• Welcome to Форум на българските шофьори.

Свидетелство за правоуправление

Започната от bad_kras, Четвъртък, 05 Януари, 2012, 16:11:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pumix

За "Д" мисля че искат 24 години,а не 21.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

emcho

Цитат на: pumix - Петък, 18 Май, 2012, 10:30:45
За "Д" мисля че искат 24 години,а не 21.
Искат 21 оня ден един приятел таман го взе

emcho

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Jack77 - Четвъртък, 17 Май, 2012, 20:33:13
Първо може да изкараш направо "С" без "В", но трябва да си на 21, с което ти дават "В" "М" "Ткт"
Второ за "С" ако имаш "В" не ти трябват 21 а 18 и това за тонажа са пълни глупости, на 19 изкарах "С", 2009 година и карах едно волво със строителни материали (цимент, тухли, керемиди и други боклучета) спирали са ме яко натоварен и не съм имал проблеми.
В момента единствено за "А" ти искат 21, за "Д' ти искат 21 ако нямаш "С", а ако имаш "С" ти искат 1 година стаж и тогава вече може да изкараш "Д".
Валидно психо ви трябва само при започване в нова фирма, демек ако почнеш днес работа, а психото ти изтича след 2 дена нямаш ядове и следователно ще вадиш ново като смениш фирмата.
Компетенцията се изкарва според зависимост от това кога си изкарал "С" категория, последните с гратисен период сме тези, които сме взели "С" преди ноември 2009 като гратисният период ни е до 2014 и предстои да минем непълен периодичен курс на обучение, за тези след ноември 2009 се кара пълният курс и то веднага след взимането на "С".

Доколкото разбрах, по твоята логика можеш "Д" и без "С". Не бях чувал нещо подобно, много интересно тълкуване. За "Ттб", "Ттм" и "Д" е необходимо 21 години. Плюс за "Д" и 2 години стаж с "С", като я нямаш как ще имаш стаж. За "А" може на 18 години, но за по-малки мотори, не помня 125 или 250 кубически сантиметра. После след 21 г, автоматично всичко.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Lucho

Здравейте :)
Виждам, че сте доста запознати с нещата около категория "С" и ще ви бъда благодарен, ако ми отговорите на един вапрос.
От година имам книжка категория "В(автоматик)" и се чудя има ли възможност да се изкара кат."С" на автоматик и ако да къде ???
Благодаря предварително  ;)

M.Traykov

Щом имаш Б няма проблем да се запишеш за Ц.Това с автоматика неможах да го схвана.
Подкатегориите са пълна простотия.

admin

Цитат на: Drifter - Сряда, 28 Ноември, 2012, 21:16:30
Щом имаш Б няма проблем да се запишеш за Ц.Това с автоматика неможах да го схвана.
Подкатегориите са пълна простотия.

Това с автоматика е много лесно обяснимо. Ако караш учебен автомобил с автоматична скоростна кутия, в свидетелството за правоуправление ти пише, че имаш право да караш след това само автоматик.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

M.Traykov

Хм.Не знаех това.Благодаря.Всеки ден научавам нещо ново  ;)

valentino_88

Здравейте на всички. Искам да питам по знаещите тук колко е срока и има ли такъв, за издаване на СУМПС след изкараване на нова категория? Става въпрос, че изкарах успешно курса за кат С септември месец, но още не съм сменил книжката, поради липса на време, защото живея в Пловдив,а трябва да я вадя в Пазарджик. И като не съм сменил книжката това води ли се стаж, който ще ми трябва за започване на курса за кат С+Е , който е 1 година след изкарване на С-то? Лека пътища  ;)
I LOVE TRUCKS!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: valentino_88 - Четвъртък, 29 Ноември, 2012, 09:19:29
Здравейте на всички. Искам да питам по знаещите тук колко е срока и има ли такъв, за издаване на СУМПС след изкараване на нова категория? Става въпрос, че изкарах успешно курса за кат С септември месец, но още не съм сменил книжката, поради липса на време, защото живея в Пловдив,а трябва да я вадя в Пазарджик. И като не съм сменил книжката това води ли се стаж, който ще ми трябва за започване на курса за кат С+Е , който е 1 година след изкарване на С-то? Лека пътища  ;)

Един месец, три дни, един ден. Обикновена, бърза, експресна. Имам познат който, изкара "Ц", след време "Д" и "Е". Без да сменя свидетелството. Отишъл за всичките накуп. Обаче забелязали това и казали: "Нямаш стаж, за "Д" и "Е", за сега само "Ц"/
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Когато и да я смениш, при проверка за наличен "стаж" от една година ще се зачита датата, която е отбелязана на гърба на свидетелството срещу категория С.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

valentino_88

Цитат на: admin - Четвъртък, 29 Ноември, 2012, 09:52:19
Когато и да я смениш, при проверка за наличен "стаж" от една година ще се зачита датата, която е отбелязана на гърба на свидетелството срещу категория С.

И аз така знам, но не бях сигурен. Благодаря за отговорите.
I LOVE TRUCKS!!!

M.Traykov

Е да,но ако не я смениш и караш камион ако те спрат и видят че нямаш Ц?

valentino_88

Еее знам, че така не става. Просто в момента работя друга работа и категорията не ми трябва, но пък имам планове да изкарам и С+Е лятото, та мисълта ми е да сменям книжката веднъж.
I LOVE TRUCKS!!!

biberon

За първи път виждам категория С да се пише с Ц  и то от хора,които редактират форума.

M.Traykov

;D Едното е на български другото на латински.Не виждам кво толко е станало.

M.Traykov