти плащат бонус,не съм пътувал,все още само тука си връткам.Инак разхода на гориво си е доста относителна величина и съм виждал камион дето отчита моментен разход,ДАФ беше ама модела не помня точно.Работодателите си ги знаеме какви са,а с делата не съм запознат,предположих че с 150 лева си заникаде.Не съм се занимавал още с такива неща,дано не ми се налага.
Колега много се дразня от такива като тебе ела тук връткай из европата да се гаврят с теб като животно да товариш по 25 26 тона постоянно да викат давай утре трябва да си там айде големи философи сте....А на колегата давай съди ги тез гадове даже ако искаш свържи се с мене ще ти дам координати на сериозен адвокат доста познат от Пловдивдивските фирми..

pumix

Баце като се дразниш не моем да ти помогнем,само да те светнем,че товарим по 40-50 тона и вместо да ми викат утре требва да си некаде,ми викат неска требва да врътнеш 6 курса.За гаврене не ми говори,ако искаш да видиш какво е гавра,ела тука да те уредиме у е некое фирме,да видиш кво е гавра,ама що ли си мислим,че знаеш за какво ти пее радиото у милата България.

pumix