• Welcome to Форум на българските шофьори.

Свидетелство за правоуправление

Започната от bad_kras, Четвъртък, 05 Януари, 2012, 16:11:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dimich87

Цитат на: valentino_88 - Четвъртък, 29 Ноември, 2012, 16:59:17
Еее знам, че така не става. Просто в момента работя друга работа и категорията не ми трябва, но пък имам планове да изкарам и С+Е лятото, та мисълта ми е да сменям книжката веднъж.
Лятото няма да може да изкараш категорията. Ще можеш като мине една година от като си взел "С", а в темата споменаваш че си я вземал през септември. Това значи че едва като мине годината може да почнеш да караш курса.

dimich87

valentino_88

Цитат на: dimich87 - Четвъртък, 29 Ноември, 2012, 20:52:49
Лятото няма да може да изкараш категорията. Ще можеш като мине една година от като си взел "С", а в темата споменаваш че си я вземал през септември. Това значи че едва като мине годината може да почнеш да караш курса.

Точната дата е на 30 август, за това казвам лято  ;D. Поздрави и лек път!
I LOVE TRUCKS!!!

valentino_88

I LOVE TRUCKS!!!

M.Traykov

Новите книжки са една голяма пародия.Днес си взех първата от новите с добавена СЕ категория и о радост срещу С1Е пише датата на СЕ,но срещу С1 и Б1 нищо няма.Като се загледах така по-обстойно установих,че на СЕ и С картинката е еднаква-влекач с полуремарке,на С1 е камион,а на С1Е е камион с ремарке(хенгер).Значи кво излиза че като няма записано срещу С1 нищо камион не мога да карам  ;D  кат ЕООД е пълен смех.

vasko_iq

Мога ли да си подменя книжката (след придобиване на друга категория)без да си платя акт които имам?Дали има някакъв начин че нещо не останаха пари  ;D ;D ;D

gebaroff

Не опитвай да се е..ваш с държавата.  ;)
Когато идеш да си вземеш дукиментя, задалжтлно ще проверят, и ако имаш нещо неплатено, няма да ти дадат книжлето.

dimich87

Още при самото подаване няма да ти приемат документите преди да си платил всички актове и глоби. Друг е въпроса че след неплащане от един месец се прехвърлят към НАП и при получавене на книжката ти искат бележка от НАП че не дължиш глоби.

vasko_iq

Преди време ви питах за глобите и подновяването на книжката.Днес отидох в КАТ да си сменя книжката защото изкарах Е-кат. и имам един акт с връчено наказателно постановление от 500 лв.и един фиш на неправилно паркиране от 20 лв,и като подадох документи в КАТ и на справката която ми направиха на гишето ми излезе само фиша 20 лв платих си го и ми взеха документите. Да кажа че синия талон си е в мене и при акта и при връчване на постановлението не ми са го търсили,и питането ми е дали после като отида да си я взема книжката ще ми излезе тогава, акта е от преди 7-8 месеца.

Mandor

Тези от НАП няма да дойдат с бухалки, да си искат парите. Просто ще си извадят необходимия документ, и ще започнат да ти прибират заплатата.
И обикновено прибират повече, от колкото трябва, та трябва да си ги търсиш обратно.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Jack77

Момчаги бъга в системата явно е отстранен. Днес си взех новата книжка и на гърба, и отпред дори са изписани подкатегориите с датите. На С1Е е датата СЕ, а датата от В е на В1,датата от С е С1, М е станало на АМ. Отпред са изписани всичките АМ,В1,В,С1,С,ВЕ,С1Е,СЕ,Ткт.

vasko_iq

Цитат на: Jack77 - Вторник, 11 Март, 2014, 20:55:23
Момчаги бъга в системата явно е отстранен. Днес си взех новата книжка и на гърба, и отпред дори са изписани подкатегориите с датите. На С1Е е датата СЕ, а датата от В е на В1,датата от С е С1, М е станало на АМ. Отпред са изписани всичките АМ,В1,В,С1,С,ВЕ,С1Е,СЕ,Ткт.

И аз я взех моята книжка днес,и при мене са така категориите.Преди си беше само С и само В.

pumix

Цитат на: Drifter - Понеделник, 10 Декември, 2012, 13:46:40
Новите книжки са една голяма пародия.Днес си взех първата от новите с добавена СЕ категория и о радост срещу С1Е пише датата на СЕ,но срещу С1 и Б1 нищо няма.Като се загледах така по-обстойно установих,че на СЕ и С картинката е еднаква-влекач с полуремарке,на С1 е камион,а на С1Е е камион с ремарке(хенгер).Значи кво излиза че като няма записано срещу С1 нищо камион не мога да карам  ;D  кат ЕООД е пълен смех.
Срещу С1Е пише дата,защото е по-ниска категория.
С1Е-състави от превозни средства с теглещо превозно средство/влекач от категория С1 и ремарке или полуремарке с допустима максимална маса на ремаркето или полуремаркето над 750 кг, при условие че допустимата максимална маса на състава не надвишава 12 000 кг.
С-са моторни превозни средства, различни от тези в категории D1 или D, чиято допустима максимална маса надвишава 3500 кг, които са проектирани и конструирани за превоз на не повече от 8 пътници плюс водача; моторните превозни средства от тази категория могат да образуват състав с ремарке с допустима максимална маса, която не надвишава 750 кг.
Срещу С1 трябва да имаш дата,аз имам.
А относно картинката не е еднаква погледни пак.Ако не откриваш разлика незнам кой очен лекар ти удари печат на медицинското.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

M.Traykov

Добре де не е напълно еднаква.На камиона на CЕ кабината е по-дълга да има място за леглото.
Обаче срещу Б1 и C1 няма нищо като дати това вече е на 100%.
Питах ги като си я вадих защо няма датите от Б и C лелката ми каза защото нямаш категориите затова не си ги изкарал ;D.
Щях да припадна от смех.КАТ-Перник все пак знаеш как е.

pumix

Цитат на: Drifter - Сряда, 19 Март, 2014, 17:56:53
Добре де не е напълно еднаква.На камиона на CЕ кабината е по-дълга да има място за леглото.
Обаче срещу Б1 и C1 няма нищо като дати това вече е на 100%.
Питах ги като си я вадих защо няма датите от Б и C лелката ми каза защото нямаш категориите затова не си ги изкарал ;D.
Щях да припадна от смех.КАТ-Перник все пак знаеш как е.
Сложно е в КАТ Перник спор нема.Обаче книжките не се правят там.Като изкараш С ти драскат и Ткт въпреки че не си се качвал на трактор.На мен ми надраскаха и С1 и В1 и С1Е , абе всичките тия нови измишльотини,които не съм ги карал като курс.Само, защото са по-ниски категории ти ги дават.Е не изключвам вреоятноста,за да лапат пари да са решили
,че щом не си ги карал,като курс да не ти ги пишат в книжлето.Въпреки ,че няма никаква логика в това.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

M.Traykov

Те постоянно измислят какви ли не глупости.Ама на едни ги вписват,на други не,на трети само C1Е (в моя случай).Пълна простотия.Щом ги има големите напишете датите и на другите и това е да се знае.
Тая даже сега се сетих ми вика "тука сме ти добавили още една категория"
Ма какво си ми добавила брее.

gvardeec

Обичам родината!!!Обаче да живееш в България е лукс който могат да си го позволят само най силните....Имам 2 акта от 2008 година като втория е от февруари месец отивам аз да видя един месец след като ми е писан и от там ми го удължават защото не е излязло нищо отивам втори път и ми връщат талона и ми казват че няма нищо излязло на 30,09,2008 година си вадя нова книжка и пак никакъв проблем...И о чудо отивам да си подавам за Ц категория и ония ми казват имаш актове викам давай да ги плащам и ония пак ми вадят само единия акт а другия го няма...Та на този дето го няма и ми висят и 10 точки които искат да ми ги вземат от новата книжка...Питам я аз онази вие знаете ли коя година сме и тя се смее....Минали са 6 години период във който съм ходил три пъти до кат и съм спиран стотици път и проверяван и никой не ми казва каквото и да било....Та и дори и минавам изпит пред ИААА което отново е един вид възстановяване на точки....Направо паднах.....

gvardeec